Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne olacak bu sc2'nin hali

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Destiny'i redditte 3 gün kadar önce çok ağır bir yazı yazdı.

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=375992

Daha sonra JP. State of the game'de Blizzard'la HotS konusunda konuşmak için tayfa toplayacağını söylemiş. (Oturupta Telegol izler gibi böyle podcast izleyebilenlere helal olsun valla.)

http://www.reddit.com/r/starcraft/comments/11pmfu/sotg_blizzard_has_agreed_to_talk_with_a_group_and/

Blizz bu arada hacılar durun yapmayın UI'yi geliştircez cillop gibi olacak ayağına BW ve W3'teki özellikleri geri getirceğini açıkladı.

http://us.battle.net/sc2/en/blog/7634957

En son Grubby'de 3-5 bişiler yazmış şimdi gördüm.

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=376478

Konudan uzak olanlar için açıklama yapayım. Destiny resmen insanların Blizzden şikayetini (kendi tarzına özgü bir şekilde) dile getirdi. LoL ve DotA'nın ciddi anlamda sc2'yi popülarite konusunda eziyor olmasını, SC2 izlemenin BW izlemekten daha zevksiz olmasını, Custom Gamelerin berbat ötesi olmasını vs. yazmış. Sonra da tartışmanın fitili ateşlendi işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Destiny'nin reddi'te yaptığı eleştirilerden sonra okuduğum kadarıyla oran verememekle birlikte Starcraft camiası ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım starcraft 2'nin Dota 2 ve LoL karşısında popülerite, izleyici ve oyuncu bazında ciddi bir düşüşte olduğunu ve bunun oyunun sonunu getireceğini, diğer kısım ise böyle bir şeyin gerçekleşmeyeceğini hararetli bir şekilde tartışıyor.

Hatta Destiny'nin kuyuya attığı taştan sonra Artosis isim vermeden tumblr hesabından söyle bir yazı paylaşmış.

http://scdojo.tumblr.com/post/33810525615/sigh

Daha sonra Destiny de yaptığı video konferansta Artosis'in yaptığı açıklamayla dalga geçercesine cevap vermiş. Artosis'e laf yetiştirmeye çalıştığı yeri aşağıda da ekledim.

http://goo.gl/goA4z

En son olarak gördüğüm ise Gruby'nin konu hakkında uzunca bir yazı yazması ve JP'nin yine Starcraft 2'nin geleceği hakkında Blizzard ve prolarla karşılıklı bir video konferans yapacağı.

Yani ortalık Starcraft 2'nin geleceği hakkında ciddi derecede hareketli. Camia bunun üzerine baya bir kafa yoruyor ve genel olarak blizzard a konuyla ilgili acil önlem alması ve gerekli hamleleri yapması hakkında kazan kaldırma durumu sözkonusu.

Birkaç saattir gelişmeleri okuyordum ve burada konu açmayı planlıyordum ama arkadaş benden daha önce davranmış. Ben de bildiğim kadarını sizinle paylaşayım istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok okumadan ,bir göz gezdirdim de ne zamandan beri starcraftın popülaritesi tartışılır oldu ki ?

Benim bildiğim kadarıyla ki tee sc'nin ilk çıktığı zamanlarda dahil popülerlik ile sc yanyana gelmemişti

Ya durum gerçekten çok vahim ,sponsor ,oyundaki compititive kısımdaki para akışı vs gibi olaylarda firmalar popülerliği ön plana çıkardı

Yada aslında popülerlik ,izlenme sayısı ,oranı vs değil de sanki oyunun boktanlığı burda tartışılıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Seperate said:

Yada aslında popülerlik ,izlenme sayısı ,oranı vs değil de sanki oyunun boktanlığı burda tartışılıyor :)

İkisi birbirinden bağımsız olarak değil, bir arada tartışılıyor.

Bu arada Destiny'nin camiada bu kadar etkili bir adam olduğunu hiç tahmin etmiyordum.

Yazdığı yazının camiada yarattığı tartışmanın kartopu misali büyümesinin sebebi uzun zamandır Starcraft hakkında insanların dile getiremediği ve aslında rahatsız oldukları bir konuyu sert bir tazla dile getirmesi olabilir. Sonuç olaraksa herkes uzun zamandır söylemek istediklerini Destiny'nin sert çıkışı sayesinde dile getirir oldu. İşe yaradı mı, bence yaradı. Blizzard mutlaka bu tepkileri dikkate alacak.
Sosyal ağlarda paylaş

LoL resmen kuralları yıktı piyasanın azına sıçötı. Tek yaptığı beleş olmaktı. Oda milyonlarca oyuncu ve izleyici getirdi. Yellow bile LoL koçu ya. Adam SC2 ye dönmek istedi beceremedi LoL koçu oldu.

Populerlikte olay su. Hangi turnuva daha cok izleniyosa ona reklam veriyo sponsorlar. Reklam alan daha cok odul veriyo. Daha cok odul alan takım daha cok maas daıtıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kendiniz diyorsunuz lol ve dota.Hiç bir zorluk derecesi olmayan tek bir unit'i 35-40 dakika boyunca 3 yol arasında deli dana gibi koşuşturup birbirlerine vurmayı çabalayan adamların oynadığı oyun.Haliyle durum bu kadar basit ve kolay olunca hem yaş kitlesi olsun hem de uzun süre oyuncuyu oynatabilirliği olsun üstüne free to play olsun anında cazipleşiyor.Geçen haftalarda gamex diye bir fuar oldu elbet görmüşsünüzdür haberlerini.Oradaki lol standlarına baktınız mı fotoğraflarına falan ? Yaş kitlesi hep 14-20 çoluk çocuk kaynıyor.Neymiş efendim lol'de hero ticketımıdır keyimidir nedir ondan alacaklarmış.Hal böyle olunca türkiyede bile durum böyle oluyor bırakın da yellow lol koçu olsun bi zahmet.Nasıl bugün cs'nin bile o kadar fanı varsa bu oyunun kolaylığındandır.

Kesin bu yazıyı okuyan bir kaç kişi diyecektir. "Sen lol oynadın mı da konuşuyon !11!bir" vs. Sotis var starcraft'ta geçen sene deli gibi sarmıştım 3 ay boyunca.O zamanlar kendi içinde oyunun rankı ve statsı vardı, stats bar'ı açan çıkardı oyundan.Ghost ile 6k rank kasmıştım terran değil mi :P

Neyse uzun lafın kısası kolay oyunun her zaman talibi daha çoktur o yüzden durumun böyle olması doğal.Blizzard'ın da HoTS ile gelecek olan otomatik işçileri oyun başında minerale yollaması ve rally vermesi v.b. kolaylıkları getirmesinin tek sebebi bu.Daha çok kişinin oynamasını sağlamak.Bu da oyunu kolaylaştırmaktan geçiyor bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide abi
sc prolarının hepsi 14 20 yasın da
25 yasında felan adamlar emekli oluyo
sc prolarının cogunu oyunu bırakma sebebi askere gidicek olmaları

oyuncu kitlesinin cogu 14 20 yas zaten

bu arada moba oynamadan kolay zor demek sacma
dota 2 oynuyorum lol kolay dersen eyvallah derim

ama sc2 ile lol yada dota karsılastırmak sacma
sc2 1 vs 1 oynanan macro tabalı bi oyun

mobalar 5 kişi oynanan micro oynu
burda en buyuk fark skill yada hero sayısı deil
5 kişinin uyumuyla 1 kişinin uyumu
Sosyal ağlarda paylaş

This post is very negative. It's hoping in it's nature, it's a cry for help for all of us. We want to play this game, play it good very much.

It's addressed to Blizzard, the only entity which can innovate activity on Battle.net. Starcraft players are the most hardcore gamers known to mankind, we are passionate. But we are not demanding to accompany our *passion*. Things change with numbers, casual or otherwise. We want things to change? We keep making noise, keep raising hell just like we are in this thread.

Make it so loud, make it so nasty the stench reaches out to Blizzard and drowns them in the filth. There is just no other choice, we need the casuals. And I should remind people who are worried about the personal quality of the casual people; You too were casual at some point. I wasn't, I popped out of my beloved mother with a mechanical keyboard.

Jokes aside, just keep talking about this, keep the productivity of ideas and swarm Blizzard with it. We don't need sponsors, we need something bigger. We need people, we need the Blizzard's marketing to step in and earn money from this game. Or it will die. We can't let it die. It's too promising to die.

Every casual gamer will want to get better, we will play more on unranked queues. We will be able to practice our ridiculous ideas without Ladder Anxiety. This has been a huge issue for me for 2 years now, bought the game as it came out, played so little. Just playing LoL is so much more relaxing, whenever i'd get that tense feeling on SC2, I'd just queue a LoL game without fear.

Games are fun. Starcraft 2 is occassionally fun. This ladder aggression is killing the Fun. We need it.

As long as we *talk* about this, this game won't die. As long as we care, there is something to be done.
Sosyal ağlarda paylaş

sparkı zaten gec, bişey bildiği yok.
destinynin ondan geri kalrı yanı zaten yok.

gecen haftanın trendı buydu, b costu herkez anlamsız yere en of the world diye, ama bişey olduğu yok.

lol mi tirilyon izleniyo!!! diyip duruyo ınsanlar ama alemin en cok ızlenen lol commentator'ı. benım burda turnvua sunuyorum yadna sc2 yturnuvası oluyo, sc daha cok izleniyo. belli baslı cok buyuk turnuvalr dısında lol'un cok ızlendığı yok diyo.

abartılmadan ıbaret mevzu. destinynin populerlik arayısı
Sosyal ağlarda paylaş

Destiny'nin popülerlik arayışı değil de, adamın zaten son 3-4 haftada hayatındaki herşey bok yoluna gittiği için kendi frustration'ıyla birleşmiş durum.

Bu demek değil ki SC'de herşey çok yolunda, e değil baya baya bok gibi hallediyor SC'yi Blizzard.

Destiny'nin hatası hayvan gibi followerı olan bir figürün çıkıp aptal aptal çözüm aramadan insanları gaza getirmesi.

Ha Painuser hariç herkes dingil gibi davranmış Into the Game'de orası apayrı.

Destiny çıkıp özür diledi sonra, hiç sanmıyorum Incontrol ve Idra aynısını yapacak. Alex bunları zorlamadan bi halt yedikleri de yok zaten.

Destiny dogru şeyler söylüyor, yanlış yolla söylüyor, solution sunmuyor. SC gayet iyi demek de düpedüz saçmalık orası apayrı ki kimse bunu demiyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...