Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her konusma yapacaginizda headset jack'i cikarip takmamak

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

realtek benimkide ama tam use case'i cizeyim size:

internetten arama geliyor ve benim hemen headset'i aktive etmem lazim.
her seferinde kabloyu bulup jack'i takip konusmaya oyle yanit veriyorum.

Yani aramayi gec duyarsam mesela jack'i takana kadar aramayi kaciriyorum.

ondan boyle anahtarli bir kablo olsun diye dusundum basiyim birine gecsin basiyim digerine filan

hos gerci o da olmaz bana sanirim cunku Edifier kullaniyorum, ve kendi ses kontrolcusunda ses cikisi var ve kulakligin jack'ini ona bagliyorum, mikrofon surekli kasaya takili.

http://img144.imageshack.us/img144/7100/edifierm1550jpg.jpg

Iste her seferinde kulaklik jack'ini kontrolcudeki cikisa takmaktan biktim vallahi, her gun 3-4 kere yapiyom en az boyle alelacele aramayi kacirmiyim diye.

ps: kontrolcudeki jack'e kulakligi takinca 5.1 sistemin 2 hoparlorunu kapatiyor, ama diger 3'u calismaya devam ediyor ondan power off tusuna da basmam gerekiyor yine kontrolcude o da. ondan kulakligin jack'ini surekli orada takili birakamiyorum, isim bitince cikarmak zorunda kaliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim headset on tarafa bagli, hoparlorler arkaya bagli. Surucunun sag alttaki ikonuna tiklayip istedigimi default olarak secebiliodum. Mikrofon zaten hep calisiodu. Oyun oynucagimda ya da biriyle goruscegimde direk tek click ile degistiriodum.

Gigabyte anakartim ile gelen suite yapio bunu yani. Ha ayarlarini yapmak icin biraz takla atmistim duse kalka ama olmustu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Bluetooth ses kalitesi cok kotu... Klasik headset'in yanindan bile gecemiyor. Sanki telefonu hoparlorden acmis gibi ses gidip geliyor.

Cozumu buldum ama, https://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=SL-U61 bunu aldim cift ses karti yapacam. Headset'i buna baglayip "Communication" aleti olarak sececem (Baslat > Sound'tan). Boylece konusma olaylari olustugunda windows otomatik onu kullaniyor, yoksa ana hoparloru. Baya iyi oldu bu olay sevdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...