Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW 3.16 2000 Model

Zep

Öne çıkan mesajlar

bizimkiler sordu 2000 model 3.16 20000 liraya bir tanıdıkları satıyormuş.

araba 20000km'de sahibi yurt dışında olduğu için hiç kullanılmamış gibi bir şey, alalım mı dediler.

araba piyasasıyla hiç bir alakam yok, 12 yıllık arabaya 20000km de dahi olsa fazla geldi bana.

alsınlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bence ı-ıhh.

http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx

Hangi kasa olduğunu bilemediğim için 2 kasanın da testlerini koydum. Tüketim konusuna girmiyorum bile.

Saygılar.

2. linkteki, e46 kasa olan. ilk linkteki e36 kasa 90 larin ilk yarisi idi, o donemdeki diger arabalarin ncap lere bakinca bence iyi bile cikmis.

E46 kasalarda, Eylul 2001 den sonraki makyajli uretimlerde ciddi bir motor degisimi var. 3.16i ler ve 3.18i ler de motor degisimine dahil. o nedenle facelift oncesi e46 kasa onermiyorum bu saatten sonra.

ama bir gercek var, az kullanilmis temiz bir 2000 model, 160 bin km de artik cani cikarilmis bir makyajlidan daha iyi olacaktir bazi bakimlardan, orasi gercek. e46 lar cok el degistirdi, cogu hor kullanildi. temizini bulmak icin hakikaten cok ilgili olmak lazim ararken.

bu arada araba o kadar suredir yatiyorsa sakin direk calistirip goturmeyin. yerinde bir on kontrol ve yag degisimi sonrasi direk agir bakima gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben su an 2000 3.28ci kullaniyorum, 270k km civarlarinda aldim. Gayet de guzel gidiyor, km den dolayi olusan bir kac ufak sorun vardi, onlar da halloldu. Ama tavsiye ederim 2000 model falan olduguna bakma, piyasadaki cogu 2012 arabadan daha guzel duruyor ve daha cok guven veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

ne kadar yakabilir ki bu arada ortalama? 100 kmde şu kadar yakar diyebilir misiniz iletiyim en azından bir fikirleri oluşur ne kadar yaktığına dair?

fabrika verisi olarak karma tuketim makyaj oncesi motor icin (sizinkisi yani) 7.9 lt/100 km

makyaj sonrasi motor 7.1 lt/100 km.

karsilastirma icin bir referans vereyim, benim bir onceki aracim olan 2007 model 1.18i icin bmw fabrika karma tuketim verisi 5.9 lt/100 km dir, ancak agir dur kalk bogazici kopru trafiginde 10 litre civari gezerdi (fabrika sehir ici verisi 8 litre idi), uzun yolda 6.5 litre falan gorurdum (fabrika highway verisi 4.9 litre idi)ruyamda bile gormedim bmw nin fabrika rakamlarini.

ona gore hesaplayabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

20.000 km de 20.000 tl biraz aşırı iyi bir fiyat, kaçırma bence zira e46 kasa bmw ler en dandikleri bile 25-26 dan başlıyor fiyatları, konuya yazanlar farklı yerlere mi bakıyor ben mi yanlış anlıyorum acaba bilemedim. ek olarak 12 yıllık araba diye bakma içi doluysa bir de şu an piyasadaki 30-60 bin arası satılan hemen hemen her arabadan daha konforlu daha rahat diyebilirim şahsen, yakıt konusunu çok çok bilmiyorum ama tüp taktırarak inanılmaz düşük tüketim masrafıyla kullanan kişiler biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Katzee said:

20.000 km de 20.000 tl biraz aşırı iyi bir fiyat, kaçırma bence zira e46 kasa bmw ler en dandikleri bile 25-26 dan başlıyor fiyatları, konuya yazanlar farklı yerlere mi bakıyor ben mi yanlış anlıyorum acaba bilemedim. ek olarak 12 yıllık araba diye bakma içi doluysa bir de şu an piyasadaki 30-60 bin arası satılan hemen hemen her arabadan daha konforlu daha rahat diyebilirim şahsen, yakıt konusunu çok çok bilmiyorum ama tüp taktırarak inanılmaz düşük tüketim masrafıyla kullanan kişiler biliyorum.

bir konuda hakli, bu aracin piyasasi genelde 23-26 bin TL bandinda. (sahibinden e bakmayin, orasi biraz ucuyor) dolayisi ile bu km de motor arizasi da yoksa cok uygun bir fiyat bence de.

dolu olma meselesine gelirsek,arac makyajsiz kasa 3.16, icinin dolu olmasina kesinlikle imkan yok.

buyuk olasilikla antrasit bile olmayan kumas koltuk, manuel koltuk ayarlari, manuel vites, reflektor far gibi donanimlardan olusuyor.

katlanir ayna, yagmur sensoru, far sensoru, isiticili koltuk gibi 3.20i ve uzerinde ya da e46 coupe/cabriolet lerde satin alinabilen ekstra opsiyonlarin da hic birisi yoktur.

M43 serisi 1.9 litrelik eski nesil atmosferik motor olmasi da yakit tuketimi ve mtv de dezavantaj.

ancak bence de fiyati guzel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...