Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

THY'de Türbanlı Personel Dönemi


Masticore

Öne çıkan mesajlar

said:
Türk Hava Yolları ile Havaş ortaklığındaki Turkish Ground Service’de (TGS) türbanlı yer hostesi dönemi resmen başladı.

Ünlü tekstil firması Sabri Özel’de dikilen özel kıyafetleri giyen iki türbanlı TGS çalışanı bir kaç gün önce kontuarda yerini aldı.

Bone üzerine siyah renk türban takarak çalışmaya başlayan iki TGS çalışanı, yolcuların da dikkatini çekti. Türban takma talebinin çalışanlardan geldiği kaydedildi.

THY’nin yaz kılık kıyafet yönetmeliğinde kadınlar için “görev mahallinde saçlar tamamen açık düzgün taranmış veya toplanmış olacaktır” kısmını 26-11-2010 tarihli yazı ile genelgeden kaldırılmıştı. THY’de henüz türbanlı çalışan olmasa da alt kuruluşu TGS’de resmen türban dönemi başlamış oldu.


Kaynak

Az kaldı havaya da gelir. Yurtdışı uçuşlarımız Full yabancı hostes fln. olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu başlığına yorumum: Tamam inşallah.

THY ile ilgili söyleyeceklerim de var. Yüzlerce kez yurtiçi ve yurtdışı uçtum. Bunların büyük çoğunluğu THY ile oldu ve THY'nin olduğu her yere THY'yi tercih ederek uçtum çünkü son birkaç seneye kadar THY pilotları emekli TSK pilotlarıydı. Servis kalitesi de bana göre dünyanın tüm havayollarından iyiydi. Belki Thai,Singapore,Emirates hizmet kalitesi ile rekabet edebilirdi ama pilotları bariz farklıydı THY'nin. Bunu inişte,kalkışta,uçuş esnasında çok fazla uçuş tecrübesi olan insanlar rahatlıkla anlayabilirler. Son birkaç senedir pilotlarla ilgili şüphelerim oluştu,çünkü yabancı pilotlar ve sivil pilotlar arttı. Son birkaç seyahatimde de hem uçaktaki yiyeceklerin kalitesi,hem yiyecek-içeceklerin sunumunun kalitesi belirgin şekilde düştü. Ve yine son birkaç sefer aslında her bakımdan dünyanın en güzel havalimanlarından birisi olan Atatürk Havalimanı'nın tuvaletleri de dahil leş gibi olduğunu gözlemledim.

Sonuç olarak öyle bir taraftan THY'yi uluslararası marka yapıp elin gavuruna 3 kuruşa satmak hedefi varken bu iktidarın-bu o kadar bariz ki- diğer taraftan da gözle görülür şekilde THY markasını ve imajını baltalıyorlar. Belki bunun için de TAMAM İNŞALLAH demek zamanı geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...