Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne kadar hardcore yazilimci bilisimci etc oldugumuzu test edecegimiz ortam ?


Fly

Öne çıkan mesajlar

basligi gercekten bulamadim kusura bakmayin,

yazilim pratigim cok paslandi turlu sebeplerden, kapimiz acik diyen sirketlerin suratima kapamamasi icin tekrar isinmadan basvurmayayim diyorum

programlama/algoritmayi hic bilmeyene adim adim izah edenden ziyade
boyle checklist gibi, sunlari rahat rahat yapabiliyorsaniz iyisiniz hadi seklinde challenge/problem turu siteler ariyorum

suradan buradan problem bulup cozuyorum da

linked list yap bana diyerek de baslayabilir sorun degil de misal tecrubeli amcalarin teyzelerin bile vay be ilgincmis zorlandim dedigi seylere dogru ilerlesin, yeni ogrenmeye calistigim dilde de implemente edeyim hem istiyorum

az alttaki become a programmer mofo sitesi gibi derlenip duzgun onume sunuldugu ve *gercekten iyi* kaynaklar var mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tam anlamadim ne istedigini. Mulakatlara hazirlanmak icin tekrardan isinayim mi diyosun yoksa kendini test etmek mi istiosun?

1. ise amacin cracking the coding interview kitabini bitiriosun olay bitiyor. Isimi garantiye alim diosan the algorithm design manual'a kasabilirsin.

2. ise amacin, go go topcoder cok net. Practice room'larda eski SRM'lere girip cozmeye calis bakalim ne durumdasin. En iyi test yontemi o olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

topcoder adamın dediği "kolaydan başlayıp zora doğru giden, bunu yapamadın o zaman şu konuyu bilmiyorsun" tarz olay mı,
yoksa bulmaca dergilerindeki satranç soruları gibi extreme bilmeceler mi oluyor?


Kolaydan baslayip zora gitme olayi yok. Algorithm contestler genelde SRM'ler uzerinden yuruyor. SRM'ler icin de 2 tane division var, her division'da da 3 tane soru soruluyor kolay, orta, zor seklinde. Sorularin puanlari da farkli. Soruyu actigin andan itibaren puan dusmeye basliyor, ne kadar hizli cozersen o kadar cok puan aliyorsun. Her yarismadan sonra da kendi divisionindaki siraya gore vs ratingin degisiyor. Ratingin yeterince yukselirse division atliosun.

Div-2 sorulari cok zor degil. 250 ve 500 puanlik sorulari temel cs egitimi ile cozebilmek mumkun. Ondan sonrasi zorlasiyor iste. Bilmedigim konu var diyorsan da tutoriallar var sitede. Onlari okuyabilirsin. Tutoriallarda konuya spesifik sorular da verilior "bu konuda kendinizi gormek icin bu sorulari cozun" gibisinden. Ama tabii hangi yontemi kullanacagini bilmek cok gercekci bi ortam sunmuyor.

Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...