Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni İş Hayatına başlayana tavsiyeler

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

çok kısa kesicem, dün itibariyle işe başladım. ernst and young'dayım, konusunu da açmıştım zaten geçtiğimiz aylarda daha çalışmaya başlamadan. takım elbiseymiş, kravatmış, üniversite döneminden sonra her sabah 6'larda kalkıp eve 9'larda gelmekmiş, bu tarz şeylere alışmam ne kadar zaman alır sizce ? 250 kişi olarak başladık bu dönem işe, herkesde benzer endişeler var. ben mesela 2 hafta öncesine kadar düzenli spor yapan, illa ki dışarı çıkan arkadaşlarıyla gezen tozan, kız arkadaşıyla vakit geçiren, deli gibi oyun oynayan bir adamdım. bir an da bunları bundan sonra yapamayacak olmak, bu işte olmasam da istanbul'un ve bundan sonraki hayatımın gerçeği olarak benzer bir durumda olacak olmak beni bi triplere soktu.

troll tabi ki olsun, ama ciddi cevaplar da bekliyorum. hadi bana bi moral verin be.

o tür denetim firmaları çok fena. kariyre boost yapmak istiyorsan 3 sene falan katlanacan ama bunun değip değmeyeceği tartışılır. çünkü gençliğini yiyor bunlar, en azından ben öyle düşünüyorum.

sabah 7de kalk, akşam 9dan önce gelme, bazen 3 hafta boyunca sabah 9 akşam 12 çalış falan. sosyal hayat sıfır ötesi. max yapacağın şey eve gelip 1 dizi bölümü izlemek olur, ki bana göre olacak şey değil. şirketlerin insanları böyle köpek gibi kullanmalarına da inanılmaz kıl oluyorum. 250 yerine 300 adam alsın 9-6 çalıştırsın ama yoook.

normal iş olsa 9-6, birkaç haftada alışırsın derdim ama ona bu tempoya ne zaman alışırsın bir fikrim yok. arkadaş 4 sene çalıştı mesela, ne zaman alışmıştı hatırlamıyorum ama belli bir süre sonra gayet zombi-koyun modeli olmuştu böyle eve 9'da gelince baya moralli falan garibim.
Sosyal ağlarda paylaş

coco said:

dinlemek vakit kaybı... eğer ki sistemde işleyen çarkın içinde bir şekilde yer alacaksan, zorundaysan ya da tercih ediyorsan..

oyüzden dengeyi doğru dağıtmak tamamiyle senin hayatta kalmak için sahip olduğun donanımlarla alakalı..
bunun için de sanal olanları daha prim yapanları.. ya da sana daha fazla kaçamak alan sağlayanları..

neyse;
her halükarda patikadan geçeceksin.. sosyo ekonomik parametrelerine göre sana özel değişen bir patika o..

ama gerçek* olarak gördüğün şey ne görüyorsan o olduğu.. o na göre şekil al! dans et..

bi de 22 yaş süper bir yaştır.. iş deneyimlerin de öyle süper olacaktır eğer çalışmaya gerçekten gönlün varsa..

*gerçek tanımı da mutlaklıktan çıktı kanısındayım, bence son derece göreceli bir kavram halini aldı gerçeklikte malesef :(..
sistem neyi güncelliyorsa dananım ihtiyacı olarak gerçeklik o oluyor.. sitem tecrbeyi seviyor, prim veriyor.. tecrübe ise üçe ayrılıyor; ekonomik & akademik & sosyal..

coco boş zamanlarında sosyal medya uzmanlığı mı yapıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

valla 2 sayfada bile az da olsa içim rahatladı. hani dediğim gibi, iş stresi falan tamam illa olacak da, beni en çok alıştığım düzenin (spor, oyun, sosyalleşme) değişiyor olması gerçeği endişelendiriyor.

BabacumMostors said:

işe deniz yoluyla git, yollar o zaman yormaz ^^

sabah boğaz havası almak kadar güzel bir işe gidiş yok, belki işin eve 5 dk yürüme mesafesinde olması..

2 gündür öyle yapıyorum, servis geçiyor evin önünden ama s.ktir et servisi, vapur-metro ile devam et diyorum kendime. bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...