Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Selam arkadaşlar; Orta ölçekli firmamıza, Aydın&Aydın Avukatlık (BSA değil direk Microsoft tarafından yetkilendirilen bir müşavirlik bürosu) tarafından tebligat geldi.(faks, taahhütlü mektup, hem de mail yoluyla taciz edilerek) tebligat da; “sizlerden, grup firmalarınızı da dahil ederek, envanter çalışması gerçekleştirmenizi ; kurumunuzdaki PC adedi, kullanılan Microsoft programları, sürümleri ve adetleriyle birlikte, Microsoft lisans faturalarınızı,şu tarihe tarafıma iletmenizi rica ediyorum”. Diyor; Envanter çalışmamızdan sonra ise yaklaşık 5 pc de lisanslı olmayan windows xp (bildiğin korsan olum!) var … Sorularıma gelecek olursak.. -bu avukatlık bürosunun bize maddi manevi yaptırımları olabilirmi? (ki 3 yoldan da bize ulaşmak istediklerine gore var bişeyler) yada tamamiyle taciz,göz korkutma amaçlımı? -ucuz yollu nasıl lisanslı win xp vs.sahipi olabiliriz ve bunu bunlara nasıl ispat ettirebiliriz.. Ayrıca vereceğiniz her tavsiyeye de açığım sevgiler saygılar…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Merhaba, ben Aydın&Aydın Avukatlık'tan Arda Bey.
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 http://forum.paticik.com/read.php?27,5122412,page=1 Win7 verelim.
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 abi verdikleri tarih geçti zati :d arda seni tanımıyorum bize selime hanım lazım onu ver... abi şu technet leri düşünüyorum zaten de bunun faturası falan varmı? adamlar faturasını falan istiyorlar..
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 o 5 pc yi ortadan kaldırın, gidin kampanyalı bir yerden atom işlemcili mini pc alın zaten xp ile çalışan makinelerde işinizi halledebiliyorsanız bu mini pc ler de işinizi görür ayrıca şirket envanterinde resmi olarak görünüyorsa o makinelere linux kurun öyle dursun onlar atıl şekilde yada envanterden düşün direk
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 ayrıcada faturadan kastı acaba banrol mü soruyor.. yan komşudan bandrollü 5 makine ödünç alın işiniz bitince geri verirsiniz :P
patatespresi Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 fakat şöyle bi durum var adam fatura istemiş. dolayısıyla kaldırıp yeni lisanslı pc alır veya yeni tarihli fatura alırsanız, geçmişte yapılan işlerin bariz olarak bilgisayar kullanılarak yapılanlarına sorgulama yaparlar.
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 linux falan kurun dicektim ben de, yemez mi böyle ?
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 10 sene önce envantere giren ürünün faturasını kanunen isteyemez o tür belgelerin saklama süresi o kadar zaten madem elindeki ürünü atamıyor o zaman içindeki xp yi kaldırıp yerine linux kursun açık kaynak kodlu ve bedava olduğundan bir şey yapamaz envanterde genelde "xp işlemcili bilgisayar" diye kayıt düşülmez, şu tarihte şu kadar paraya alınmış bilgisayar diye geçer içine de openoffice i de kurar onu da kurar bunu da kurar en nihayetinde avukatlar da envanter kaydı ile sayım arasındaki farka bakacaklar hani bilgisayar bozuk olsa bile envanterden düşülmeyebiliyor.. koskoca anonim şirkette bile var bunlar
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 abi bilgisayarlar da prekende satışla alakalı programlar ve muhasebe programları var hepsi lisanslı onlarda sıkıntı olmaz da.yanlız programlar linux tabanlı değil.patronla konuşuyum bu arada bilgisayarlar baya külüstür satış elemanlarına anca bunlar dayanıyor..
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Abi bu is tamamen hikaye. Benim calistigim sirkete de dadandi inekler. Once BSAdan comez bi avukat aradi adeta santaj havasinda senin de dediklerini istedi. BSA oldugu icin tabii Adobe lisanslarini da sordu. Defalarca aradiktan sonra ugrasamam diyip avukati saldim ustlerine. Bi sure sesleri kesildi falan... Zaten denyolarin fatura isteme yetkisi olmamasi lazim kanunen. Mali polisle falan gelse veya savcilik izniyle gelse anca diye biliyorum. Neyse avukattan sonra sesleri bi sure kesildi. Tabii bu sefer osuruk osuruk "cozum ortaklari" dadandi telefona, yok lisanslama yapiyoruz yok ot yok bok diye... En sonunda MS avukatlari bizim avukatla iletisime gecip lisanslari istedi, herseyin zaten sorunsuz oldugunu soyledim ben de ona. O halde istediklerini verelim, ugrasmanin manasi yok dedik. Sacma sapan alakasiz faturalarla MS lisansilarimizi eslestirdim, 1-2 eski surumlere kadar tumunu verdim. Bicak gibi kesildi hepsi sonrasinda. Mesele denyo Mikrozortun lisanslarini takip etmemesinden kaynaklaniyo. Ara bi kurulustan satin alinca Msde kayit olmuyo haliyle, herifler de sonra pazari arastiriyo "aha bu koyun iyidir" diyip ylmaya kalkiyo. Adobe'den boyle gerzekce bi talep gelmedi mesela. Sirkette kullandigim photoshp, lightroom falan araci kurulustan alinmis olsa bile Adobe'de kaydi var.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 fatura isteme olayı tamamı ile oem lisansları toplama bilgisayarlarla eşleştirme muhabbetinden. öyle technetten oradan buradan aldığınız lisansları malasef, oem makinalarla eşleştiremezsiniz. çalıştığım çevrede aydın & aydın'ın adı sıkça geçmekte, ha linux kurarsanız sorun olmaz ama bsa polis eşliğinde baskına gelirde lisanssız yazılım koşturan makına bulursa, lisansı zorla aldırır olay bu.
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 eski faturalar fotokopisi alındı,barkodlar scan ettirildi.4 tane de lisanslı win,1 adet office alındı.yanlız şu SQL den de problem çıkarırlarmı acep??
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Lisanslı ürüne geçin işyerinde aklınız rahat olsun. Eve karışmam.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Frostbite said: eski faturalar fotokopisi alındı,barkodlar scan ettirildi.4 tane de lisanslı win,1 adet office alındı.yanlız şu SQL den de problem çıkarırlarmı acep?? Sql hangi sürüm, kaç kullanıcılı vs.? Windows SBS server üzerinde mi?
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 evet üzerinde abi,sürümünü bilmiyorum,kullanıcı sayısı 14 falan... ulan muhasebecimiyim,iky miyim,IT miyim neyim lan ben diyecem yakında patrona da neyse...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Windows SBS dediğim "small business server". Kısıtlı kullanıcı sayısı için exchange, sql ve fileserver özelliği bir arada olur bunun. Sürümün ondan olduğuna eminsen, SQL ve Exchange server için lisans aramana gerek yok; zaten windows 2003 - 2008 - neyse small business server lisansına dahil o.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 sbs zaten soylenmis - sbs yoksa sql lisansına ıhtıyacın var. ayrıca windows 2008 gibi bir sunucu makine kosturuyorsan, ve makinaların bu sunucudan hizmet alıyorsa, windows 2008 standard versiyonu 4 adet user-cal lisansı ile gelir, ekstra makinalar icin cal'lara ihtiyacın var. yine ek olarak bu sunucuya makine ornegin terminal services calıstırıyorsa, terminal-services cal gerekir vs vs. eger basın agrımasın ıstıyorsan lısanslarınızı tamamlatın. ha kucuk bır fırma ısenız, aydın & aydın ve bsa kolay ikna olur. makina sayını az gosterır gecersin dokumantasyonda bir süre idare edersin. yok eğer orta olcekli bir firma iseniz yani size oldukca fazla sayıda lisans aldırabileceklerini dusunurlerse, aldırırlar.
Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mr_Hand said: Adobe'den boyle gerzekce bi talep gelmedi mesela. Sirkette kullandigim photoshp, lightroom falan araci kurulustan alinmis olsa bile Adobe'de kaydi var. Microsoft'u bilmiyorumda Adobe takip etmiyor galiba, benim arkadaşım çalıştığı grafik tasarım firmasını kaç kere şikayet etmesine rağmen hiçbir zaman kaale alınmadı birde çevirmenle falan dilekçe yazırdılar o kadar...
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Cevaplar için teşekkürler;gittik aldık 3 office,2 windows (open keyliymiş win xp den 8 e kadar kullanılabiliyor) faturalı falan toplam maliyeti 2,310tl..bakalım
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 LibreOffice kullansaydınız ya, 1500TL kar direk.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 son sürümü kullandın mı olm? gayet güzel çalışıyo meret.
Öne çıkan mesajlar