Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Mail ile geldi. Paylaşmak istedim. RAFAEL SADI Saygideger ThinktankTurkey Uyeleri., Sanirim grubun en yeni uyelerinden biri olmakla beraber son gunlerin en tartisilir konusu olan Azinliklar meselesinde cok dikkatli olunmasi gerektigini ve bir tuzagin icine dusmekten ulkenin kurtarilmasi gerektigi gorusundeyim. Ozellikle bu TURK ve TURKIYELI kavramlarinin ortalikta dolasmasi kesinlikle gizli bir BOLUCULUK islemekte ilginc ve guzel bir mozaik olan Turkiyenin yapisini kokunden sarsmaya dengeleri altust etmeye sebebiyet verebilecek bur durumla karsi karsiyayiz gibi geliyor bana. Ben ecdadi 1492 yilinda Ispanyadaki Engizisyon'dan kacip Osmanli Turkiyesince kucak acilmis ve kabul edilmis bir Yahudi dinine mensup Turk Vatandasiyim. 1955 yilinda dogup 1961 yilinda ilk okul 1.sinifina girdigim gunden itibaren : TURKUM DOGRUYUM CALISKANIM tumceleri ile beynime benim TURK oldugum kazildi. Bayragim ve Milli Marsimin ne oldugu ogretildi ve Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak kurucusu Ataturk'un soyledigi "NE MUTLU TURK'UM DIYENE" sozunu okul duvarinda , kitabinda ve ve her turlu malzemenin uzerinde ogrenerek bilinclendirilerek buyudum. Simdilerde birileri kalkacak ve bana yok kardesim sen Oguz ve Kayi boylarindan , Orta Asya'dan gelmedigin icin TURK degil TURKIYELISIN diyecek ve ben de ha peki haklisiniz diyecegim, hadi canim sen de , ne olacak benim 50 yillik egitimim , ogrenimim , ne olacak 26 yasina gelmis ogluma 23 yasinda gelmis kizima verdigim TURK egitimi kimligi, simdi kalkip kendilerine kusura bakmayin cocuklar biz TURK degilmisiz , sadece TURKIYELIYMISIZ mi diyecegim. Bunun adina Milleti bolmek , halki parcalamak denmez mi? Kimse bana Ust kimlik , alt kimlik hikayeleri anlatmasin , her birimiz bu ulkede ne oldugumuzu biliyoruz , dinlerimiz , irksal veya yoresel farkliliklarimiz olabilir ve bu hic bir zaman bizleri rahatsiz etmedi , simdi ne oldu da birden bire azinlik sayilacakmisim , benim atalarim kendilerine ozel haklar verebilecek azinlik statusunu Lozan anlasmasinda bile kabul etmemisler , biz TURK vatandasiyiz deyip azinlik haklarini reddetmislerdir. Lutfen dikkat edelim , birileri Turkiye ile oynamak istiyor , yarin obur gun bakacaklar diyecekler ki eee bakin sizin tamaminiz Turk degilmis 70 milyon Turk'ten su kadari KURT , su kadari , Alevi , su kadar , Suryani , Su kadar Keldani, BU kadari Laz , oburleri Yahudi , bilmem ne kadar Ermeni , kala Kala 1 milyon Turk kaldi bu kadar Turk icin de bu kadar 777 milyon kmkare arazi fazla , gelin sunu efendi efendi paylasin derler adama. Ne o'lcek simdi? Gozumuzu 4 degil 24 acsak yetmez, bu is yanik kokuyor. Sizi bilmem bana TURK degil de TURKIYELI denmesi rahatsiz eder. Saygilarimla. RAFAEL SADI, ISRAIL[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Lutfen dikkat edelim , birileri Turkiye ile oynamak istiyor , yarin obur gun bakacaklar diyecekler ki eee bakin sizin tamaminiz Turk degilmis 70 milyon Turk'ten su kadari KURT , su kadari , Alevi , su kadar , Suryani , Su kadar Keldani, BU kadari Laz , oburleri Yahudi , bilmem ne kadar Ermeni , kala Kala 1 milyon Turk kaldi bu kadar Turk icin de bu kadar 777 milyon kmkare arazi fazla , gelin sunu efendi efendi paylasin derler adama. işte olay bu abi ne kadar güzel yakalamış ki bahsedilen olayı ölmeden görecez büyük bi ihtimal[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 harbiden keske su kayı meselelerıne gıren adamlar bıraz egıtım gorseydıde gorselerdı osmanlıda safkan dıye bır olayın olmadıgını cogu padısahın annesının hırıstıyan oldugunu bazıları vatan mıllet otuken anlayısını benımsemişse ve yuce onderımızın ne mutlu turkum dıyene lafını bıle ırkcılıga cevırebılıyorsa yenı nesıle cok iş dusuyor demektır[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 kesinlikle çok güzel yazmış abimiz ama bunu görmek bu kadar basitken hükümet nasıl göremez yada daha doğrusu neden görmezden geliyor anlamıyorum.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 ya sen zaten o muhabbetleri yapan insanları geç herifler şamanizmden filanda bahsediiyolar[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 siyaset pis bir oyun adamlara ne diyecen ? tam avrupa birliğine girmeye çalışırken[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 eh hala ortasyayı ele gecırmek ıstıyen ınsanlar oldukca boyle olaylara hukumette ıtıraz edemez onanrın arasından cogudan ordan donme[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Ben yıllardır kendime anadoluluyum diyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Ya aslında bir bakıma iyi birşey olaiblir (bizim için değil tabiki) hani ne bileyim bu insanlar uzerindeki baskıyı kaldırabılır; yanı adam mesela turk degıl..tamam..turk vatandası oldu dıyelım kenıdıne turk mu dıyecek?kendını red mı edıcek..Bu yonden bakmak lazım Aslında bu tamamen kısısel secıme;içsel duygulara bırakılmalı yok sen osun busun diye ayrılmamalı.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 1492 den beri soyu burdaymış adamın O türk olmayacakta kim olacak heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 bu yeni bisey degilki cia 20 yildir turkiyenin %80 i turk, %20 si kurt diyor BENCE bu ulkede kim turkki? varmi ben turklerin kayi boyundanim diyen, hic tipini ilk turk kokune cinliye benzeten varmi? hepiniz yari avrupali yari arap yari asya kirmasisiniz. hicbiriniz hicbirimiz turk degiliz. turkiyeliyiz yahudilik konusunda dediklerim biraz manasiz olabilir, din ikincil bir ozellik cunku kurt kurttur. turk degildir. ama turkiyelidir. ermeni ermenidir. turk degildir sorun bunun bu kadar buyuk bir problem olmadigi, bu devlet hele hele ab ye entegre olduktan sonra sikseler herhangi bir parcasini bolemiyecekleri, ve herkez ne ise o oldugunu bilip, ama hic bahsetmeyerek yasamasi gerektigidir[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye [Bu mesaj Infeqted tarafından 04 Kasım 2004 16:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 o zaman ilk türkün soyundan gelenlerden başkası kimse türk değil? hiçbirimiz türk değiliz demek? bence 1492den beri burada olan adama türk değil de ne diyelim? belki senin soyundan benim soyumdan da önce adam burda yaşıyor. ha soyunun ilk fertleri değildir ki zaten benimsemezler türklüğü,ama ondan sonra gelenler türk topraklarnda büyümüş türklerle yaşamış türkçe konuşmuş türk kanı olan insanlarsa bence türkler[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 kocum turk siyam kedisi isen sen tekirsin[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 türkiyede kaç tane ilk türklerin kökeninden gelen adam olduunu düşünüosun?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 68 belki[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 kardesim nasil herkezin yaptigi suc suc olmaktan cikmazsa kimsenin turk olmamasida herkeze turk denilmesini gerektirmez[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 o zaman biz afedrsin ama o..pu muyuz geldiimiz yer belli diil gittiimiz yer belli diil yıllardır türk olduumuzu iddaa ettiğimiz türkiye denen yerde boş boş duran öksüz insanlar mıyız[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Sen Türk olarak görmüyorsan kendini nesin peki?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 arkadasim sapina kadar kokune kadar turk olmamak seni orospu cocugu veya bos adam yapmiyorki sadece turk degilsin, azcik turksun belki 1-2 nesil kurtarir ama safkan turk degilsin o kadar canini sIkmana gerek yok yani turk degilsin diye[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Infeg bana köküne kadar bir milletten olan bir dünya vatandaşı gösterir misin?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 bence simdi bakin amerikali bir koken belirtmez yasadigi yerden isme gelmistir ama turk bir kokendir arap bir kokendir kurt falan iyice kirmadir mesela ingilizler ingiliz denebilir cunku ingiliz koken belirtmiyor anglosakson veya afrika zencisi olur ama total olarak ingilizdir turkler en basinda kirma degillerdi, kirma olsalar bile tarih bakimindan 0 a cok yakin bir zamanda ilk kokenlerin ortaya cikisinda kirildiklarindan onlari oyle kabul ettik artik bunun bir gecerliligi kalmadi olmasi gerekmiyor 18yy zirvasi hepsi[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye [Bu mesaj Infeqted tarafından 04 Kasım 2004 16:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Infeqted, 04 Kasım 2004 16:46 tarihinde demiş ki: arkadasim sapina kadar kokune kadar turk olmamak seni orospu cocugu veya bos adam yapmiyorki sadece turk degilsin, azcik turksun belki 1-2 nesil kurtarir ama safkan turk degilsin o kadar canini sIkmana gerek yok yani turk degilsin diye peki benim milletim ırkım nedir?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 bilmiyorum irklari tamamen tanimlayamam ama senin 15 nesillik ailende kesinlikle, 4-5 kere bulgar, sirp, arap, dogulu, rus yada rum kirilmasi olmustur illa kendini bir yere sokmanda gerekmez bu ulkenin kalkinmasinada yardimci olman icin illa her bireyin musluman yada turk olmaside gerekmez[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 4 nesildir Türkiyedeyiz biz 1900 civarı gelinmiş Gürcistandan buraya Dinim Hristiyan Katolik ama Türküm diyorum... ayrıca Gürcüyüm de.[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Infeqted, 04 Kasım 2004 16:57 tarihinde demiş ki: bilmiyorum irklari tamamen tanimlayamam EE peki bilmediğin bir konu hakkında neden bu kadar iddialı yazılar yazıyorsun.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar