Flour Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Hee oke[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berkinyum Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 said: Aries_, 02 Kasım 2004 19:51 tarihinde demiş ki: Bende +918 var dragona atak verip yanından geçmen yetiyo :) ne kasıyosun .kill die bişi var :D abartmayın, tabi insanın hosun gidiyo yeni birşeyler yaratmak ancak mantıklı ve fayda saglayabilecek seyler üzerinde çalışın.[signature][hline]Xiphidium now for Lost Age Yogun istek üzerine M S N [Bu mesaj berkinyum tarafından 30 Şubat 1903 19:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 ehehe :D[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 İlk önce kendine bir amaç/hedef belirle. Sunu yapayım , bunu yapayım de. Mesela en basitinden önce item yada npc yaparak başla daha sonra TRIGGER lar incele ve bu yaptiklarini geliştirmeye çalış. Mesela bir kılıc yapmıssın. Bu kılıcla vurdugun adamın kafasinda yıldızlar cıksın altından atesler patlasin kullananı kutsasın vs vs aklına ne geliyorsa yap.TRIGGER lari kullanmaya basladiginda yeri geldiginde fonksiyon ve events lerede ihtiyac duyacaksın bu kez onlarla ugrasacaksın.Takıldıgın yerde örnek scp leri incele."hm Bu trigger , su event nasil kullanilmis acaba" diye gozlemle anladıgını uygulamaya calıs.Anlamadıysa gel burda sor :) Deneme yanılma yoluyla ogreniceksin kırmaktan bozmaktan çökertmekten vs korkma gerekirse sil bastan yap aynı seyi..[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on. Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Jong teşekkür ederim.O kılıç benim yazdığım ilk scp onu her zaman saklıcam :)Bide o altından ateş fışkırma falan nası yapcam?Msn me gelerek yardımcı olursan memnun olurum.Msn:[email protected][signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Msn acmıyorum valla :) Burdan devam edelim hem baskalarına da yardımcı olmus oluruz. Simdi kılıcı yaptın kullanıma hazır oldugu varsayalım. Scripting de olaylari tetikleyen ogeler genelde TRIGGER lardir. Yani yapmak istedigin seyi tetiklemek icin bunlardan yaralanıcaz. Oncelikle hangi trigger in ne işe yaradıgını ogrenmek lazim. Itemlerde en cok kullanılanlardan başlayalım ( biraz ingilizcen varsa ogrenirken hiç zorlanmazsın ) On=@Create // Bu trigger kullandıgın zaman item i yarattıgın an neler olmasini ve ne özelliklere sahip olmasini istiyorsan onlari yazıyorsun örneğin; Color=0482 // itemi cikardigin zaman rengini 0482 kodunun verdigi renk yapıcak hitpoints=100 // itemin hitpoints ini belirliyoruz. Hitpoints bir nevi itemin ömrünü belirler. Hani bazen uzerimizdeki elbiseler yirtilir ya bu hitpoint inin 0 oldugunu gosterir. On=@Dclick // Bu Trigger iteme çift tıklandıgı an devreye girer src.say iteme cift tikladim // Bu satirda Src yani iteme cift tiklayan kisiyi "iteme cift tikladim" seklinde konusturuyoruz src.spelleffect s_bless,50.0 // Bu satirda mesela iteme cift tikladigi an tiklayan kisi bless atiyoruz. ON=@Equip // Bu trigger iteme cift tiklayip elimize aldigimizda devreye girer. cont.say itemi elime aldim cont.swordsmanship=+10.0)> // itemi elimize aldigimiz zaman bunu taşıyor oluyoruz.Bu durumda Src aynı zamanda cont. oluyor yani itemi tasiyan kişi. Burda itemi eline aldiginda kisinin sw skill ine 10.0 ekliyoruz Timer=60 // timer ekleyerek itemi belli bir sure sonra işlem yaptırabilirsin.Mesela 60 sn lik bir sure ekledik On=@unequip //Bu trigger itemi biraktigimizda yada cikarttigimizda devreye giriyor. cont.say itemi biraktim cont.swordsmanship=-10.0)> // demin equip sirasinda verdigimiz 10.0 skill i itemi biraktigi için geri aliyoruz On=@timer // Bu Trigger Timer degeri 0 oldugu zaman devreye girer.Demin equip sirasinda 60 sn lik bir timer başlattik ve bu 60 sn bitip 0 olunca bu trigger devreye giricek.Misal 60 sn de 1 heal attiralim taşiyan kişiye cont.say timer suresi doldu islemleri yapiyoruz // Verdigimiz sure doldugunda hemen hemen istedigin her islemi yapabilirsin.Genelde timerlar Remove yani silmek icin kullanilir yada bir kisir dongu yaratmak icin return 1[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on. Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH - [Bu mesaj jonq tarafından 04 Kasım 2004 18:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 @Click // Bu Trigger bir iteme yada karaktere TEK tıkladıgın zaman devreye girer message [] // Tek tıkladıgın zaman bu trigger hangi item veya karakterde çalıştı ise uzerinde mesaj olarak hp sini gosterdik.( Bunu bir karaktere events olarak verebiliriz soraki konumuz bu) @Death // Bu trigger bir npc yada player öldügü zaman devreye giriyor. src.go 1234,5678 //mesela burda player öldügünde o koordinatlara yollattik direk. @EnvironChange // Bu trigger Ortamdaki olaylar degistigi zaman devreye girer.Yani gece/gunduz oldugunda yada kar/yagmur yagmaya basladıgında vs.. @GetHit //Burda player yada Npc herhangi bir player yada npc den hasar gordugu zaman calisir sysmessage Bana vuranin adi // mesela her damage aldiginda solda sana src. nin yani vuran kisinin adini ve hp sini yazdiriyoruz @SpellCast // Bu Trigger player buyu attıgı zaman devreye girer src.message // burda argn attigi buyu numarasini degisken olarak alir bizde attigi buyu nosunu gosteriyoruz @SpellEffect // Bu Trigger herhangi bir player yada npc tarafindan atilmiş buyu uzerimizde etki ettigi zaman devreye girer @Targon_char // Bu Trigger herhangi hedef cursor u ( hani iteme cift tikladigimizda cikan hedef isareti) bir karakteri ( player yada npc ) sectigimizde devreye girer @Targon_ground // Bu Trigger yine ayni sekilde hedef cursor u Yere tikladigimiz da devreye girer @Targon_item // Bu Trigger yine ayni sekilde hedef cursor u başka bir item in uzerine tiklayip sectigimiz de devreye girer unuttugum trigger olabilir. Gaz yaptım birden derslere devam ederiz :)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on. Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Abicim ben hepsini okudum.Ama senle devamlı iletişim kurabilceğimiz bir adres lasım bana.Ne bilim mirc falan.oke?[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Bide bunları scp nin nereyesine eklicem ? :)[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ocean Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Arkadaslar[signature][hline]Her İyligin İçinde Bir Kötülük Her Kötülügün İçinde Bir İylik Vardır Brightlance Lifespan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Efendim arkadaşım :)[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kobe35 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 abi kasma kendini anlamıolar ben bi page sistemiyle ilgili yardım istedim olay nerelere çekildi gir bak sorunum var diye topic 10 a yakın kişi cevap vermiş ama sadece 1 i doru düzgün ilgilenip yazmış başka bişi diemiyorum saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Bana çok yardımcı oldular.Sende bi sorun var :)[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flour Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Eeee nie kimse bişe yazmıo :D[signature][hline]Imaginary World (BeastMaster De'Sauza) www.imaginaryuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar