Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce mantıklımı?

kanalize

Öne çıkan mesajlar

ulan benim de işim gücüm yok aslında
çeşmedeyim alerji ilacı aldım kedi seviyorum
önümde boktan bi netbook var o kadar
o zaman bence nihal ansız haklıydı bence, sonuçta dünya savaşla çalkalanıyordu ve ülkemiz henüz yeni kurulmuştu. üzerine sağlam basabileceğimiz tek şey vardı o da milletimizin birlik ve beraberlik duygusuydu. böyle bir ortam ve koşul içerisinde diğer tüm ülke ve milletleri düşman olarak görmek gayet mantıklı ve hatta yararlı idi.
1978'de vefat eden osman behçetneşer'in bu konuyla ilgili bir lafı vardı onu aktarmak isterim. kendisi "türk olmak demek yalnızca bir millet olmak demek değil, aynı zamanda tek bir yumruk olmak demektir" buyurmuşlardı. bu söz tarihe geçmiş ve zamanında çoğu kişi tarafından benimsenmişti. günümüzde yaşadığımız tatlı sulara çok da aldanmayın derim zira her ne kadar eski birlik ve beraberliğimiz kalmamış olsa da dünyada da arkamızı yaslayacağımız tek bir ülke ve tek bir millet yoktur. belki herkesi düşmanımız olarak görmek aşırıya kaçmak olabilir fakat hiç kimse bizi kara kaşımız kara gözümüz için sevmeyecek, aksine "ıyy zenci lan" diyecek ve bizi hakir göreceklerdir. bugün hala daha avrupada "türk!" denince kadın erkek yaşlı genç demeden herkes korkudan altına işer. çünkü osmanlı zamanında çok şey yapmıştır, o yüzden türkler hala şey görülür. türk olmak ayrıcalıktır ama çok şey de bişeydir. saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

dostluk, arkadaşlık, aşk..

ilişkinin hangi ucunda olursan ol en güzel tarafı 2 taraflı olmasıdır.

Bir taraf elini çektiği anda tüm olay iptal olur

Cengiz Aytmatov'un selvi boylum al yazmalım'ında sevgi emektir diyor ya.

hah o her şeyde geçerli.

türk'ün türkten dostu yok lafı saçmalık. keza ülkenin dostu olmaz. çıkarları doğrultusunda ittifakları olur.

ama türk halkının bol sorunu varsa birileri ile işte orada biraz da kendisine bakacak "ulan ben kokuyor muyum, ağzım mı kötü kokuyor acaba? neden beni sevmiyorlar?" demeyecek elbette.

ama emek vermemiş, çaba harcamamış demektir bu.

herkes tu kaka, bi tek sen mi iyisin birader?
Sosyal ağlarda paylaş

SekerPembe said:

bu konuya çok şey yazmak isterdim aslında , çünkü sinir oluyorum bu milliyetçiliği herşeyin önüne geçiren zihniyetlere.
"elin gavuru" diye tabir edilen insanlar bizim milliyetçi olup ama insanlıktan nasibini almamış(çoğunluğu böyle) ayılardan kat kat iyidir, ve ben tercih ederim

rusa git

rus çok güzel

rus
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...