Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kış lastigi topiği

senko

Öne çıkan mesajlar

Dusununce arabayi ise giderken kullaniyorsun, sabah soguk oluyor. Bir de donerken kullaniyorsun hava kararinca sogumus oluyor. Pratikte cok sey degismedi sanki =P

Guzel zamanda degistik bence, degistigimin ertesi gunu hava 7 dereceydi. =P

Simdi goruyorum, ozel servisler, lastikciler, avm lerde degisim yapan yikamacilar vs hepsinde deli gibi bi yogunluk. Herseyleri bastan savma yapiyorlar. Ne saplamalarin anasi kaliyor, ne jantin ne baska biseyin.

Benim kafam rahat ,ustanin kafasi rahat aheste aheste 3 kisi birlikte yaptilar. Caktigi kursuna kadar mudehale edebildim.

Simdi imkani yok onun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
KHaRoN said:

Dusununce arabayi ise giderken kullaniyorsun, sabah soguk oluyor. Bir de donerken kullaniyorsun hava kararinca sogumus oluyor. Pratikte cok sey degismedi sanki =P

Guzel zamanda degistik bence, degistigimin ertesi gunu hava 7 dereceydi. =P

Simdi goruyorum, ozel servisler, lastikciler, avm lerde degisim yapan yikamacilar vs hepsinde deli gibi bi yogunluk. Herseyleri bastan savma yapiyorlar. Ne saplamalarin anasi kaliyor, ne jantin ne baska biseyin.

Benim kafam rahat ,ustanin kafasi rahat aheste aheste 3 kisi birlikte yaptilar. Caktigi kursuna kadar mudehale edebildim.

Simdi imkani yok onun.

aynen 4 kişi birlikte taktı benim lastiğide geçen ay. yaya yaya özene bezene uğraştıalr herşeyle...

ayazağada buzlu yollarda banamısın demedi araba bu sabah...
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,

pazartesi günü lüleburgaz'a gidicez stok sayımı için küçük bir ekip ile. mecidiyeköy'den yola çıkıp gidicez. aşağı yukarı 150 km falan yolumuz. şu ana kadar en uzak gebze'ye gittim, o da geçen hafta içi. araç olarak passat ya da golf alıcam çok yüksek bir ihtimal ile, otomatik vites. otomatik vites'e alışamam diyordum ama hiç sıkıntı çekmedim gebze yolunda. bu bilgiler ışığında iki sorum olacak;

1) geçen hafta aldığım şirket aracının ogs'si, kgs'si bile yoktu, kış lastiği ve zinciri de yoktur diye tahmin ediyorum. lüleburgaz'a giderken yoğun kar yağışı ve don olma ihtimali yüksek haftaya. lastik değiştirmeyi de bilmiyorum ben. aracı aldıktan sonra herhangi bir benzin istasyonunda zincir taktırabilir miyim ? maliyeti ne kadar olur ? ona göre avans çekicem.

2) uzun yol tecrübem çok fazla olmadığı için sıkıntı yaşar mıyım lüleburgaz yolunda ? dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ?

tam doğru topic olmadı sanki ama, en alakalı da burası.

teşekkür ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

selamlar,

pazartesi günü lüleburgaz'a gidicez stok sayımı için küçük bir ekip ile. mecidiyeköy'den yola çıkıp gidicez. aşağı yukarı 150 km falan yolumuz. şu ana kadar en uzak gebze'ye gittim, o da geçen hafta içi. araç olarak passat ya da golf alıcam çok yüksek bir ihtimal ile, otomatik vites. otomatik vites'e alışamam diyordum ama hiç sıkıntı çekmedim gebze yolunda. bu bilgiler ışığında iki sorum olacak;

1) geçen hafta aldığım şirket aracının ogs'si, kgs'si bile yoktu, kış lastiği ve zinciri de yoktur diye tahmin ediyorum. lüleburgaz'a giderken yoğun kar yağışı ve don olma ihtimali yüksek haftaya. lastik değiştirmeyi de bilmiyorum ben. aracı aldıktan sonra herhangi bir benzin istasyonunda zincir taktırabilir miyim ? maliyeti ne kadar olur ? ona göre avans çekicem.

2) uzun yol tecrübem çok fazla olmadığı için sıkıntı yaşar mıyım lüleburgaz yolunda ? dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ?

tam doğru topic olmadı sanki ama, en alakalı da burası.

teşekkür ettim.

lastik degistirmekte bisey yok, zaten ihtiyacin da olmaz. yani insallah asdfads

kis lastigi topic de baya bi ustunden gecildigi gibi sadece yogun yagisli durumlarda degil, belli bi dereceden soguk havalarda lastik tutunma karakterini degistirmedigi icin tercih ediyoruz. Sadece mevsimlik lastik ve zincir kombosuyla uzun yol gidilmez. Zincir tedbir, lastik gereklilik.

ani fren ve gazdan kacin, yagis varsa kaldirimda bot, yumusak karda beni daha cok tutuyor diye dusunup yumusak karin ustune surme, nerede erimis kar varsa o iz uzerinden git. ani direksiyon hareketlerinden kacin. Ekstrem bir hava sarti olmazsa sorun cekecegini sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Yaşasın kar yağdı :P Contiler parasını hak ettiğini gösterdi bu sabah Kurtköy'den otobana çıkarken :)

Ankara muhabirimize bağlanıyoruz... söz sende KHaRoN...

Saygılar.

ts850 coktan parasini cikardi, yogun kar yagisinda test edemedim ama henuz. Yolda durmadi burda kar henuz =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...