Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Merhaba arkadaşlar. Bu mümkün müdür acaba? Özel üniversite de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Okan, Fatih vs gibi Semih üniversitelerinde olabilir sanırım. Bölüm nedir? Tabii yeterince iyi bir öğrenci isen lisans sonrası bile girebilirsin gayet iyi doktora programlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 tamamen hocayla olan ilişkine ve sendeki cevheri göstermene bakar yani kendini pazarlayacaksın ben tezsiz yl yaparken akademisyenliğe gerçekten çok hevesliydim ve bunu belli ediyordum, küresel ekonomi politiği üzerine dersten önce sonra saatlerce konuşuyorduk hoca kendi kütüphanesinden kaynak getiriyordu vs derken kendimi kabul ettirdim ha şimdi hayat şartları sağolsun doktorayı askerlik uzatma yolu olarak kullanıyorum. 40 ımda doktor olurum artık kayıt yaptırttım gidebildiğim kadar derslere katılım göstereceğim artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 bu arada marmara üni deyim ben diğer üniversitelerde yada bölümlerde durum nedir bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Abi hukuk benim bölüm. 2 yüksek lisans var ama tezsiz :) Aslında bölüm dışı bir alanda, hukuk bürosu işletmesi üzerine düşünüyorum. Böyle bir durumda nasıl olur acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Giovanni said: Abi hukuk benim bölüm. 2 yüksek lisans var ama tezsiz :) Aslında bölüm dışı bir alanda, hukuk bürosu işletmesi üzerine düşünüyorum. Böyle bir durumda nasıl olur acaba? 2 yüksek lisansınm var diyorsun ama ikisi de hukuktan değil herhalde ? Tezsiz olması sıkıntı olabilir ancak hocalarla bağlantın kuvvetliyse ve seni tutan hocan varsa büyük ihtimal girersin ama bazı bölümlerde doktora öğrencisi için yanında kalacak ve ileride yetiştireceği bir öğretim elemanı olarak düşünüyor hocalar ve senin amacın sadece doktora yapmaksa sıkıntı oluyor. İşletme üzerine düşünüyorsan tezsiz yüksek lisansın o kadar da sıkıntı yaratacağını da düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 muhendislikte bile oluyor; ornegin yazilim muh tezsiz yl uzerine bilgisayar muh doktorasi. tez sunmamis oldugun icin ekstra seminer verme sarti koyuyorlar ama. yani sonuc olarak yok (noktali o) izin veriyor, bundan gerisi okulun ve bolumun kendi kurallarina bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 ikisi de hukuktan aslinda. neyse sagolun beyler ben en iyisi hocaya bir mail atayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 doktara için yüksek lisans şartı yok doktoraya basvururken soliyosun yaptını yada yapmadıgını yapmadıysan mesela 12 ders alıyosun yaptıysan 8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 b) (Değişik: RG-02/06/2007-26540) Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya Yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55 (lisans diplomasıyla başvuranlardan 70) standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Doktora programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirtilir. Ancak doktora programına öğrenci kabulünde ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan, yabancı uyruklu öğrenciler için ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre yükseltilmesi konusunda üniversite senatoları yetkilidir. ALES puanının % 50'den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. ALES'e eşdeğer kabul edilen ve Yüksek Öğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, her bir üniversitenin senato kararları ile yükseltilebilir. Ancak Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Ben kisa cevabi vereyim EVET yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 oha ben şunu bilmiyordum.. hoş lisanstan çıkar çıkmaz almazlardı beni eheh bilimsel hazırlık aldırttılar bir de bana, almasam da olurmuş ama almasaydım okuldan atılma olayına yetişemezdim arada askere gidip gelmiş olurdum herhal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 askerden en uzun nasıl kaçılır ya. 29 da her türlü alıyolar mı? doktora yapınca kurtuluyo musun yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 kurtuluyorsun 35 ine kadar fln benim tecil 2016 aralıkta bitiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 doktora şart yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
netzengini Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Giovanni said: Merhaba arkadaşlar. Bu mümkün müdür acaba? Özel üniversite de olabilir. yeni yönetmelikte evet mümkün. okul kabul ediyorsa oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar