Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adaptorleri kullanmazken prizden cikarmaya gerek var mi?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Selam,

Isınmayan digikutu yok değil mi? O aletlerin neden bu kadar ısındığını anlayamıyorum!

Saygılar.

Abi cunku bildigin mini-board var embedded cpu'su, ram'i vs ile birlikte. Haliyle sessiz, maliyetsiz olsun diyerek fan yerine metal sogutucular kullanilinca cayir cayir yaniyor alet.
Sosyal ağlarda paylaş

sacma. 365 gun bilgisayari kapatip acicam, 34 dolar kara gececekmisim grafige gore.

onu acik tutarim, sonra bilgisayari acip kapatirken harcadigim zamani mc donalds da calisirim daha cok para kazanirim.

plasma tv vs mantikli da, gerisi zaman kaybi. zaman cogu zaman daha degerli 20-30 dolarlik kardan yilda.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

365gün/yıl x 5sn/gün = 1.825sn/yıl = 30,416 dakika/yıl

Sadece yılda yarım saatlik bir zaman karşılığı kazanılacak 20-30 USD için uzun vadeli bir işe girmek ne derece mantıklı ona bakmak lazım :)

Eve girdiğimde abajurlarımı kontrol eden kumanda ile TV ünitesini de açıyorum ve içeri gidip üstümü değiştiriyorum. Bu sürede modem bağlantısını gerçekleştiriyor, digitürk kutu bağlantısını gerçekleştirip kart tanıma işlemini yapıyor, PC falan da hazırda açılmayı bekliyorlar. Ben hafta içi günde 5 saat TV/PC kullanıyorum; geri kalan 19 saat boyunca idle beklemelerine gerek yok.

Sonuçta tasarruf etmek sadece parasal bir hesaplama değil. 'param var, öderim hazırda bekletirim' mantalitesinin biraz daha fazlası ve derini olmalı :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium senin icin karliymis zaten. Benim bilg acip kapamam min. 3-5 dakkalik kayip tekrar bi ton kullandigim hedeyi hazir hale getirmek vs. gunde 2-3 kere yapmam gerek min. Yemek arasi vs.

O yuzden anlamsiz benim icin.

Benim icin zarar, sonucta zaman benim icin wn onemli kaynak. Oradanda tasaruf etmem gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...