Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anne Ben Gay'im


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

sipeyskeyk said:

Türkiye gibi bir ülkede


Türkiye'yle ne alakası var ben de bunu anlamıyorum. Küçümsediğiniz "evleneceğim kadın bakire olsun" görüşü de bu sözde ahlakın bi yansıması, bunu daha ileriye götürünce flört etmenin ayıplanması çıkıyor ortaya, hatta baş örtüsü çıkıyor (çünkü başını örtmeyen orospu). Hepsinin kökeninde aynı ilkel sözde ahlak anlayışı var. Hani evet türkiyede bu görüşler yaygın muhafazakarlık yüzünden medeni ülkelere göre daha baskın ama sonuçta ikinci sınıf olarak gördüğünüz insanların dayatmalarının değer yargılarınızı etkilemesine izin veriyorsunuz.

Yalnız üzüldüm lan çocuğa. Tamam kendiyle barışık en azından ama en kötüsü sevdiğin insanların kabul etmemesi heralde. Baya da içten yazmış güzel ifade etmiş kendini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh bizde gay namus cinayetleri bile var, oglunu olduren babalar vs.

tr de gay olmak cok zor cidden, aranizda gay olan varsa sizin icin daha elzem yurtdisina cikmak. cunku belli bi yastan sonra yurtdisina da alisamazsiniz arada derede kalirsiniz.

en egitimlimizin bile homofobik oldugu bi ulke, adamlarin hali kurtlerden bile kotu ayrimcilik, baski vs konusunda, dusun artik ne cekiyolar. ulkenin en baski goren bolumu saniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de üzüldüm. Ciddi üzüldüm, kendi ailemi sorguladım, ailemin ahlak anlayışını sorguladım, babamın "gelininde" aradığı özellikleri hep saçma bulurdum da, bu yazıyı okurken kızdım babama. Çünkü babam da bu çocuğun annesinden çok farklı değil, hiçbirimizin babası bu çocuğun ailesinden farklı değil. Belki de biz nispeten topluma göre yaşadığımız için, ailemizin değer yargılarına çok ters gitmediğimiz için ailelerimizin bu yanlışını farketmiyoruz.

Ben bugün gitsem babama ben gay oldum desem babam benimle bir daha konuşmaz.

Hadi bunu geç, ben babama ben işten ayrılıyorum aile şirketi bana göre değil şu işi yapacağım desem babamla aram asla eskisi gibi olmaz.

Çünkü onun bana çizdiği bir yol var, o yolun dışına çıktığım anda babam için çok şey değişir.

Resmen hayatı sorgulattı bu yazı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

de okullar ayni zamanda birlikte yasamanin asilandigi yerlerdir, okursun diger milletler, insanlar hakkinda bilgi sahibi olursun, kapali insan olmazsin. okumanin en buyuk getirisi normalde budur.

tabii bizde bu olmadigi icin irkcilik, homofobik olmak vs hepsi tasiniyo orasi oyle, aileden gelen baskin cikiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hiçbişi okumadım -linki yani-

ama tr'de zor olacağı kesin. benim çocuğum gay-lesbian olsa kabul eder miyim? ederim olm. çok önemsemem ne yapacağını. sadece kararlarını düzgün versin, filmlerdeki gibi aşırı elini kolunu sallayan bi tip olmasın yani fag olmasın yeter.
gerisi dert değil.

benim sıkıntım gay olup olmaması ile değil, itici olup olmamasıylaymış lan.

bayağı erkek kılıklı lezbiyen arkadaşlarım var. konuşmaları falan yapay değil ama işte saçları kısa bile olsa, paso pantolon da giyseler itici değiller. normal bi çift gibi takılıyorlar.

yalnız otu boku "ahlak kuralları"na bağlamak bana son derece yanlı ve tiksinti verici bir durum gibi geliyor. kolaya kaçmak diyelim kibarca. normale uygun olmayan (define normal: bir şeyin yüzde olarak az olması durumu. %95 gözlerimiz bizimki gibi %5 şaşı var desek %5i farklı kabul ediyoruz. daha örnek mi? okullarda gözlüklü çocuklara takınılan tavırlara bakın.oran %30 falan civarı! 3'te 1'i yani) şeylere verdiğimiz tepki için ahlakı kullanıyor olmak SA-LAK-ÇA

bakın tek bir ailenin, yahut güruhun dine bağlı tavırlarını da ahlaka bağlayamazsınız. bağnazlık ile ahlaklı olabilmek farklı şeylerdir.

gayin ahlaklısı olamaz gibi bir durum çıkartırım ben bu denilenlerden. bişi diyen olursa da "gayin kendisi diyor "ahlaka uymuyorum ben! ahlaksızım ben" diyor! adamın gol diyor!" de derim rahatlıkla.

insanların toplumun normlarına uymadığı için + rezillikten korktukları için + korkak oldukları için + bağnaz oldukları için bu gibi şeylerden çekindiklerini, gayleri nasıl kabul etmemiz gerekiyorsa kabul edip anlamamız gerekiyor.

benim yavrım çocuuum evladım gay olsa, gayliğe yönelik özellikler sergiliyor olsa çocukluktan, tutup da baskılamaya kasmam.

ha ahlaksız olursa defol git lan derim, cinsel tercihinden bağımsız olarak.

ek olarak, elini kolunu sallayan, parlak giysileri giyelim deaşırı derecede kırık kırık konuşalım gayleri.. çok özentisiniz olm. size gıcık oluyorum. onu söylemem lazım.
zaten bunlara farklı bir tanımlama da vardır. lezbiyenlerdeki Butch gibi. o tipleri ile anlaşabilmem güç bak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bekara karı boşamak kolay tabii.

Öyle bir açıklama yaptığınız anda, özellikle Türkiye gibi bir ülkede bildiğiniz tüm sosyal çevreniz ve haklarınız yok olur. %99'unuzun ailesi sizi kapı dışarı eder, muhtemelen çalışıyorsanız çalıştığınız işte hayvan gibi mobbing uygulayıp istifaya zorlarlar.

Her şeyi geçtim, hukuk önünde bile eşit olmazsınız. Karşınızdaki hakimin kafasında 1-0 geride olursunuz çünkü. Belki avukatınız bile savunmanızı yeterince iyi yapmaz.

Yaşadığınız ülkenin gerçeklerinin farkında olun. Vaktiyle tanıştığım dünya tatlısı, heteroseksüel olanlardan bin kat kişilikli ve başarılı insanlar böyle boktan baskılar yüzünden yurtdışına kaçtılar.

Ki ben bile homofobik olmadığını varsayan birisi olarak çocuklarımın "gay" olması durumunda ne yaparım bilmiyorum. Bazı şeyler emeklemeye başladığımız anda beynimize kazınmaya başlıyor toplum tarafından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...