Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplu taşımada 'Otobüs Yolu' dönemi

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Her 30 kişi için 1 otobüs bile koysalar yoldan min 20 otomobil çekilir. 1 otobüs vs 20 otomobil alanı kıyaslamasında otobüs çok daha az yer kaplayacaktır. Böylece insanlar daha da konforlu yolculuk edecekler.

Aktarma sistemi de iyileştirilmeli. O gün Topkapı'daki postaneden çıktım paketimle ve 8 tane metrobüsün geçmesini bekledim ki boş olan gelsin ama yine kapıya yapışık bindim :P yuhh demek istiyorum ve tren istiyorum o güzergaha. Metro olmasa da olur.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Len bu toplutaşımacılara da çok gülüyorum. Kolay ve ucuz bişey değil ki toplu taşıma kullanmak. Bir deniz otobüsü olmuş 5,10 TL. Minibüsle denizotobüsüne, deniz otobüsünden indikten sonra gideceğin yere vb 2 arkadaş bir aksiyon yapacağına mazot + köprü parasıyla gitmek çok daha ucuz, konforlu, kışın kuru, yazın serin. Gayette tercih sebebi.

Bence kendimizi fazla kandırmayalım, zaten otobüse binecek olan biniyor. Arabayı tercih edenler de sadece kolay ve hızlı ulaşım maksatlı değil, maddi durum endeksli olarak keif kriteriyle bunu yapıyor.

Hal böyleyken bir tarafta insanlar daha az trafiğe takılarak keyif çatmak istiyor ve bu da bence bir bireyin devletten bekleyebileceği bir hak olarak yorumlanabilir. Öte yandan toplu taşıma tam bir eziyet. Ne yaparsan yap, raylı sistem falan filanın bazı kesimler için tercih sebebi olması gerçekleşemeyecek bir hayal.

Kartal-Atatürk Havalimanı 82dk diye PR yapıyor belediye. 82 dk nedir hocam, 90dk da bir futbol maçı oynanıyor Fener, GS'ye 6 gol atıyor düşün yani :) Bir diğer eleştirim de Kartal'daki adamı Sabiha Gökçen'den uçurmayı özendireceğine 82dk'da AHL'ye götürmeye çalışan zihniyete gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Aktarma sistemi de iyileştirilmeli. O gün Topkapı'daki postaneden çıktım paketimle ve 8 tane metrobüsün geçmesini bekledim ki boş olan gelsin ama yine kapıya yapışık bindim :P yuhh demek istiyorum ve tren istiyorum o güzergaha. Metro olmasa da olur.

Saygılar.

O metrobüsün tek artısı hızlı gitmesi o açıdan güzel. Yoksa insanlık ayıbı şeklinde bir toplu taşıma var. Birde insanlar kendilerinden geçiyor araca binmek için, oturup seyahet edeceğim diye. Hayatta tek amaçları ve başarıları o metrobüse binip oturarak seyahet etmekmiş gibi performans sergiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
metrobus olayini da adam gibi planlama yapmadan entegre ettikleri icin suan bu sorunlar var.

Istanbul kadar yogun trafige sahip bir sehirde tek hat metrobus calistiriyor ve bu kadar yogun ilgi olacagini hesaplayamiyorsan zaten bi poktan anlamiyorsun demektir.

belli kritik noktalara metrobus parki ve rota degisim koprusu yapmaliydilar. metrobusu ilk duraktan baslatip sona kadar oyle goturunce ortadaki duraklardan binenler patliyor. zaten arac sayisi ve hat kaldirmiyor ulasim icin metrobus kullananlari. hali ile her metrobus dolu gecince insanlar binemiyor ve yigiliyorlar.

bunun yerine atiyorum 5 durakta bir degisim noktasi yapacaklar. bu noktalarda her 20 dk da bir metrobus bos olarak yolcu alip devam edecek.

bazi metrobusler tum guzergahi katetmektense atiyorum 3. ila 10. durak arasi hizmet verecek ve 10. durakta geri donup bos olarak yolcu alacak.

en gec her 3 dk da bir metrobus duraga ugrayacak. yetecek kadar metrobus yoksa aliverin bi zahmet, nereye gidiyor o kadar para?
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışan insan için tam bir işkencedir metrobüs. Çalışma prensibini anlamakta imkansız. Tüyap'tan - Mecidiyeköy'e gittim 2 kere otobüs değiştirdim (ne salaka bir sistem full otobüsü alıyorlar öndeki boş otobüse naklediyorlar o dvm ediyo) öyle olunca hızlı fln.'da olmuyor...

Çalışma saatleri dışında sakin genelde , gece 12'den sonrayı saymıyorum o saat'ten sonra başka bir çile başlıyor. Yarım saatte bir gelen metrobüsün içini full+full görünce ayrı bir şok.
Sosyal ağlarda paylaş

millet caddesi üzerinde oturan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki ibb'ye kafam girsin. ne belirlenmiş saatlerde ne de onların dışında otobüs hattı diye lanse edilen şeridin ihlal edilmesini engelleyemediler bir türlü. hala 7/24 araçlar park ediyor. polisler ne ceza kesiyor, ne de çekici çağırıyor. diyelim ki boş. otobüslerin hiçbiri kullanmıyor zaten. hala birbirlerini sollamaya çalışıp trafiğin anasını belliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...