Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşık kemiği ağrısı

kavurma

Öne çıkan mesajlar

biraz araştırdım ağrıyan yerin aşık kemiği olduğu kanısına vardım. ayağımı gerdirdiğimde, zorlandığında ters birşey olduğunda ağrı çekiyorum bu hafta maça gidemeyeceğim. çok fazla latince terim olduğu için anlayamadım nasıl birşey olduğunu. hangi bölüm bakar buna vakit kaybetmeden oraya gideyim ortopedi mi?

said:
Aşık Kemiği, talus (Latince "ayak bileği" [1]) ya da astragalus, ayak bileğinin alt kısmını oluşturan tarsus kemiklerinden birisidir. Tibia ve fibulanın uzantısı olan medial ve lateral malleolüs ile, tarsus kemikleri içerisinde, altta calcaneus ile ve önde naviküler kemik ile eklem yapar. Bu eklemler aracılığı ile, vücudun tüm ağırlığını ayağa aktarır.[2]
Tarsus kemiklerinin içerisinde ikinci en büyük kemik olan olan aşık kemiği, vücutta kıkırdak ile kaplı yüzey oranı en yüksek olan kemiklerden biridir. Distal ucundan giren kan damarlarından retrograd olarak aldığı kan akımı ile de ayrıcalıklıdır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/Os_trigonum_1.jpg/220px-Os_trigonum_1.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

git konuş bence. Yani ne hissettiğini söylersen eğer geçebilir.

Bir keresinde kaburgam ağrıyordu, böle doktora falan gittim mevsimsel alerjik dedi. Oha dedim mevsimsel kaburga ağrısı mı olurmuş?
o da bana ben bunca yıllık hocayım benden iyi mi bilcen dedi. Ben de ona madem doktorsun bunca yıllık adamsın o zaman bunu cevapla dedim ve sordum soruyu

lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat?

apıştı kaldı tabi, sonra konuştum kendisiyle kaburganın ve geçiverdi taşikardi
Sosyal ağlarda paylaş

ha tabii forumda takılan adamlar da kesin KOZONOVOO dur zaten...

ilahi kopri. ne zaman susacağını neden bilmiyorum sevgili kopri.

çocuğun acısına acı katmaktan neden çekinmiyorsun ha kızım?
çocuğun ayağı ağrırken bir de kalbi de mi sızlamak zorundaydı, e be kara vicdanlı?

kendi keyfin yerinde diye neden burada arkadaşları rencide ediyorsun?

çok ayıp bu yaptığın. insanlıktan çok uzak.
not aldım kenara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...