Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schumi'nin Ferrari'si SATILIK...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Schumacher'in 2004 sezonuna başlarken ilk 5 yarışı kazandığı F2004
Ferrari marka yarış arabasının, 23 Mayıs 2005'te İtalyan takımının
Maranello'daki merkezinde yapılacak açık artırmayla satılacağı
duyuruldu.

Açık artırma şirketi Sotheby's'ten yapılan açıklamada, F2004 ile
birlikte başka araçların ve değerli Ferrari parçalarının da satışa
sunulacağı ve bu tür bir satışın ilk kez Ferrari tarafından
desteklendiği belirtildi.

Açık artırmada ayrıca, 1961'de dünya şampiyonu olan ABD'li pilot
Phil Hill'in kullandığı 1958 model Ferrari yapımı 412S de alıcıların
beğenisine sunulacak.

Haberin Kaynağı[signature][hline]..:: Team McLaren Mercedes ::..
Mesaj tarihi:
aslında motoruyla satmaları sorun olmaz çünkü adamlar her sene motor da dahil her şeyi değiştirdikleri için çok bir anlam ifade etmez heralde

zaten motor tek başına çok etkili de olamıyor F1'de benim gördüğüm kadarıyla, bütünüyle ele alınırsa Ferrari bir şey, yoksa motor açısından mclaren de iyi iş çıkardı, bmw de öyle ama diğer faktörler Ferrariyi daha öne çıkardı

10 milyon dolar diyorum açık arttırma tahmini olarak :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
Bu seneden örnek vermek gerekirse ; bu sezon Sauber takımı 2003 Ferrari motoruyla ve neredeyse aynı olan Şasiyel yarışmıştır.Arkadalımında dediği gibi her sezon büyük değişiklikler yapıldığı için bir sezon önceki teknoloji pek bir şey ifade etmez.Önemli olan ve motorun saklanması gerekn süre ilk yarışa (Australia - Melbourne) kadardır.Çünkü araba ilk pite girdiğinde büyük paraların döndüğü "Tech Stealing" yani teknoloji hısrızlığı başlamış olmaktadır.O kadar ileri seviyededirki mühendisler egzost çıkışından bile motordaki değişiklikleri farkedebilirler.Buda arabanın sadece ilk yarışa kadar gizli kalması anlamına gelmektedir.[signature][hline]..:: Team McLaren Mercedes ::..
Mesaj tarihi:
7,5 Miliyon USD diyorum :tebrikz: bide bunu diyorum :)[signature][hline]Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız,
İpin en sağlam yeri artık bu düğümdür.
Ama ipe her dokunuşunuzda, canınızı acıtan tek nokta,
Yine o düğümdür...
Mesaj tarihi:
15,20 milyona kadar çıkar[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :
You have received a message!
yılbaşına kadar oynayamıosam başka oyun oynarım.kafam da girer wow a.
Mesaj tarihi:
Hazır kesenin ağzını açmışken bir de pist satın alırsın kendine genişçene, orada koşturursun işte arabanı.[signature][hline]It's "Unix" if it has the "x" sound in its name - the Xbox must be Unix then.

from a discussion on slashdot.org
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 06 Kasım 2004 22:21 tarihinde demiş ki:
başkasının eski f1 arabasına milyonlarca dolar ne için ya? ne kadar fuzuli bir iştir...

napacak sokakta kullanacak hali yok ya, sadece kendi elinin altında çürüsün diye tonla para dökecek enayiler...
ben ferrari sevmem ama mesela mclaren satışa koysa hakkinen in son sampiyon oldugu yıldaki arabasını onu almak isterim.
Yani milyon dolarlık adamlara batıcak bi olay degil
Şöle evin ( ev dedigimiz 3 oda 1 salon degil tabiki. ) içinde bi kösede görüntü olarak dursa ne kadar güzel bir hava kayar.[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :
You have received a message!
yılbaşına kadar oynayamıosam başka oyun oynarım.kafam da girer wow a.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Ferrari'nin bundan öncede bu tip satışları olmuştu.Fakat şampiyonlukları bukadar göz önünde olmadığı için bu kadar ses getirmemişti hiç bir arabası.
Bu arabalrı alanlar ne yapar kısmına gelince;
Bu arabayı alan iş adamlarını Ferrari'nin fabrikasındaki pisti kullanma hakları oluyor.Ücreti karşılığı orada arabayı kullanabiliyorlar.Ve şunuda sölemek isterimki dünyada evinde F-1 arabası olan (salonun ortasında :P) 4-5 kişi var :)[signature][hline]..:: Team McLaren Mercedes ::..
Mesaj tarihi:
Çok küçük düşünüyorsunuz. Insanlar 40 a 60 cm boyundaki tablolara 70 milyon dolar verip duvarına asıyor. Bir formula arabasına da birkaç milyon dolar verebilir.

Ha 20 milyon dolara çıkarmışsınız fiyatı ki bence okadar etmez 3 5 milyon eder taş çatlasa.
Bir fiyatın 20 milyona çıkması için en kötü ihtimalle 2 kişinin o aracı ölümüne istemesi lazım buda biri 19 verirken diğerinin 20 vermesi gibi bişey demek oluyor hatta daha fazla

Bu iki kişi birleşip formula takımı kursunlar. Şahsen öyle yapardım garajda duracak kırmızı bi arabadan daha karizmatik olurdu heralde.. Bu yüzden 20 milyonlara çıkmaz o fiyat[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Mesaj tarihi:
hmm, 10 milyon usdden yukarı pek çıkmaz gibi gelse de çıkma ihtimali az değil.. Ferrari önceden de f1 arabalarını satıyordu ancak 4-5 sene bekledikten sonra satıyordu.. Alan insanlarda multi-milyoner ve kendi yarış pisti olan ya da istediği zaman yarış pistine erişimi olan insanlar...
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 06 Kasım 2004 22:21 tarihinde demiş ki:
başkasının eski f1 arabasına milyonlarca dolar ne için ya? ne kadar fuzuli bir iştir...

napacak sokakta kullanacak hali yok ya, sadece kendi elinin altında çürüsün diye tonla para dökecek enayiler...

mantiga bak ya
kardesim herkez oyle piyasa yapmak icin araba alip kiyafet giyip turlamak icin yasamiyor

senin dusundugun gibi enzo alipda markete gitmiyolar

pist diye bisey var kiralayip yarisiyosun. o formula1 pistleri sene boyu tek yarisimi bekliyo saniyosun[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
Sahsen benim param olsa multimilyarder olsam Hakinen'İn camp. kazandıgı araba icin enaz 20 mil. $ verirdim.insanların zevkleri cok garip diyebilirsiniz ama boyle naparsınız :)[signature][hline]..:: Team McLaren Mercedes ::..
Mesaj tarihi:
hic oyle bir gereksinim yok astronot degil bu adamlar yercekime karsi egitim falan gormuyorlar

cogu tv programinda eski ralliciler hatta gazeteciler o arabalarin icine biniyor gayetde normal kullaniyor

tamam boyun 220cm ise giremezsin ama schumden +- 5 olsun pedallarini direksyonunu ayarlatirsin

her milyarderde oyle gobekli degil[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
Bence o arabayı alalnın schumi gibi kullanmasına gerek yokki.son sürat diilde zevkini cıkarmak için kullanır :) yane ben alsam öle kullanırım[signature][hline]..:: Team McLaren Mercedes ::..
Mesaj tarihi:
bos bos konusmanin alemi yok
10 tane ornegi var onunde her buyuk tv programcisi bir kere bi formula arabasina oturmustur

hicbiride oyle kalbi durdu yoruldu gibi birseyi yok[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
senin mantığınla futbolcu olmayan adam halısahaya çıkmasın, arabayı alacak eleman biraz kendimi geliştiriyim de f1'e katılıyım diye almıycak heralde.. kendi çapında takılır öle, zevk diil mi..[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki -
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 07 Kasım 2004 19:28 tarihinde demiş ki:

f-1 i eline alan herkes kullanabiliyor zaten tabi... ha normal araba kullanmak ha f1 kullanmak di mi?

televizyonda izlerkenki gibi değil olaylar. Asıl sizin mantığınıza şaşmak lazım. o f1 pilotları en az bir futbolcu kadar formda olacak şekilde yıllarca fiziksel ve akademik eğitim alıyorlar.

O f1 in içine kullanabilecek derecede sığmak için belli ölçütlerinin olması gerekiyor...

kaç multimilyarder iş adamı ya da şahıs bu kriterlere uygundur ki arabayı alır almaz gitsin piste vızır vızır gezsin? Çarpışan araba gibi kolay mı sanıyorsunuz bunu?

Arabalar gayet güzel boya göre ayarlanabiliyorlar.. ayrıca 2 saat boyunca limitlerinde de kullanmak değiller o arabayı.. Bunu anlayabilmek için olayın içinde olmak değil az biraz f1 takip etmiş olmak ve mantık gerekiyor...
  • Yeni Oluştur...