Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Musevi Vatandasimizin Feryadi

Absolut

Öne çıkan mesajlar

said:
Infeqted, 04 Kasım 2004 16:54 tarihinde demiş ki:
ama turk bir kokendir
arap bir kokendir
kurt falan iyice kirmadir

Ben senin düşünceni değiştiremem. Bunu biliyorum. Ama yanlış anlıyosun, Türk'lük bir köken meselesi değil. Adam pek ala İngiliz olup da ben Türk'üm diyebilir. İngiliz kökenli Türk'tür o adam.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Volfied, 15 Ekim 2004 13:39 tarihinde demiş ki:
kucuk emrah ile aranda bi fark var elvyn
kucuk emrah kurgusal bi karakter
Sosyal ağlarda paylaş

Miller sen ne diyorsun adam Türklüğümüze laf sölüyolar sen hala konuşma diyorsun puh sizin türklüğünüze ben asla türklüğüme laf söyletmem[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Bir gün derste
Hoca:Arkadaşlar başlık atıyoruz
Ben:*ayağa kalkıp sınıfa döner*Çıkarın prezervatifleri atıyoruz.
dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MilleR, 04 Kasım 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
bi kere turk olmak icin kokeninin dibine kadar turk soyundan gelmis olması gerekmez. yani birisi turkiyeye yerlesmis turklerin adetlerine alısmıs onlar gibi yasamaya baslamıs ve diyelim ki 2-3 nesildir de turkiyede yasıosa o adama turk denmesi bence dogrudur. belki turkiyeli denmesi kavram olarak daha dogru olabilir kokenine baglı olarak ama o adam turk die gecmelidir.

hayir
gecmemeli
yahu soyle dusunun

sen sivas kangallarinin arasina bi huskie sokarsan o hala huskie dir. kizak cekmeyip, kurt kovalamaya baslamasiyla, her gun kafasina " lan itoglu it hepiniz kopeksiniz, sende artik kangalsin" demenle o kopek kangal olmaz. o kopek sivasta yasayan bir huskie dir

annesi huskie babasi dalmacyali dedesi irlandadan retriever olursa kirma olur.

uluslararasi podyumda buna bir isim vermek gerekirse turkiyeli, huskie derler[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye

[Bu mesaj Infeqted tarafından 04 Kasım 2004 17:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
diablotg, 04 Kasım 2004 17:11 tarihinde demiş ki:
Bunlara gerek yok Türkiye ye karşı onun milletine karşı çok büyük sevgi besliyor ve onlara inanıyorsa canını vermeye hazırsa o zaten türktür bence

ewt bayaa duygusal bi acıdan yaklasırsan turk diebilirsin canını vermeye hazır olan adama yalnız turk dedin mi bi insana onun aynı zamanda yasayıs bicimi ve dusunus bicimi hakkında da yorum yapmıs olursun. bunları karsılıo o adam o zaman turk diebilirsin. ben o yuzden 2-3 nesildir mesela yasıosa o adama turk denilebilir diorum. kesinlikle ırkcı bi tavır icinde de soylemiorum dediklerimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Infeqted
O kadar saçma örnekler veriyosun ki kızmaya başladım (Bu bir tehdit değildir)
Köpekle insanı bir tutuyosun ya! Sen köpeği getirip kafasına vurabilirsin "Kangalsın" diye, onun kendi iradesi yoktur sonuçta.

Bu insanlar Türkiye'ye zorla getirilip kafasına vurula vurula "Sen Türk'sün" mü denildi? Hayır! Kendi rızasıyla gelmiş adam "Ben Türk'üm" diyor yahu. Düşüncelerin acı veriyo insana.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

İstersen kendine Kürt de.
İstersen Oğuz kavimlerinden saf olarak geldiğini iddia et.
İstersen rusyadan göçmüş ol.
Uyruğunda T.C. yazıyorsa, sen Türksün.

Türkiyeli ne demektir yahu, anlamsız anlamsız konuşmayın.
----------------------

Anayasanın 66. maddesi:
"Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı herkes Türk'tür."
demektedir.

Mustafa Kemal Atatürk:
"Kendini Türk sayan herkes Türk'tür"
dememiş miydi?

yeni çıkan "Türkiyeli" lafı saçmalıktan başka birşey değildir.
"Türk" olmak için illa onlarca nesil Anadolu topraklarında doğmuş bir soydan mı gelmemiz gerekli?
Yoksa "Türk" olmak için orta asyadan göç eden kavimlerden mi olmak gerekli?
Osmanlı Devletinde yaşayan herkes direk olarak Moğolların soyundan -saf- bir şekilde Anadoluya gelmiş kişiler değildi. Bu yüzden Osmanlılara da "Türk" diyemeyiz, -eğer- orta asyadan gelenlere "Türk" diyeceksek.
Bunların yanında birçok azınlık da mevcuttu. Bakın Tarih kitaplarını açın, Osmanlı Devleti taa ispanya taraflarından İran'a kadar uzanan bir imparatorluktu. Tabii ki içindeki milletler saf olamıycak.
Böyle bir imparatorluğun devamı olmamıza rağmen, nasıl oluyor da "Saf Türk" ve "Türkiyeli" diye kavramlar çıkartıyorlar, anlamak mümkün değil.

Bir ihtimal, soyu sadece Anadolu toprakları içinde doğmuş insanlara "Türk" demek, diğer ülkelerde doğmuş ve oralardan Anadoluya gelmiş insanlar için "Türkiyeli" demek için uydurulmuş bir laf.
Ve sadece bölücülük yaratmak için bir laf.

Ancak bu "Türkiyeli" lafı, Atatürk'ün aslen Türk olmadığını, Yunanistan'da doğup geldiğini, bu yüzden ona da Türkiyeli dememizi ifade eden bir laftır.
O zaman Türkiyeli demeye devam edersek, Mustafa Kemal Atatürk'e karşı suç işlemiş, üstüne üstlük bölücülük yapmış oluruz.

Yunanistan'dan gelmiş, Osmanlının en kötü zamanında Türkleri birleştirip daha güzel günlere taşımış bu adam bakın ne demiş:
"Benim hayatta yegane fahrim (onurum), servetim, Türklükten başka bir şey değildir."
"Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir."

Bu yüzden Türkiyeli gibi saçma ve bir o kadar da gereksiz lafı söyledikçe, soyu Anadoluda doğmamış insanlara "Türk değil Türkiyeli" demeye devam ettikçe, Atatürk'e karşı suç işlemiş oluruz.

Bölücük konusu ise, aslen T.C. vatandaşı olan Sırp, azeri ve benzer vatandaşlarımızı birbirine düşürebilecek bir laftır bu "sen Türk değilsin, Türkiyelisin".
Ne ki bu? Eyalet devlet felan mıyız? Hangi İngiliz kendine "ben İngiltere'liyim, İngiliz değilim" diyor ki, biz "Türkiyeli" kavramını çekinmeden söylüyoruz?

Ne yazık ki bölücü bir ifade olan "Türkiyeli" lafı bugünlerde çok moda. Ve ne yazık ki, bu bölücülere hiç bir ceza verilmiyor, tersine onurlandırılıyorlar..

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 04 Kasım 2004 17:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 04 Kasım 2004 17:12 tarihinde demiş ki:
Adam pek ala İngiliz olup da ben Türk'üm diyebilir. İngiliz kökenli Türk'tür o adam.

bence de kokenin diil adamın kendini nası gorduunun onemi var. ama iste o adamın kendisini bi milletten gorebilmesi icin belli bi zamanın gecmesi laızm.
Sosyal ağlarda paylaş

Miller ;
"Ben Türk'üm" diyen adam söylediğinin öneminin farkındadır haksız mıyım? Yani bir insanın 1 haftalığına tatile gelip giderken "Ben Türk'üm" demesi gibi birşey senin dediğin.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

ben gürcistan kökenli türküm

türkiyede yaşıyorum ama gürcistan ile de münasebetim sağlam..

şimdi biri bana çıkıp sen türksün diyebilir mi?
yada sen gürcü değilsin diyebilir mi?

2sini de diyemez.
sen türksün ben türküm
demek yerine önce adam olmak lazım.
sözüm meclisten dışarı tabi....[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse sana "Sen Türk değilsin" ya da "Sen Türksün" diyemez. Onu söylemek bir tek sana düşer.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

yukardaki yazımı yazarken sadece bu lafı görüp yazdım
said:
Infeqted, 04 Kasım 2004 16:20 tarihinde demiş ki:
hicbirimiz turk degiliz.

turkiyeliyiz

ancak yazımı yazdıktan sonra baktim ki, "Türk" olmama rağmen, "Türkiyeli" olduğu iddia edilen bir vatandaşla AYNI fikirlere sahibim? Ee, nolcak şimdi? Ben de mi Türkiye'liyim?[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 04 Kasım 2004 17:25 tarihinde demiş ki:
arkadaslar
suan dedigim bence degil

TURK KELIMESI BILIMSEL OLARAK BAKTIGINDA ETNIK KOKEN BELIRTEN BIR TERIMDIR

anayasada yazan herseyde dogru olmak zorunda degil
konuyu o yone cekme sitenin hayati tehlikeye girmesin

Tamam işte atalarımız Türk daha ne olsun?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
anayasada yazan herseyde dogru olmak zorunda degil
konuyu o yone cekme sitenin hayati tehlikeye girmesin

sitenin hayatı neden tehlikeye gircekmiş mi?
ben anayasada yazan birşeyi savunuyorum,
yani anayasaya aykırı birşey yazmadım yukardaki laflarımda...

fakat anayasaya aykırı davranan başka insanlar var, onlar hakkında isim vermek istemiyorum, hergün TVde izliyoruz zaten bilen biliyor...

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 04 Kasım 2004 17:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

12 ye kadar bisey yazmiyacagim projem var sonra istediginiz kadar tartisiriz

ben anayasada yazan seyin dogru oldugunu savunmuyorum. ve burda savunamiyorum o yuzden konuyu oraya cekme

absolut tum tarihcilerin ortak olarak anlastiklari, turklerin dogusu adli zaman diliminden itibaren kabile gibi at ata essek essege hic katir yapmadan atalarin tureyip bu gune geldilerse sende turksun evet

ama anlamadiginiz sey su. bu koken terimlerinin dogusu tartisilamiyan bir yapiyida beraberinde getirir. terimin geldigi etnisite acisindan olaya bakarsan tek tartisicagin sey tam olarak kac yilinda turklerin kopup turk kimligini kazandigidir

ama hangi bilimciye sorarsan sor senin turk olmadigini soyler.[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 04 Kasım 2004 17:21 tarihinde demiş ki:
Miller ;
"Ben Türk'üm" diyen adam söylediğinin öneminin farkındadır haksız mıyım? Yani bir insanın 1 haftalığına tatile gelip giderken "Ben Türk'üm" demesi gibi birşey senin dediğin.

iste 1 haftalık tatil diyerek cok onemsiz bi seymis gibi gosteriosun ama birinin gelip orda yasamasından "ben turkum" demesine kadar gecen zamanı gozardı etmis oluosun.
Sosyal ağlarda paylaş

ve suan farkettimki konu museviler hkakinda acilmis ve o konuya paralellik gosteriyorsa makalenin devami tamamen hakli cunku bir insana din kimligi ile hitap edilmesi SON DERECE manasiz birseydir. ikincil bir isimlendirmedir. ama iki koken kelimesi arasinda tartismanin manasi yoktur[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

Infeqted ,
O zaman birisine Türk demeden önce bütün soyunu incelemek gerekiyo. Bunun ne kadar mantıksız bir düşünce olduğunu görmüyor musun?

Miller,
Söylediğini anlayamadım. Ben o zamanı gözardı etmiyorum, aksine "Ben Türk'üm" diyen bir adamın Türkiye'yi ve Türklük kavramlarını öğrenmiş olması gerektiğini söylüyorum. Ki bu kavramları öğrenmek için de , 1 hafta biraz az bir süredir diye düşünüyorum.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

türklük kavramı bence sadece bir olaya bağlıdır.. Kökenlerimizin osmanlıda fethedilmiş yerlerden göç aileler olup olmadığını bilemeyiz.. benim baba tarafı filistinli.
anne tarafı ise yedi göbek istanbullu. FAKAT anne tarafımdaki gçemişteki büyüklerim atalarım belki de mısırdan göç etti.. belki kırımdan göç etti.. belki ordan belki burdan.. demek istediğim kesin olarak ben türküm kavramı sizin deyişinize göre yanlış. Bana göre asıl türklüğü bırakın Asıl milliyet kavramı şudur: eğer ben sınırları içinde yaşadığım bir devlete yarar sağlamak için çalışıyorsam.. ve benimle birlikte musevi hristiyan hiç farketmez göç etmiş bir insan da çalışıyosa o zmn işte ikimiz de türküzdür.. Türklük kavramı budur. Onun dışında burda gelip de ben türküm ölürüm geyikleri yapmak yersiz bence.. Infeqted'ın husky örneği çok doğru. Asteroth sen eğer yanlış anlamak istersen tabii ki anlarsın.. Köpeklerle bizi bir mi tutuyorsun demek gereksiz bir muhalefetten başka hiçbirşey değildir. Olay konsepti kavramaktır köpeklik değildir. Infeqted'a katıldığımdan değil sadece düşüncemi belirtmek için söledim..[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Sabancı üniversitesinde saat 4'tür Cafe Dorm'da Dela Xaer ve Penth muhabbet etmektedir. Adamın tekinin bodruma ikamet ediyo gözüküyo ama yurtta kalmadigini soyler dela.. penth: e nasil her gün gidip gelio
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arkadaslar
suan dedigim bence degil

TURK KELIMESI BILIMSEL OLARAK BAKTIGINDA ETNIK KOKEN BELIRTEN BIR TERIMDIR

Kesinlikle katiliyorum, su zamanda kimin türk oldugunu gercekten dogru bir sekilde tespit etmek cok zordur, ama türkiye vatandasi olan herkez türkiyelidir.''Türk'' bir kokendir ,''Türkiyeli'' ise Türkiye cumhuriyeti vatandasi anlamindadir.Sonucta hepimiz türkiyeliyiz ama hangimizin kokeni Türk onu bilemeyiz.[signature][hline]|R.I.P| Sevmiyorum calismayi,tembelim ben.|[/b]-[Kontrolsüz güc, güc değildir]-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...