moriarty Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Dün çektim bunları da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 alttaki fotoda en üstteki pencereler olmasa ve onun hemen altındaki pencerelerdeki patlama o kadar çok olmasa süper olurmuş. hatta o foto hdr de olabilirmiş gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Siyah beyaz abi o fotoğraf :). Bir de HDR pek sevmiyorum ben, çok sahteleştiriyor fotoğrafı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Hdr islemekte olay. D800 ile d90dan cikan iki pozluk karesiyle ayni kareyi tek seferde alabilirsin mesela hemen hemen. Phaseone ile falan heralde daha da abartili olur. Mesele renk doygunlugu ve lokal kontrasti abartmamak. O zaman renk kusmugu seklinde sahte durmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 siyah beyazsa ne olmuş ki anlamadım demek istediğini valla. hdr için dediysen siyah beyaz hdr de olur neden olmasın? :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 HDR renk tonları üzerinden olan birşey değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Renk tonu değil tam olarak. Teknik olarak HDR yapmayı öğrenmiş herkesin internete yığdığı renk kusmuğu saçmalıklar "HDR" sanılıyo ama işin aslı hdr teknik olarak sensörün ışık algılama kapasitesini aşan kareden anlamlı bir fotoğraf çıkarabilmesi için aynı kare içinde çok ışık olan yere, az ışık olan yere vb. göre ayarlanıp bunların bir kare haline getirilmesi. Dynamic range denen olay tamamen ışık miktarıyla ilgili aslında, renk değil yani. Daha gelişmiş ve daha büyük sensörlerde dynamic range denen hadise daha geniş olur mesela. O yüzden Phaseone - D800 - D90 örneklerinden bahsettim. Mesela gün batımına karşı güneşle makinenin arasında duran bir nesneyi çekerken nesneyi flash ile aydınlatıp, sensörü güneşin batışına göre ayarlarsan (flaşsız çektiğinde nesne karanlık olacak şekilde yani) bunun sonucu olarak HDR gibi sonuç alırsın. Aslında yaratılan dosyanda HDR'de olduğu kadar veri olmaz ama HDR yaratarak görüntülenmesini istediğin kareyi bir kerede oluşturmuş olursun. Veya Grad filtre kullanarak da aynı etkiyi bi nebze sağlarsın. Ayrıca, her karede her zaman dynamic range'i zorlayacak miktarda aydınlık farklılığı da olmayabilir, her şeyi HDR yapmana gerek yok yani. Önüne geleni HDR yapanlar genelde bütün nesnelerin plastik veya metal gibi göründüğü garip sonuçlar elde ediyo. Sonuç olarak, HDR olup da doğal görünen fotoğraf olur. Clarity, saturation vs. abanılmadığı sürece göz tırmalamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 mesela benim koyduğum yedikule zindanları yansıma fotosu tek kareden hdr ama baktığın zaman pek de renk kusmukluğu yok sdsfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 Selam, O zaman şunu diyebilirmiyiz; çekilecek karede ışık yoğunluğu bölgesel olarak çok büyük değişiklikler arz etmiyorsa HDR uygulamasına gerek yok? Bir de sorum olacak: Nikon'un ADL fonksiyonu HDR ihtiyacını bir nebze olsa gidermiyor mu? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 İlla gerek yok denemez, sonuçta ekranın gösteremediği bilgiyi sıkıştırarak görülebilir yapıyosun. Ama teknik olarak HDR olmuyo o doysa. Mevcut dynamic range içinde çalışmış oluyosun. ADL dediğin de zaten o işi kamerada yapıyo direkt. Ben bu tür efektleri kamerada kullanma taraftarı değilim, boşuna işlemci gücü tüketiyo. İşleme esnasında rahatlıkla yapılacak şeyler hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2013 Selam, Ama sor bakalım HDR yapmışlığım var mı, kabiliyet var mı :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Bu duvar kağıdı olarak fena durmuyor. Bunda da ışık patlamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Selam, patlamış ama hoş olmuş. Ortam azıcık tozlu olsa ve ışık hüzmeleri daha belirgin olsa süper olurmuş :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Hehe, teşekkürler :). Orası tozlu olmasın bence, böyle temiz kalsın, harika bir yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Selam, O zaman birisi sigara dumanı püflesin falan :P Daha mistik durur. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Üst kısım 4 pencere, yanısması 5. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Selam, Hoşuma gitti, baktıkça içine daldım. Yansımayı geç fark ettim :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 benim de çok hoşuma gitti, başarılısın. yeni foto'ları bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Teşekkür ederim :). Düzelttikçe koyarım beğendiklerimden 1-2 şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Bu pek olmadı sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 evet olmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 İki tane daha ekleyeyim, kediler telefon ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 İkinci fotoda resmen ekipman sorunu yaşamışsın. Güzel kadraj fikri ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar