Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aslında en büyük tehlike medya

Suark

Öne çıkan mesajlar

kötü medya bilinçsiz insan üzerinden beslenir. insanları bilinçlendirmek en mantıklısı. yoksa o kadar büyük şirketlerle başa çıkmak için baya büyük bir organizasyon lazım. bilinçlendirmek için en mantıklı şey önemli gündem konuları üzerine karşılaştırmalı basit incelemeler yapan bir site olabilir. mesela sallıyorum suriyede olanlarla ilgili esadın ve özgür suriye ordusunun yaptığı şeyleri basit bir şekilde anlatan sıralayan bir yazı olabilir farklı kaynaklardan beslenen. bu tarz olayların genelde 2-3 yüzü oluyor, her zaman da olayın tek yüzüne odaklanıp provakasyon yapmaya çalışan kuruluşlar oluyor. anca bunları bir araya getirirsen bir haber değeri olur hehe.

bir de okullarda medya okur yazarlığı gibi bir ders müfredata sokulmaya çalışılıyordu ama yapanın AKP olduğunu düşünürsek "kötü haberlere odaklanmayın, iyi haberlere odaklanın" tarzı ders kitapları çıkarırlar. yoksa uygulama olarak iyi ama içerik olarak AKP stayla.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Kar etmediği halde yıllardır işleyen, propaganda ve güç amaçlı kuruluşlar.

onun ya da bunun farketmez, yıllardır birilerinin amacına hizmet ediyorlar.
Bu siyaset olur,rant olur,linç olur farketmez;
medya kuruluşlarının hepsinin elleri kirli.

Kendi sektörümden biliyorum mesela, aydın doğan denilen adam para koparamadığı için "baz istasyonları zararlı" kampanyası başlattı zamanında. Hala etkilerini hissederiz.

Zaten tr de basını ve gerçekleri takip eden herkes bu konuda hemfikirdir.

Peki bu güce karşı ne yapabiliriz?
halkı galeyana getirmek,iftira atmak,karalamak, yalan haber yapmak, haberı farklı göstermek aslında suç sayılabilecek şeyler.
Ama basın özgürlüğü kapsamında, hiçbir şeyi kısıtlamaman gerekir ( bunnda sebepleri var ).

Peki nasıl başa çıkarsın? yani güçlü birisi olarak değilde, birey olarak soruyorum.
Sosyal medya, şu anki haliyle normal medyaya bi tür başkaldırış olarak devam etsede, ben özellikle twitterın TT listesinin manipule edildiğinin kanaatindeyim.

Napmak lazım? napılabilir? Nasıl bir kampanya başlatalım ki, şu adamların güçleri ellerinden gitsin.
cpt obvious
Sosyal ağlarda paylaş

4. guci le nerede mucadele ediyorsunuz ya lol

gazeteler, televizyonlar ne satar? diyerek basliyabilirsiniz isi, bu sorunun cevabini bulunca zaten devami geliyor

bu dunyada her malin ve hzimetin bir degeri vardir, eger bir mal veya hizmet icin bedel odemiyorsaniz ticareti yapilan sey bizzat sizsinizdir, buda kanundur direk

bunuda unutmayin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...