Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzafiyet Teorisi NASA tarafından doğrulandı...

Chemic

Öne çıkan mesajlar

• Admin
ya bigün birileri nasıl topic acılır konusunda bilinçlenecek o gün kına yakcam

arkadaş bole konularda kaynak gösterirsin
detaylı acıklama yazarsın
sen sırf topic aç kanıtlandı evet
e ne oldu :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Qui, 24 Ekim 2004 00:45 tarihinde demiş ki:
horasınki gerçek, o esas yılan
Sosyal ağlarda paylaş

ohh be şimdi rahatladım valla son 3 yıldır geceleri gözüme uyku girmiyodu acaba doğru mu diye

edit: dyna nın yazdığını görünce editimi sildim yukarıdakiler dikkate alına ve bu konu da garbage a taşına...[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)

[Bu mesaj laverda tarafından 24 Ekim 2004 13:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Einstein'in teorisi doğrulandı: Dünya, zaman ve uzayı büküyor...

İzafiyet teorisinin doğruluğunu sınamak isteyen bilim adamları, Dünya'nın kendi ekseninde dönerken çevresindeki zaman ve uzayı büktüğünü doğruladı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilisi Erricos Pavlis, Albert Einstein'ın 1918 yılında öne sürdüğü izafiyet teorisinde, Dünya gibi büyük cisimlerin kendi eksenleri etrafında dönerken zaman ve uzayı büktüklerini söylediğini hatırlattı ve bunun doğru olup olmadığını anlamak için ölçümler yaptıklarını açıkladı.
Pavlis, ''Şayet Dünya etrafındaki uzay-zamanı eğiyorsa, yakınlardaki uyduların yörüngesi değişmeliydi'' dedi ve bu düşünceden hareketle LAGEOS1 ve LAGEOS2 adlı uyduların yörüngelerindeki sapmayı lazer ışını kullanarak ölçmeyi başardıklarını anlattı.
Pavlis, ''Her iki uydunun yörüngesinde de Dünya'nın dönüş yönünde yılda iki metrelik sapma belirledik. Ölçümlerimiz, genel izafiyet teorisinden hareketle daha önce yapılan hesaplara yüzde 99 uydu'' dedi.

kaynak:www.milliyet.com.tr[signature][hline]wtf?
Sosyal ağlarda paylaş

ollleeeey be sonunda izafiyet teorisi doğrulandı oh beee[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cuce, 24 Ekim 2004 14:40 tarihinde demiş ki:
yıllarca somrudukten sonta teorıyı kanıtlamalarıda ayrıca bı rezalat oldu baska bır yandan.

teori vaktiyle:
merkürün yörüngesindeki sapmanın kaynağını araştırırken! aslında bir sapma olmadığı einstein'ın dediği gibi uzay zamanda bükülme olduğu için bize ulaşan ışınların da eğildiği ve merkürün yerini yanlış gördüğümüzün ispatlanmasıyla einstein'ında bulunduğu bir gözlem evinde yapılan hesaplarla tüm dünyaya ispatlanmıştı ancak tabii ki bir teori binlerce kez hatta daha fazla ispatlanacak ki kanun olsun.
ayrıca böyle ince ispatlarda daha çok sayılar, sabit değerler v.s. üzerine çalışılır![signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

yıkmaktan bahseden kim ki?
newtonun formülüne göre bir kütleye istediğin gücü uygularsan onu ışık hıznın ötesine geçirebilirsin.. (ki bu formül düşük hızlarda önemsenmeyecek hata paylarından dolayı doğrudur) ancak olay ışık hızına gelince , cisim durağan çevreye kıyasla nesnenin durağan olduğu çevrede uygulanan gücün etkileme zamana git gide küçülür.. bundan dolayı ışık hızına doğru çok çok yaklaştıkça (limiti ışık hızı - olunca kısaca) itilecek zaman aralığı 0 a düşer..
kısaca güç uygulayacak zamanın olmaz...
bu da newtonun formülünün daha doğru hali.. kimse bişey silmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm yani güç uygulayacak zamanımız olmazsa, ivme artmıyor, hız sabit mi kalıyor, bellirli bir yerden sonra hızımızı arttıramıyoruz, hep aynı hızda gidiyoruz?
hehehe 3 yıldır fiziğin f'sini görmüyorum, saçmalamış da olabilirim..

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben bişi anlamadım :) bükülme falan dionuz nedir yani biri türkçeyle açıklasa?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde demiş ki:
hmm yani güç uygulayacak zamanımız olmazsa, ivme artmıyor, hız sabit mi kalıyor, bellirli bir yerden sonra hızımızı arttıramıyoruz, hep aynı hızda gidiyoruz?
hehehe 3 yıldır fiziğin f'sini görmüyorum, saçmalamış da olabilirim..

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde değiştirilmiştir]

aynen öyle, einstein'ın formülünde v=c (c ışık hızı oluyor) alırsan daha net gözükecek..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...