Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 - En ucuz ve ufak boyutlu fx dslr

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

Selam,

dpreview da bak, APS-C sınıfında fiyat/performans olarak Pentax K5 çok mantıklı bir seçenek. Beni birileri(!) dolduruşa getirmeseydi ben K5ii seçecektim. Netliği güzel, iso performansı güzel. Gövde isolasyonu da ayrı bir güzellik. Geriye dönük lens desteği de o derece güzel.

Ama birden Nikon falan derken kendimi D600 ile buldum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
hehe tesekkurler.

son 2 haftadir pc i adam etmeye calisiyordum d800 siparisi oncesi.

once 8gb ram siparisi verdim. pc de 12gb ram vardi max kapasitem de 16.

2* 2gb corsair 1600mhz dominator + 2* 4gb corsair 1333 mhz xms3 vardi. dominator u cikarttim yerine baska bir cift 2*4gb corsair 1333 taktim.

cpu da i5-750 2.66mhz intel idi ve ramlerdeki uyusmazlik ya da o anki beceriksizligimden oturu overclocksuz kullaniyordum epeydir. giristim bu sefer ve 3. denemede suan 3.77GHz de stabil kullaniyorum. Sicaklik da 70C uzerine cikmiyor.

128gb SSD vardi makinede, yanina 3tb WD taktim. Sadece fotolara ayiricam. Harici 3 tane disk var onlari da yedekleme icin kullanicam. Onumuzdeki haftalarda da QNAP 2 bay NAS enclosure alicam. Onu da once Raid 1 yaparim diyordum simdi gerek yok Raid 0 yapip 2 tane 2tb hdd takicam. DLNA destegi de oldugundan eve bir tane de dlna li 37" led tv alip butun filmler ve editlenmis fotolari falan paylasicam.

ha ayrica gaming keyboard ve mouse da aldim hehe.

keyboard icin daha pek memnuniyet gostermem mumkun degil zira alismasi zor geliyor. mouse super ama. ilk defa duymustum adini, alman bi firma yapiyor. cok rahat kullanimi ve baya kaliteli.

adobe lightroom 4 da aldim hatta suan kurulu. korsan la urasacak kadar pahali degil ki suan %20 indirimde bir de. duses oldu.

makine gelsin 16bit raw cekip bi foto atarim buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
hehe yap ekleyelim.

bu arada kurcalamaya basladim aleti de fx cok zevkli bir seymis yahu. :D

zifiri karanlikta raflardaki kitaplarin fotosunu cektim 50mm ile 2 metre mesafeden. kitaplarin adlarini rahatlikla okuyabiliyorum. 25600 ISO da elde tutarken cektim.

bahceye ciktim dolunay fotosu cektim. yine elde tutarken. asiri net.

son olarak da kizimin 4 metre mesafeden 70mm ile fotosunu cektim. kadrajin %10 u kadar doldurdu ufaklik. sonra zoomladim, gozundeki butun detaylari yakalamis.

of soyle 4 gun falan hastayim diyip ise gitmesem mi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
iyi guzel tabi de ben yaklasik 8 aydir fotograf cekmeye vakit bulamayan biriyim. nasi yapicam bakalim. ha ayrica yaninda her gun tasiyabilecegin bir alet kesinlikle degil. zaten uzantan da belli oluyor da cantaya atip bugun is yerine getirdim. ogle arasinda cekerim diye. harbi agir :) hele ki sadece 50mm 1.8 i taktim. simdi yanina fx lens alsam bir tane tasirken omuzu inleticek alet.

kamerayi almakla bitmiyor tabi masraflar. harbi kulfetli is. avantajlari yaninda pek cok dez avantaji da var. o yuzden ben burda ovup dururken ic gecirmeyin pek. :)

pek cok durumda sony rx100 ile de ayni kalitede foto cekersiniz ki 1/20 agirliginda ve 1/5 ila 1/10 arasi masraf yaparak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Govde eli birak gobege, gogsume, belime her turlu oturuyor yani. Hatta ben oturuyorum o kucagimda da oturuyor rahatlikla. D90 sonrasi saglam bi agirlik bindirdi bilege ama verdigi his sanki elimde dokme demir tutuyormusum hissi gibi. Hosuma gitti acikcasi.

Shutter sesi cok hayvani yalniz. Fallout oynarken binalara giriste acilan oval metal kapi sesi gibi. Eger 4 fps yerine 8 fps olsaymis herhalde polis tepeme binermis her seri cekime yeltenmemde...

Battery grip icin acele etme. 3rd party urunlerden al. 1/4 fiyatina ayni isi yapan aletler piyasada olacak cok yakinda.

Ben 24-70 alma taraftari degilim. Gazeteci olsam kesin gerekirdi de acikcasi verilen o paraya degmeyecek bir lens benim kullanimim icin. Eger ki uzerinde VR2 veya VR3 olsaydi o zaman 1200 pound i anasinin ak sutu gibi hak ederdi. :)

Simdi eldeki tokina 11-16mm dx lens i 16mm de kullandigimda fx lens gibi calisiyor. Ama daha pc e aktarip pixel pixel bakmaya firsatim olmadi kalitesini olcmek icin. Tahminim yeterli degildir de belki bir sure idare eder mi diye dusunuyorum.

Genis aci sorununu cozdukten sonra da bir yeni cikan 70-200 f4.0 vr3 lense goz atmak istiyorum. fiyati biraz pahali olsa da ben onu almaya karar verene kadar azcik dusup makul fx lens olarak aklimi celebilir. :)

Suan tek dusundugum sey 16-35mm f4.0 vr lensi almak ya da almamak :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
d800 ile kullanirken en iyi kalite sonuc verebilecek lensler nikon'un resmi listesine gore su sekilde:

AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED
AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2.8G ED
AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VR II
AF-S NIKKOR 16–35 mm f/4G ED VR
AF-S NIKKOR 24–120 mm f/4G ED VR
AF-S NIKKOR 200–400 mm f/4G ED VR II
AF-S NIKKOR 24 mm f/1.4G ED
AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 85 mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II
AF-S NIKKOR 300 mm f/2.8G ED VR II
AF-S NIKKOR 400 mm f/2.8G ED VR