Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schengen'e transit geçiş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Süresi dolmamış multi girişli İtalyan vizemle - daha önceden bu vize ile İtalya'ya girmişliğim var - Madrid'e gideceğim. Uçak biletlerine bakıyorum da en ucuza Lufthansa Havayolları'ndan var. Genelde de bu Lufthansa, Atatürk'ten Münih'e gidiyor. Şimdi normalde başka bir ülkeden schengen topraklarına giriş yapacak olsam gönlüm rahat bir şekilde giderdim ama bu Alman topraklarına girip de oradan Madrid'e gidecek olmam biraz beni korkutuyor, sorun yaratmaları açısından. İst-Mün, Mün-Mad aynı gün içerisindeki uçuşta, vize işlemlerinde elimdeki vize ile sorun olur mu, yoksa başka bir ülke girişinden mi bilet arayayım?
Mesaj tarihi:
Geçerli bir Schengen vizen var. Almanya da İspanya da Schengen'e dahil ülkeler. Neden sorun olsun?

Eğer daha önceden Almanya ile ilgili hukuki bir sürece girmediysen hiç bir sorun yaşamazsın.
Mesaj tarihi:
hiç sıkıntı olmaz. italya'ya hiç girmemiş olsan bile sorun olacağını zannetmiyorum. maksimum olacak şey bir daha aynı ülkeden vize alırken görüşmede (o da varsa) bi iki surat yaparlar, o da sonucu etkileyen bi şey değil bildiğim kadarıyla.
Mesaj tarihi:
Ben Hollanda'nın bu kadar tedbirli olduğunu bilmiyordum bu konu hakkında. Almamya daha çok sorun yaratır diyordum, sağdan soldan aldığım; Almanya'nın bu konuda ne kadar sıkı olduğu hakkında.

Aktarmalı uçaklarım arasında - ki ikisi de aynı şirketten, Lufthansa'dan - 3 saatlik zaman farkı var. Rötar durumunda ya da pasaport kontrolu sırasında kaybettiğim zamana rağmen yetişirim herhalde.

Bir de ilk defa aktarmalı yapacağım da, uçak şirketi aynı olsa dahi benim bagajlarımı almam gerekiyor mu yoksa onlar hallediyorlar mı?

Myrica said:

italyaya girmesen sorun olur(geri çevrilenler var)derdim ama girmişin.
Sorun çıkmaz,devam.

Schengen tek bölge olabilir,ama ülkelerin kendi kurallarıda var.Hollanda ilk girişte sadece hollandadan alınan schengeni kabul ediyor.Şutluyorlar yoksa.
Mesaj tarihi:
Açılmışken ben de sebepleneyim, x ülkesinden schengen vizesi alırsak, illa ki x ülkesine girişyapmamı gerekiyor değil mi? Schenden e dahil diğer ülkelere oradan geçiş yapıyoruz. Birde işin devamında eğer diğer ülkelerde kalacaksan, Türkiyeden çıkmadan konsolosluklarla konuşmak gerekiyor mu?
Mesaj tarihi:
topici baltalamak gibi olmasın ama bende bi soriyim arada. 10 günlük tek giriş hakkım olan schengen vizem var. bi kere giriş yaptıktan sonra vizenin alındığı schengen ülkesine diğer ülkelere karayolu yada trenle vs geçişte sıkıntı yaşar mıyım?
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Açılmışken ben de sebepleneyim, x ülkesinden schengen vizesi alırsak, illa ki x ülkesine girişyapmamı gerekiyor değil mi? Schenden e dahil diğer ülkelere oradan geçiş yapıyoruz. Birde işin devamında eğer diğer ülkelerde kalacaksan, Türkiyeden çıkmadan konsolosluklarla konuşmak gerekiyor mu?
ilk giriş için evet. yani x'ten vize aldın, önce bi x'e gir, y'ye geç, veya x'e gir, türkiye'ye dön, y'ye gir (çok girişliyse).

tek girişse konuşmaya pek gerek yok. zaten kalacağın yerleri ve biletleri belgelemiş oluyorsun np diyorlar.
Mesaj tarihi:
Aiko said:

topici baltalamak gibi olmasın ama bende bi soriyim arada. 10 günlük tek giriş hakkım olan schengen vizem var. bi kere giriş yaptıktan sonra vizenin alındığı schengen ülkesine diğer ülkelere karayolu yada trenle vs geçişte sıkıntı yaşar mıyım?

X ülkesine girdiğin zaman, schengen ülkeleri dahil olmak üzere istediğin ülkeye gidebilirsin; kara, hava ve deniz olarak.
  • Yeni Oluştur...