Chemic Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 evet nasa bundan 85 yıl önce Einstein tarafından ortaya atılan izafiyet teorisinin doğruluğunu kanıtladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 ya bigün birileri nasıl topic acılır konusunda bilinçlenecek o gün kına yakcam arkadaş bole konularda kaynak gösterirsin detaylı acıklama yazarsın sen sırf topic aç kanıtlandı evet e ne oldu :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Qui, 24 Ekim 2004 00:45 tarihinde demiş ki: horasınki gerçek, o esas yılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 ohh be şimdi rahatladım valla son 3 yıldır geceleri gözüme uyku girmiyodu acaba doğru mu diye edit: dyna nın yazdığını görünce editimi sildim yukarıdakiler dikkate alına ve bu konu da garbage a taşına...[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :) [Bu mesaj laverda tarafından 24 Ekim 2004 13:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 nasa'nın kanıtladığı dünyanın kendi etrafında yaptığı dönme hareketinin uzayda zamanı saptırması ve bükmesi.. detaylarını incelemedim ancak izafiyet ile ilgili bir bilgim yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Einstein'in teorisi doğrulandı: Dünya, zaman ve uzayı büküyor... İzafiyet teorisinin doğruluğunu sınamak isteyen bilim adamları, Dünya'nın kendi ekseninde dönerken çevresindeki zaman ve uzayı büktüğünü doğruladı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilisi Erricos Pavlis, Albert Einstein'ın 1918 yılında öne sürdüğü izafiyet teorisinde, Dünya gibi büyük cisimlerin kendi eksenleri etrafında dönerken zaman ve uzayı büktüklerini söylediğini hatırlattı ve bunun doğru olup olmadığını anlamak için ölçümler yaptıklarını açıkladı. Pavlis, ''Şayet Dünya etrafındaki uzay-zamanı eğiyorsa, yakınlardaki uyduların yörüngesi değişmeliydi'' dedi ve bu düşünceden hareketle LAGEOS1 ve LAGEOS2 adlı uyduların yörüngelerindeki sapmayı lazer ışını kullanarak ölçmeyi başardıklarını anlattı. Pavlis, ''Her iki uydunun yörüngesinde de Dünya'nın dönüş yönünde yılda iki metrelik sapma belirledik. Ölçümlerimiz, genel izafiyet teorisinden hareketle daha önce yapılan hesaplara yüzde 99 uydu'' dedi. kaynak:www.milliyet.com.tr[signature][hline]wtf? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 sonunda beklediğimz an geldi dünyanın sonu gelcek[signature][hline]wtf? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 We are doomed! R2-D2 where are youuu? Hey löylöy löy[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 artık izafiyet yasamız da var :)[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Uzaylıda olsa,insan insandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 yıllarca somrudukten sonta teorıyı kanıtlamalarıda ayrıca bı rezalat oldu baska bır yandan.[signature][hline]Şşş caktırma ama ben cüceyim, ne? zaten yukarda yazıyomu! *4 yıllık ımzayı değiştirme cabaları* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 ollleeeey be sonunda izafiyet teorisi doğrulandı oh beee[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 bunun bize etkisi nedir şimdi?[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 said: Sensible, 24 Ekim 2004 15:25 tarihinde demiş ki: bunun bize etkisi nedir şimdi? her geçen gun bilinmeyen ya da ispatlanamamış olaylara daha çok yaklaşıyoruz[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 en basidinden fizikte hala kullanılan newton'un 17. yy da bulduğu f=ma güç formülü, einstein'in 1905'te gösterdiği daha doğru olan f=ma/((1-(v^2/c^2))^(3/2)) formülüyle değişmeli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 dersler daha mı kasışlaşacak yani. of ya bulmasalarmış daha iyidi be.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki: benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 said: Cuce, 24 Ekim 2004 14:40 tarihinde demiş ki: yıllarca somrudukten sonta teorıyı kanıtlamalarıda ayrıca bı rezalat oldu baska bır yandan. teori vaktiyle: merkürün yörüngesindeki sapmanın kaynağını araştırırken! aslında bir sapma olmadığı einstein'ın dediği gibi uzay zamanda bükülme olduğu için bize ulaşan ışınların da eğildiği ve merkürün yerini yanlış gördüğümüzün ispatlanmasıyla einstein'ında bulunduğu bir gözlem evinde yapılan hesaplarla tüm dünyaya ispatlanmıştı ancak tabii ki bir teori binlerce kez hatta daha fazla ispatlanacak ki kanun olsun. ayrıca böyle ince ispatlarda daha çok sayılar, sabit değerler v.s. üzerine çalışılır![signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 bu da bi yaklaşım tabii.. formülde ne demeye çalıştığını anladın mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Divin fiziği laf olsun diye okuyoruz zaten, o hesaplamalar falan sırf laf olsun.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 ali alpar'dan ders almadın mı? alıp da böyle diyorsan kötü :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 newton fiziğini iyi bilmeden onu yıkamazsınız. okuma yazma bilmeden yazar olunamayacağı gibi.[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 allah yokmuymus şimdi?[signature][hline]kofte+piyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 said: Divin, 24 Ekim 2004 15:39 tarihinde demiş ki: bu da bi yaklaşım tabii.. formülde ne demeye çalıştığını anladın mı peki? eheh sence :D[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki: benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 yıkmaktan bahseden kim ki? newtonun formülüne göre bir kütleye istediğin gücü uygularsan onu ışık hıznın ötesine geçirebilirsin.. (ki bu formül düşük hızlarda önemsenmeyecek hata paylarından dolayı doğrudur) ancak olay ışık hızına gelince , cisim durağan çevreye kıyasla nesnenin durağan olduğu çevrede uygulanan gücün etkileme zamana git gide küçülür.. bundan dolayı ışık hızına doğru çok çok yaklaştıkça (limiti ışık hızı - olunca kısaca) itilecek zaman aralığı 0 a düşer.. kısaca güç uygulayacak zamanın olmaz... bu da newtonun formülünün daha doğru hali.. kimse bişey silmiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 hmm yani güç uygulayacak zamanımız olmazsa, ivme artmıyor, hız sabit mi kalıyor, bellirli bir yerden sonra hızımızı arttıramıyoruz, hep aynı hızda gidiyoruz? hehehe 3 yıldır fiziğin f'sini görmüyorum, saçmalamış da olabilirim.. [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 ben bişi anlamadım :) bükülme falan dionuz nedir yani biri türkçeyle açıklasa?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander ------------ Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki: OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 said: Bonecrusher, 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde demiş ki: hmm yani güç uygulayacak zamanımız olmazsa, ivme artmıyor, hız sabit mi kalıyor, bellirli bir yerden sonra hızımızı arttıramıyoruz, hep aynı hızda gidiyoruz? hehehe 3 yıldır fiziğin f'sini görmüyorum, saçmalamış da olabilirim.. [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Ekim 2004 16:11 tarihinde değiştirilmiştir] aynen öyle, einstein'ın formülünde v=c (c ışık hızı oluyor) alırsan daha net gözükecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar