Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göçmenlik Başvurusu

Horrible

Öne çıkan mesajlar

Ya benim şöyle bi sorum var size, yurtdışında ki herhangi bir ülkeye göçmenlik ya da vatandaşlık başvurusu yapmak için nereye hangi belgelerle başvurmak gerekiyor biliyor musunuz ? elçilik sitelerine baktım ama göremedim, zamanında avusturalyaya ya ada almanyaya vs. giden insanlar nasıl gitmişler bi firkiniz var mı ??

lütfen trollemeyin ciddi soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

veya insani haklarinin kisitlanmasindan oturu siginma talep edebilirsin. mesela escinselsindir ve turkiyede bir kac kez linc tehlikesi gecirmisindir devlet seni yeterince korumuyordur vs falan oyle anca

bi de avrupa serbest dolasim hakki varken avusturalyaya gitmek cok sacma lan
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de gecen bir haber okumustum butcesi cok kotu durumda olan bir avrupa ulkesine kacak olarak girmeye calis. EU yasalarina gore eger seni geri gonderemiyorsa orda barindirmak zorunda. mesela malta.

ama zaten avrupa ikametgah hakkiniz vardi sizin o yuzden ise yaramaz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

peki bunun başvurusu nereye yapılıyor elçiliklere mi ??

bi de mesela kanada için şöyle birşey var diye biliyorum. İngilizce yeterliliğiniz varsa, 600 bin nakit parayı kanada içine sokma garantisi veriyorsanız ve üniversite mezunuysanız oturma izni , çalışma izni (yarı vatandaşlık deniyor sanırım) alabiliyorsunuz. Yani kanada vatandaşı oluyorsunuz ama sadece oy kullanamıyorsunuz gibi. Başka ülkeler için de böyle bi durum var mı ??

bi de sorum yalnızca çok gelişmiş ülkeler için değil , mesela kore- brezilya vs. ülkeler için de aynı zamanda
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

lan harbi mi :/

burada 5 sene fransa hukumetine arastirma yapmis rus tayvanli doktoracilar profesyonel kariyer yapicam dediginde basin gidin yok size oturum moturum diyor devlet lol

Fransa'da fransız göremedim ben, isyanları onadır adamların. Gele gele bizi memleketimizde azınlık yaptınız diye haykırıyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

lan harbi mi :/

burada 5 sene fransa hukumetine arastirma yapmis rus tayvanli doktoracilar profesyonel kariyer yapicam dediginde basin gidin yok size oturum moturum diyor devlet lol

he benim bi arkadas vardi masterda, kanada vatandasi ayni zamanda dedim ne is. babasi kanadada doktora yapmis lol
ki nufus sorunun yoksa mantikli bir hareket. doktora yapmis adamin cocugunun da bilim adami olma ihtimali az degil. amerikaninda bu kadar secici davrandigi bir donemde kanadadaki gayet iyi universitelere gitmek isteyebilirsin amerikanin tribiyle ugrasmaktansa. vatandaslik da bunun icin itici bir kuvvet oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizce konusan ulkeler kiyasen daha toleransli gocmenlere karsi, ulke secerken bu faktorude goz onunde tutun.

yani bugun ispanyada siyah futbolculara muz atiliyor, ama bunu ingilizce konusan ulkelerde gormen oldukca zor.

hollanda da vs bi cok yerde irkcilik daha fazla, ingilizlere gore daha kapali toplumlar cunku onlar.

bi de amerika gibi ulkelerin civil rights movement olayi var, zenciler vs tum ezilenler sirayla haklarini alabildigi icin (simdi gayler), ezilen toplumlarin dayanabilecegi bi anlayis var, almanya da vs bu yok.

yine british olmak, amerikan olmak, avustralya li olmak bi milleti temsil etmiyor alman olmak turk olmak gibi, o yuzden diger yasayan milletler daha kolay entegre olabiliyor (istatistiki olarakda oyle), almanlarin bi british kavrami yok mesela.

amerika da egitim cok boktan, tamamen gocmenlerin high tech i, bilimi sirtladigi bi toplum o yuzden yine gocmenlere vs aciklar diger toplumlara gore (phd yapanlarin yarisi gocmen amerikada, silikon vadisinde calisanlarin yarisi yine amerika dogumlu degil, MIT vs gibi yerlerde bazi bolumlerde 100% e cikiyo gocmen orani)

o yuzden genel olarak ingilizce konusan ulkeleri tercih etmenizi oneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle göçmenlik başvurusu diye bir şey yok genel olarak işçi alımı şeklinde ilan edilmedikçe veya savaştan-insanlık dışı muameleden falan kaçma durumu olmadıkça.

elçilik sayfalarında bilgi bulmak için her türlü uzun süreli vize programlarını incelemen lazım. çalışma amaçlı için genellikle vize başvurusu öncesinde sana sponsor olacak bir firma bulman lazım, bu işin de misal o ülkedeki insanlarca yapılamıyor olması ve belli bir kotanın üstünde, misal yıllık 30k, kazandırıyor olması lazım vs. o yüzden Türkçe gerektiren işlerle başlayabilirsin bakmaya.

veya çoğu ülkelerde lisans veya yüksek lisans sonrası 6 aydan 1 yıla kadar oturum ve çalışma izni programları oluyor. orda okursan buna hak kazanıyorsun. 1 yıllık vizen dolduğunda da çalıştığın yeri sana sponsor yaptırmak senin performansına kalıyor.

veya kuşadası, çeşme, bodrum'da turist avlayıp Sarah ile Musa tadı yakalayabilirsin.

bunun dışında zor.

google'dan "Graduate Positions for Turkish people abroad" gibi bir şey aratarak başlayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Aradigin bilgiler genelde ulkelerin ic isleri bakanliginin sitesinde yer aliyor. UK icin adres aradigin adres homeoffice.gov.uk

Bir de immigrationboards.com 'da bi gezin ya da derdini oraya yaziver. Ama ben nereye kapagi atarim gibi ararsan/sorarsan pek bi cevap bulabileceginden supheliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

para-sermaye götürüyorsan iş kolay her ülkenin belli limitleri var

yok beşeri sermayeyle gideceğim diyorsan o biraz sıkıntı ya o ülkede eksik olan bir meslek kolunda uzman olacaksın ya davet alacaksın yada o ülkenin vatandaşı biriyle evleneceksin

bu her ülke doğrudan vatandaş yapmaz, kimi ülkelerde evli kaldığın süre boyunca sınırsız oturma izni alırsın, vatandaşlık değil. hatta eğer belli bir geliri sağlayamıyorsa bu multinational aile, yabancı olan partnere oturma izni dahi vermiyor evliliğe rağmen. (bkz: Hollanda)

işten dolayı vatandaşlık başvurusu için avrupa'daki daşşaklı ülkeler genelde min 1000 iş günü civarında bir süreyi çalışmış olarak geçirmeni istiyorlar.

en mantıklısı işe girip 3 yıl çalışabilmek.

bonus: yabancı olduğu için evlebileceğin biri değilde evlebileceğin seviyede olan yabancı biriyle evlenmek.

başvuruyu her ülkenin kendi göçmenlik büroları/ofisleri olur, oraya yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik vs. gibi sorunlarım yok benim. Bi de ben ilk olarak aslında yüksek lisans için gitmek ya da direk çalışmaya gitmeyi düşünüyorum ama kendi alanımda çalışmak için gitmeyi düşünüyorum ( bilgisayar mühendisiyim) .

Direk bilgisayar şirketlerine başvuru yapıp kabul alma durumunda vize mi çıkarttırmam gerekir yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...