Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askere gitmek ya da gitmemek

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

"Geçici askerin doğuda sınırda ne işi var, profesyonel askerlik" vb. diyenleri anlıyorum ve hak veriyorum, ama bir cephanelik patladı, her askerliğe üşenen adam 50 senedir düzenli olarak cephaneliklerimiz patlıyormuş gibi bahane etmeye başladı. Başkasının salaklığından ya da ihmalden ölmenin milyonda birlik riski sokakta gezerken de var, trafikte de var, işte de var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

radyasyondan okuyarak kaçamayacağınızı ancak askerlikten okuyarak kaçacağınızı biliyor muydunuz?

your university needs you

bol bol research yaparken öğrenci değiştirme programları ile başka ülkelere gitmek, Msc sonrası phd yapmak, yüzlerce dahi insan ile tanışmak-çalışmak ve ülkenize ve hatta dünyaya katkıda bulunmak istemez miydiniz?

öyleyse hemen bir yüksek lisans programına başvurun ve bitirince phd'de devam etmeyi unutmayın!

üniversiteniz size minnettar kalıcak. aileniz sizinle gurur duyacak!

BUNLAR ÜNİVERSİTE İSE BEN NEREDE OKUDUM LANK!

Sosyal ağlarda paylaş

muhendisin isyani
zenciyi aradan cikar, ayni benim universitem.

bu arada gitmeyin askere falan. her gittigi yerde savas cigirtkanligi yapiyo tayip. acilisa gidiyo, biz buralara savasarak geldik diye bagiriyo. tezkereyi de gecirdi. emir bekliyo heralde savas cikartmak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

"Geçici askerin doğuda sınırda ne işi var, profesyonel askerlik" vb. diyenleri anlıyorum ve hak veriyorum, ama bir cephanelik patladı, her askerliğe üşenen adam 50 senedir düzenli olarak cephaneliklerimiz patlıyormuş gibi bahane etmeye başladı. Başkasının salaklığından ya da ihmalden ölmenin milyonda birlik riski sokakta gezerken de var, trafikte de var, işte de var yani.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

1-2-3 Aralık'ta sınav olur, 10 Aralık'ta (9 geceyarısı) nereye gideceğin belli olur internette, 12 Aralık 17:00'a kadar birliğine teslim olursun, 18 Mayıs'ta da (17 veya 19 da olabilir o kadar detayını unuttum) dönersin izin kullanmazsan.

Hali hazırda bir şirkette çalışıyorsan kıdem tazminatını almak için izlenecek yol nasıl oluyor? Sevk kağıdı geldiğinde, İK'ya bunu istifa dilekçesi ile birlikte mi veriyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik kararını aldırdığına dair bir belge versen yeterli, kimi istemez bile yani şirketin sana saygısına ve işleyişine kalmış. İstifa dilekçesinde askerlik nedeni ve kıdem tazminatı ile ilgili ifadeleri mutlaka belirt ama. Yasal uygun yazılışlarını bilmiyorum birebir, internette bulursun örnekler sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi aralık celbi ile gideceğim ben söyle diyim o zaman, ben eylül ayında tecili falan kaldırdım muayne vs. olayları bitti bildiğin celp dönemini bekliyorum. Misal bu ay sonu İK'ya

askerlik hizmetinden ötürü, kıdem tazminatının tarafıma tanzimini ve çıkış işlemlerinin başlatılması hususunu;

bilgilerinize sunarım.

diye bi dilekçe göndersem yeterli olur mu yoksa illa kasım sonu aralık başını mı beklemem lazım bu işlem için. Zira ben çok kötü sıkıldım eğer böyle bi opsiyon varsa bu ay sonu istifayı basarım direkt.
Sosyal ağlarda paylaş

Şube dedi uzatma işini okul yapcak, okula gittim bugün şube yapcak dedi.

Şubeyi aradım araya adam sokup, adam dedi ocak 20'de bitiyor senin okulun verdiği süre, nisan celbinde gideceksi.

E kardeşim dedim tez uzatması aldım, okulla konuş ben bilmiyorum dedi.

Okulu aradım bu sefer, adamlar madem öyle askerlik durum belgesini getir tecil isteyelim kabul ederlerse olur, etmezlerse askersin dedi.

Şaka gibi, aynı sınıfta YL yaptığım 86'lı arkadaş var aynı durumdayız tecili 2013 kasım sonuna kadar, benimkisi 2013mart görünüyor, ocak yoklamasına tabiyim. Ve adamlar ertelemiyor.

Anlamadım gitti yüksek lisans yaparken nasıl 31 yaşına kadar tecil ettirebiliyor insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...