Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UEFA EL | Borussia Mönchengladbach - Fenerbahçe 04.10.2012

Seele

Öne çıkan mesajlar

Dün UEFA'da saçma sapan skorlar oluşmuş zaten, var bir gariplik:)..
Onun dışında ben zaten Fener'in iyi kadrosu olduğunu hele ki Meireles transferinden sonra, Alex'siz daha iyi oynayacaklarını düşündüğümü belirtmiştim. Ha dünkü oyunu ben biraz "yeni teknik direktör" sendromu gibi düşünüyorum, futbolcuların ekstra işler yaparak kendilerini o kötü durumdan kurtarmaya, bizde buradayız demeleri gibi.

Fenerbahçe'nin bu noktada sabırlı olması lazım. Çünkü birşeyleri değiştirirken gidip herkese böyle oynayamayacaksınız. Almanya'da takımlar zaten açık oynuyor, yarın öbür gün dandirik bir deplasmanda öyle bir kilitlenecek ki maç, puanlar kaybedilecek vs. Zaten Türkiye Liginin dandikliği orada, bizim şu 2 maçtada fail olmamız da oradan geliyor. TSL'de çook farklı bir futbol oynanıyor, takımlar gerçekten güçsüz olduklarından kapanıyorlar, kaos ve mücadele ve sertliğe dayalı ne yaptıklarını bilmeyen bir top oynuyorlar. GS mesela bu takımlara karşı topu ayağında tuttuğundan elbet rakibi hataya zorluyor çünkü pozisyon bilgisi, defans uyumu vs bunlar sıfır.
Hani atlıyorum oradan oraya ama mesela Braga diyorsun ki ben Braga'nın müthiş bir savunma takımı olduğunu zannetmiyorum, ama çok maçını izlemedim. Ama Ferguson'un Manu maçından sonra dediği gibi adamlar izin verdiler GS'nin topla oynamasını ve en iyi yapabildikileri hızlı çıkmayı uyguladılar. Ha ne oluyor bunu bir Anadolu takımı kesinlikle yapamıyor, yapabilse zaten FB GS bu kadar içeride rahat maç kazanamaz. Ama sen dandiğe alışınca ona göre oynuyorsun. Braga deniyor, bir kere deniyor, iki kere deniyor, o adamlar kanatlardan illa fırlıyor. Olmuyor bir daha deniyor, ama futbolun doğrusunu deniyor. Senin gibi top bizde kalsın diye içeri geçmiyor. Noluyor sonunda 10.'sunda adam tık diye çizgiden golünü atıyor. Bunlar hep bilinçli olan şeyler. Olmuyorsa da futbolun doğruları deneniyor olmuyor, bizim takımlarımız ise mesela ne yaptıklarını bilmiyor. GS bile bilmiyor yani. Stoper antrenmanı yapıyor, çizgiye inme yok bindirme yok vs. Neyse GS topiğinde yazıyoruz zaten.

Benim bağlamak istediğim nokta öyle bir olmalı ki takımın aslında WoW'daki dual talent gibi TSL için başka talent açıcan, Avrupa için başka ve takımın ikisini de iyi yapacak. Çünkü Avrupa'da takır takır oynadığın sistem dandirik bir Mersin deplasmanında kaos futboluna dönüşüyor, maç kitleniyor. Alex'in olayı buydu zaten. O kaos futbolunda zekasıyla ve yeteneğiyle çok ekstra işler yapıp çoook fazla maç kurtarıyordu ancak aynı sistem ve oyun Avrupa'da tutmuyordu uzun vadede. Aslına bakarsanız beğenmediğiniz Aykut bile bunun en başından beri farkında, Alex'i aslında yollayıp yollamamakta tereddüt etmesi, Avrupa maçlarında oynatmamak istemesi bundan. O da biliyor gün gelecek Alex'e ihtiyacı olacak takımın çünkü o kıçıkırık Mersin deplasmanında o puanı alman gerek. Ha ama iş Avrupa'da tempolu, dinamik basan bir oyun oynamayı gerektirdiğinde Alex'in vasıfları azalıyor. Ama tabii bunu Alex gibi bir adama anlatamazsın, haliyle süreç saçma sapan yönetilmiş oldu. Ama FB'nin kadrosu GS'ye göre çok daha homojen ve kanatları bekleri çok daha iyi. Futbolun doğrularını yapabilmesi için bizden daha iyi bir kadrosu var, biz biraz çağdışı oynuyoruz Avrupa'da 2 ortasahayla filan. Olmuyor...
Sosyal ağlarda paylaş

cok haklisin, takimlarimizin max 2 degisik taktigi oynama kapasitesi var gibi duruyor, fener soyle oynar gs boyle diyebiliyoruz ama gercekten avrupanin gelismis futbol ulkelerindeki takimlar basketbol takimi gibi nerdeyse hem mactan once hem mac icersinde taktik degisikligi sahneye yansitabiliyorlar.

takimlarin rakipleri ne kadar zengin futbol ortaya koyarsa o takimlarda o kadar zenginlesir normal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Aziz Yıldırım maç öncesi selamunaleyküm diye direk ntvspor canlı yayınına dalmış. Adam artık NTV Sporu iyice benimsedi. asdfgasdfgg

http://live.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/aziz-yildirimdan-selamunaleykumSXHBQ297997SXQ

hahaha bune ya yarıldım harbi selamın aleyküm demiş canlı yayının ortasına dalmış.ntv yi iyi benimsemiş harbi. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

BiTcH_oFBaT said:

kavurma said:

çok ilginçsiniz yahu, o takım fenerin ayarında olmasa ne işi var avrupa liginde hiç aklınıza mantığınıza sığıyor mu bu rakip olamaz falan. tamam biz de sevmiyoruz feneri ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. adamlar bu boktan durumun içinde deplasmanda önemli bir maç kazandılar, tebrik etmek lazım.

Sen şimdi kendi takımını Videotonla, Molde ile filan eş mi görüyorsun?

Fenerbahçe şu an o turnuvadaki takımların %90'ından kağıt üzerinde rahat çok çok daha iyi bir takım. Benim derdim büyütülecek bir olay değil. Çoğu fenerli arkadaşım Braga'nın GS'yi yenmesi ile karşılaştırıyor durumu filan. Böyle kopuşlarda.

Bir turk takimiyiz abi nedir bizim statumuz yerimiz belli yani. Milli takimin sirasi belli yuz senedir avrupa basarimiz bir tane gs. Bu yani her sene bir seyler yapmadi ki hic bir takim. Basketbol desen anlarimda futbolumuz belli yani, medyasi yoneticisi seyircisi tff si gaki guku.

güney kıbrıs bizi geçmek üzere. daha bir şey demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fenerbahçe, b.mönchengladbach maçında 120 km mesafe kat etmiş. kuyt 12990 m ile takımın lideri. baroni, fb'de ilk kez 11 bin üstünde koşmuş!

ahaha alex'in gönderilmesi nasıl bir göt korkusu yaratmışsa Baroni'de, hırsa gelmiş.

Kuyt'un halen 13km koşuyor olması ama, helal kankas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...