Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayakta nasır

patatespresi

Öne çıkan mesajlar

İğrenen olabilir spoya alıyorum o yüzden

Ayak serçe parmağımda (nasırla birlişkte baş parmağımla yarışıyo) nasır var.

Kış günü rahatsız bi bot giymekten ötürü olduğunu düşündüğüm nasırım, öyle böyle rahatsızlık vermiyor. Ne kadar rahat ayakkabı giyersem giyeyim sonuç aynı.

Dün eczaneden en etkili diye sunulan bişey aldım. Kalem gibi. Uygulama anlatışında da kalemin ucundaki metal şeyle nasırı kazıyıp derinizi kendinize doğru kaldırın diyo. Ben bunu yapacağıma bacağımı keserim daha iyi.

Bir de nasır yumuşatıcısı diye bişey verdi. Bunları kullanıp, kalemin de bi sıvısını kullandım biraz ama hiçbi faydasını görmedim.

Doktora da gitmeyi pek istemiyorum yani uzaktan baksam acıyo bırakın dokundurtmayı. Eline alıp jiletle giriştiği sahneler rüyalarıma konu oluyo.

Daha kesin ilaçsız, babanne çözümü olan var mı? Tuz döksem, limon sıksam falan gibi?

Sosyal ağlarda paylaş

son on beş günümü zehir eden şey.
buyrun efendim ilginç ve biret verici bir nasır hikayesi.
agk nasır denen bokun ne olduğunu bilmediği için ayak serçe parmağındaki kabarıklığı önemsemez. kendiliğinden geçeceği ümidiyle hayatına devam eder. gün geçtikçe şerefsiz kabartı acı vermeye başlar. eczacısının tavisyesiyle nasır bandı alana agk bandı nasırlı bölgeye tatbik eder. vakti geldiğinde, üç gün sonra, bandı söker ve nasırın acayip bir hal aldığını müşahede eder. talimata göre bir pens yardımıyla nasır yerinden sökülüp pansuman yapılacaktır fakat agk tırsar, "acır lan bu" der ve ertesi gün daha evvel kapısını hiç çalmadığı kurum tabipliğine koşa koşa gider. son yedi yıldır sadece bir defa o da burnu kırıldığında doktora giden, diğer tüm hastalıkları kendi marifetiyle atlatan agk ufak bir pansuman için hemşirenin karşısına dikilir. hemşire pansumanı yapar ama nasırın tamamının sökülemediğini bu şekilde de olmayacağını ufak bir operasyon gerektiğini söyler. agk sallamaz. ikinci nasır bandını yapıştırır, vakti geldiğinde bandı sker ve hemşireye koşar. hemşire aynı şeyleri tekrarlayıp doktora gitmesini salık verir. agk yine kaale almaz bir kaç gün öyle gezer. nasır denen orospu çocuğu tekrar azar. son bant yapıştırılır ve dört gün sonra sökülür.
burdan sonrasını 12 yaşından küçükler okumasın
bu sefer agk kararlıdır. önce yumuşayan parçaları temizler sonra bir cımbızı kolonya ve ateş yardımıyla sterilize etmeye çalışır. cımbızı nasırın açıldığı yere sokar, nasırın kökünü sıkıştırır. temas eder etmez sızı başlar. agk "seni parçalicam orospu çocuuuuu" diye haykırırken tüm kuvvetiyle nasıra asılır. öyle bir acı hisseder ki kolunun dermanı kesilir ve çekmeyi bırakır. tüm gücünü tekrar toplar ve "aaaaa" diye bağırarak nasıra yüklenir. tuhaf br şekilde ağlamamasına rağmen gözlerinden hiç boşalmadığı kadar yaş inanılmaz bir hızla boşalmaya başlar. öyle ki ayağı sırılsıklam olmuştur. nasır denen hayvan evladı on beş gün boyunca verdiği acının toplamından daha fazlasının vücüdu terk ederken vermeyi başarır. agk da nasır kökü olduğunu tahmin ettiği bandın muhteviyatından dolayı morarmış olan şeyi sökmeyi başarır. acıdan bayılmak üzere olduğunu hissetse de parmağı kesse daha az acıyacağını düşünse de bir keyif cigarası yakar...

yazmış adam.
Sosyal ağlarda paylaş

serçe parmağımın yanındaki parmağın yan tarafında çıkan nasır, çok acı veriyordu. sonradan sürtünmenin etkisiyle, serçe parmağımda da içten bir nasır çıktı. (kökü de kendi de içeride nasırın. yalnızca dokunduğundaki sertlik, acı ve hafif şişkinlikten anlıyorsun orada da nasır olduğunu). ayakkabı giymek çoğu zaman işkence oluyordu.

nasır bantlarını denedim. kökünü almak amaçlı değil, yalnızca nasırı yumuşatmak amaçlı. 1-2 gün tutup çıkarıyordum. geçici bir süre için nasır yumuşuyor, sonra tekrar arıza yapmaya devam ediyordu. ama bir kaç kez üstüste (birkaç gün arayla) en fazla 1-2 gün tutarak çıkardığım nasır bantları ve banyo sonrası törpüleyip sonrasında yumuşatıcı ayak kremi kullanmam sayesinde esas nasır bayağı bir devre dışı oldu. fakat serçe parmağımdaki geçmiyordu bir türlü (1, 1.5 yıl). çalıştığım yerdeki dermatoloğun tek önerisi, 2 parmak arasına bu iş için piyasada satılan bantlardan koymam oldu. (ilaçlı nasır bandı değil bunlar). bant koyma yalnızca parmakları rahatlatıyor, bir de 2 parmağın birbirine değmesini önlüyor diğerinde de nasır çıkmaması için. fakat tedavi amaçlı değil.

serçe parmağımın yan tarafındaki içten çıkan ve yaşamımın kalitesini gerçekten düşüren nasır için yapılacak bir şey olmadığını düşünüyordum. derken sırtımdaki bir ben nedeniyle üniversite hastanesine gittim. muayene odasından tam çıkarken, laf olsun diye nasırı da bir göstereyim dedim. genç bir kız olan doktor, merhem şeklinde bir ilaç yazdı. merhemi nasır yüzeye çıkana kadar sürmemi, yüzeye çıktıktan sonra da geçene kadar sürmeye devam etmemi söyledi. hiç inanmadım geçeceğine. fazla güvenmedim doktora doğrusu. çalıştığım yerdeki emekliliği yaklaşmış cildiyeci,2 parmak arasına bant koyma dışında yapılacak bir şey olmadığını söylemişti. bu kız daha mı iyi bilecekti?!!

tam doktorun söylediği gibi seyretti olay. nasırın yüzeye çıkıp sonra da tam olarak geçmesi, 2 ayı falan buldu. şimdi 3 aydır hiç bir sorun yok. yalnız kışın giydiğim ayakkabılara çok dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. dünyaya yeniden gelmiş gibi oldum... cidden =)...

bu arada doktorlar nasır bantlarını kesinlikle önermiyor. asitli oldukları için canlı dokuya zarar verebiliyorlar. serçe parmağın yanındaki parmakta bulunan nasıra uygulamıştım ben. canlı doku biraz inceldi.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

aha ben de bi bende var sanıyorum lan. benim ayak başparmaklarının ekleminin üstü baya çemçük dudak gibi nasırlı. bir zararı acısı çatlaması yok da. nasıl oluyor neden oluyor anlamış değilim.

Aynen bende de var o ya, bir sağ ayağımda var ve nasıl neden var bilmiyorum. Böyle küçük topağımsı bir sivilce gibi.. Öyle çok iğrenç durmuyor, soyulmuş gibi sanki biraz..
Bir ara sürekli krem falan sürerek geçirmeye çalıştım ama bazen sanki normale dönmüş gibi yapıp sonra yine kuruyor orası.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de ameliyat işine kesin girme. hiç önerilmiyor. çünkü ayaktaki yaralar çok geç iyileşiyor, çok acılı oluyor, tedavi de kesin değil. ama para için her türlü pisliği yapacak insanlar var. yani ille de ameliyat denirse de en az 3-4 doktordan görüş al.
daha önce de yazdığım ve de yazıldığı gibi, kesip biçmeden de tedavisi olabiliyor bu meretin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...