Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web Sitesine Yazar Arıyoruz Ücretli

-Nae

Öne çıkan mesajlar

Mevzu bişeyin zorla yapılması değil birader. Saf gibi bide savunanlar var tey allam. Gelipte bu dandik dandik fiyatlara evet demese insanlar mecburen adam gibi fiyat vermek zorunda kalacaklar.

Hani çok garip bir örnek olacak ama bi futbolcu kendisini yere attı diye "emek hırsızı" diye bağırıp çağıranlar bu tip emek hırsızlarına gelince "zorlamı yaptırıyorlar bilaer" moduna giriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

EharD said:

GERGE said:

Hayır abi, at gözlüğü değil, arkadaşın yaptığı kabül edilemez bir şey. Günde bir saat çalışıp karşılında 2TL almak insani bir şey değil. Asgari ücret saatlik 3.75 TL ve bunun altında ödeme yapmak suç bu arada, para cezası var. Ancak arkadaşımız bir yazının resimli filan 10 dakikada yazılacağını düşünüyorsa (araştırma filan dahil) böyle bir para verebilir. Sabah 10 dakika, akşam 10 dakika çalışıp yapabileceksem ben de yaparım; tüm cloud servislerimin ücreti çıkar, ayda 58 TL veriyorum onlara toplam. Ama emin ol hem orijinal, hem uygun fotoğrafın olduğu, hem de 200 kelimelik bir yazı en aşağı yarım saatte yazılır düzgün olması isteniyorsa.

Sırf yazı yazıp internetten yolluyor diye çalışmıyor diyemezsin, adam bunun karşılığında reklam geliri elde edecek. Bu seviyede sömürüdür bu. Ancak parasız çalıştırabilir, gönüllülük esasıyla. For-profit bir iş için olmaz bu. Kesinlikle olmaz.

1 TL'nin hesabını mı yapıyorsun diyebilirsin, evet yapıyorum. Aynı düşünceyle çünkü asgari ücreti de 375TL'ye çekebilirsin.

B
200 kelimelik bir konu ortalama 15 dakikada yazılabilir. Bilimsel derin bir proje uygulanmıyor burda. Fikrin ve bilgin olan bir alanda yazacağın 200 kelimelik bir makaleyi yazmak 15 dakikayı geçmez. Ben de uzun yıllardır web yönetimiyle ilgilenirim ve birçok alanda makaleler yazarım. Yarım saat süren 200 kelimelik bir makale, ancak çok spesifik bir konu üzerinde yazı yazılacaksa sürebilir. Yani arkadaşın vermiş olduğu rakamda herhangi bir problem yok. Asgari ücrete denk bir rakamdır.

Ya bırak adamın neyisin bilmiyorum da burada laf ebeliği yapmayın birde. 15DK 'da bitermiş.

Sen bana resimli, anahtar kelimeli, tamamen özgün bir yazıyı 15DK 'da bitir ben ömür boyu sana makale yazayım.

Burayı R10 gibi saçma sapan platformlar sanmayın. Burada insanlar kaliteli iş yapar ve onun üzerinden düşünür. Adam sana 200 kelimelik makale yazarken üzerinde düşünür anahtar kelimeleri düzgün seçer, araçtırır v.s

R10 'daki gibi "ulan gitsem makaleyi okusam değiştirsem yazsam nerden anlicak amk özgün işte" diyerek gidip saçma sapan makale yazacak insanlar yok malesef.

Gidin seviyenize göre yerlerde takılın burdan ekmek çıkmaz size, en baştada söylediğim gibi 1TL demek kendinize hakarettir. Birde ben fiyatı söylerim gelen gelir. Yok öyle bir dünya gençler, gelenin geleceğini biliyoruz zaten de fakir fukaraya kölelik yaptırmak ne zamandan beri iş yapmak oluyor onu anlamıyorum.

@Tim

Güzel demişsin de işte böyle dingiller yüzünden insanlar 3-5 kuruşa çalışıyor ve yine böyle dingiller yüzünden bu ülkede açlık sınırında yaşayan insanlar var.

Gerildim lan niye gerildim ben :D
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeyi çine çevirdiniz ulan. o boktan sitelere girip kimse bir bok okumuyor, okuyandan da adam olmuyor zaten, gidin adam gibi iş sayılabilecek bir şeyden para kazanmayı deneyin de ananız babanız gurur duysun. teknoloji sitesiymiş de bilmemneymiş... üç tane gerizekalı bir araya geliyo "abü süper bi fikrim var para kıracak" diye sonra google searchte bişey aratıyosun 12341235 tane boktan sayfa.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

hayatınızda 200 karakter neye eşdeğer bilmiyorsunuz bence. ilk posttaki mesaj bile 110 karakter. 200 karakterlik bir yazı yazmak en kötü ihtimalle 20 dakika alır. adam kimseye 8-5 mesai yap demiyor ki 50 lira az olsun.
blog yazarlığını ciddiye alan adamlar günde 3-4 saat çalışarak 10 tane bunun gibi yazı yazsa ayda 500 lira gelir elde eder.

200 kelime karakter değil
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

hoş ben şimdi 200 karakter kısmına takıldım, gerçekten 200 karakter mi yoksa 200 kelime mi?

200 karakter ne ki yani yazarım itelerim ben de akşam eve gelip çayımı koyar 15 dakikada bitiririm

200 karakter mi yoksa 200 kelime mi?

abi tamamda 2 lira için gene deymez ki hayatımdan 15 dakka ayırmak
Sosyal ağlarda paylaş

10 senedir bu sektörün içindeyim. Muhtemelen hepinizin mutlaka 1-2 kerede olsa girmiş olduğu web sitelerine sahibim. Süreklide bu tarz ilanlar ile iş yaptırırım. Şu işe göre çok daha düşük rakamlara çok daha fazla vakit harcanan işler yapılıyor. Böyle bir işin zaman maliyeti 15dk'dır. Adam günde 1 saatini bu tarz bir işe ayırıp aylık 200 TL ek gelir elde ediyor. Asgari ücretle 10 saat çalışan biri için gayet iyi bir rakam ediyor ama sizin açınızdan bakınca komik geldiğini anladım şuan. Zamanında burada fazla sunucularımı değerlendirmek için hosting sponsorluğu yaptığımda da bu denli komik yazılara maruz kalmıştım. Burada ki insanların bilmedikleri tecrübe sahibi olmadıkları konular hakkında bu kadar kolay atıp tutmasına alıştım o yüzden hiç sinirlenmiyorum.

Ayrıca söylemeden edemicem forumda atıp tutupta özel mesajla fiyat pazarlığı yapmakta iyiymiş. Buradan hiç bir arkadaşla çalışmicaz bilginiz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...