Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tezsiz yüksek lisans ile doktora yapmak


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

tamamen hocayla olan ilişkine ve sendeki cevheri göstermene bakar

yani kendini pazarlayacaksın

ben tezsiz yl yaparken akademisyenliğe gerçekten çok hevesliydim ve bunu belli ediyordum, küresel ekonomi politiği üzerine dersten önce sonra saatlerce konuşuyorduk hoca kendi kütüphanesinden kaynak getiriyordu vs derken kendimi kabul ettirdim

ha şimdi hayat şartları sağolsun doktorayı askerlik uzatma yolu olarak kullanıyorum. 40 ımda doktor olurum artık

kayıt yaptırttım gidebildiğim kadar derslere katılım göstereceğim artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Abi hukuk benim bölüm. 2 yüksek lisans var ama tezsiz :) Aslında bölüm dışı bir alanda, hukuk bürosu işletmesi üzerine düşünüyorum. Böyle bir durumda nasıl olur acaba?


2 yüksek lisansınm var diyorsun ama ikisi de hukuktan değil herhalde ? Tezsiz olması sıkıntı olabilir ancak hocalarla bağlantın kuvvetliyse ve seni tutan hocan varsa büyük ihtimal girersin ama bazı bölümlerde doktora öğrencisi için yanında kalacak ve ileride yetiştireceği bir öğretim elemanı olarak düşünüyor hocalar ve senin amacın sadece doktora yapmaksa sıkıntı oluyor. İşletme üzerine düşünüyorsan tezsiz yüksek lisansın o kadar da sıkıntı yaratacağını da düşünmüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

b) (Değişik: RG-02/06/2007-26540) Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya Yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55 (lisans diplomasıyla başvuranlardan 70) standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Doktora programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirtilir. Ancak doktora programına öğrenci kabulünde ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan, yabancı uyruklu öğrenciler için ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre yükseltilmesi konusunda üniversite senatoları yetkilidir. ALES puanının % 50'den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. ALES'e eşdeğer kabul edilen ve Yüksek Öğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, her bir üniversitenin senato kararları ile yükseltilebilir. Ancak Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...