Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ultrabook tavsiyesi

antiban

Öne çıkan mesajlar

bana da tavsiye lazım. aradığım özellikler;

ekranı çok çok iyi olacak. en önemli özellik bu. görüntü kalitesi açısından, göz yormayacak filan. yazılar kolay okunabilecek, baktıkça bakasın gelecek bir ekran lazım. retina ekran gibi. 13" den aşağı 15" yukarı ekranı olmayacak.

hafif ve ince olacak, ölümüne portable. kullanımı sade ve kolay olacak. sürekli çantamda kılıfında zarar görmeden durabilecek bir kasaya sahip olması lazım ayrıca.

alette oyun oynamayacağım, öyle program filan da kullanmayacağım. akademik amaçla alıyorum (ders çalışma, araştırma yapma, ödev yapma vs) chromede 50 tane sekme açınca, 5-6 tane büyük boyutlu pdf açınca kasmasa, yeterli olur.

bu yaza kadar müsait bi zaman diliminde abdye gideceğim orada macbook pro retina alırım diye düşünüyorum, bu aradığım alet ortalama 7-8 ay beni idare edecek sadece. geçiş dönemi için alacağım için pek para bayılmak istemiyorum. airlerden de belki olabilir uygun fiyatlı olursa ve üstte dediğim kriterleri sağlıyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

O dediklerini yapicak aletler ucuz olmuyor ya. Cunku genelde SSD oluyor ve o da fiyati arttiriyor falan filan.

Dediklerinin tam karsiligi macbook air. 1080p cozunurluklu zenbook'lar falan da var onlara da bakabilirsin. Ama windows yani baska bisi demiyorum. Ayrica fiyatlari da air'den daha fazla sanirim. 40 tab olayini bilemem, 8 gb ram almak isteyebilirsin belki.

Ipad de dusunebilirsin sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

32gb ssd filan yeter bana ya. depolamayla işim yok pek. zaten imba masaüstü pc var, onu kullanıyorum çoğu iş için. ram de 4 gb olsa yeterli olur diye düşünüyorum. önemli olan ekranı. şarj süresi de pek mühim değil. bu airlerin çözünürlüğü düşük mesela, istediğimi verebilirler mi bana emin değilim
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/apple-md231tua-macbookair-core-i5-18ghz-4gb-ddr3-128gb-ssd-133-maxintel-cam-bt--mcx-lion/productdetails.aspx?I_ID=61550

bu nasıldır direk bunu alayım ?

bir de hemen hemen aynı konfigrasyonda macbook prolar var hangisi daha avantajlı olur benim için? air ile pro arasında ne gibi farklar var?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kız kardeşime geçen aynısın 11" versiyonu aldık. Çok iyi bence. Ağır iş yapacaksan uygun değil ama. İşlem gücü yetersiz olduğundan değil, yeterli; fakat çok ısınıyor.

Pro normal dizüstü versiyonu işte ve gereksiz bence illa da OS X olsun demiyorsan. Air ama ultrabookların içinde çok iyi, o alınır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağır iş yapmayacağım. Yani oyun filan oynamam heralde, oynasam bile mtg, chess, sudoku falan filan oynarım en fazla. Video filan izlemek isteyebilirim HD alete yaptıracağım en ağır iş bu olur. %90 olarak kütüphanede/fen fakültesinin çalışma odasında ödev yaparken/ders çalışırken kullanacağım. Tüm ödevler internetten veriliyor ders kitapların kendi siteleri üzerinden, masaüstü bilgisayarla yurt içinde hiç verimli olmuyor çalışmam. O yüzden ekran kalitesi + taşınabilirlik ön planda.
Sosyal ağlarda paylaş

airi almayı düşünüyorum. air yerine aynı fiyatta bu var pro var, yine de airi tercih etmeliyim değil mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/apple-md101tua-macbookpro-core-i5-25ghz-4gb-ddr3-500-gb-133-maxintel-4000-cam-bt--mcx-lion/productdetails.aspx?I_ID=61543
Sosyal ağlarda paylaş

baya iyi ama ya. her şeyden önce çok hafif, baya da ince, ekranı da güzel. 13" olduğundan ekran çözünürlüğü gayet yeterli. 1-2 saniyede kapanıp 4-5 saniyede açılıyor alet. yüzlerce pencereyi saniyeler içinde açıyıp kapıyor, hız bakımından çok iyi. bir de şarj girişini mıknatıslı yapmışlar, taktığımda direk kaptı dedim noluyoruz hehe :p

en büyük eksiği ethernet girişi olmaması. en kısa zaman zarfı içinde güzel bir okul çantasında rahatça taşımak için kılıfımsı çanta + ethernet aparatı almam lazım. gittigidiyorda filan var mıdır?

bir de office kurabiliyorum değil mi buna, umarım bunda yazdığım dökümanlarda windows pclerde uyumsuzluk gibi bir durum olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O hız büyük oranda SSD'den geliyor, Linux de aynısı oluyor SSD'ye yükleyince. OS X'in olayı kararlılık sadece. Linux hatta daha hızlı genelde uygun donanımla, bleeding edge ve kararlı kavramları beraber gitmez be de olsa.

OS X'in olayı yani sonuna kadar güvenebileceğin bir sistem sunması sana, Arch Linux kullanırken ya da Windows kullanırken duyamayacağın bir güven bu. Arch'ı bırakıp bu dediğim güven ve son teknolojiler arasındaki en iyi dengeyi kuran Ubuntu LTS'ya geçmemin nedeni de güven oldu. (bkz. http://forum.paticik.com/read.php?6,6277666,page=1)

Kolaylılık açısından bilmiyorum ama, bir kaç aydır ben de OS X kullanıyorum, eve iki makine geldi OS X yüklü, ama kendi Linux sistemim hala daha kolay geliyor. Büyük oranda alışkanlık meselesi kolaylık. OS X'de bash olması iyi ama, kullandığım çok oldu işimi kendimce kolayca çözmek için.

Güvenlik olarak ama OS X neredeyse Scientific Linux seviyesinde, hatta denk diyebilirim. Eğer okul nedenyle Linux filan gerekirse aklında olsun, bu dediğimi yüklersin. Tekrar söylüyorum; güvenlik burada virüs filan değil, senin sisteme olan güvenin.

Dediklerime katılabilirsiniz, katılmayabilirsiniz. Benim yorumum bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada yeni bir Bilkent öğrencisi olarak sana en büyük tavsiyem aşırı gerekmedikçe Microsoft Office gibi programlardan uzak durman ve Google Drive kullanman. Tüm işlerimi orada yapıyorum ben yıllardır (precision gerektiğinde LaTeX). Sayesinde belgelerin üzerinde cep telefonunda, tablette, labda, Linux'de, Windows'da, OS X'de filan, kısaca internete erişimi olan neredeyse her alette çalışabilirsin. Özellik olarak da fazlasıyla yeterli yani. Büyük firmalar Office'i bırakıp Google Drive'a geçiyor.

Chrome yüklersen offline da çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...