Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmara'nın Erasmusla İmtihanı vol. bilmemkaç

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Ayın 9'unda yurtdışındaki sınavlarım bitti Türkiye'ye döndüm, en son sınavım da 8 ağustostaydı, hala sonucu açıklanmadı normal olarak.

Her neyse o sınavın sonucu açıklanmadığı için Almanya'daki üniversite bana transkript de yollayamıyor henüz. Ama Marmara'nın ofisi diyor ki, en geç 8 eylül'de her şeyi teslim etmen gerekiyor.

Bugün aradım sordum, dedim ben 8 ağustosta sınava girdim, daha sonuç açıklanmadı; sonuç açıklanınca ben evraklarımı yollayacağım, onlar transkripti yazdıracak, imzalar vs. atılacak, sonra o transkript bana yollanacak. Doğal olarak ben 8 eylül'de transkripitimi teslim etmiş olamayacağım.

Karşımdaki adamın cevabı ise, "kural bu 8 eylülde belgelerini teslim etmek zorundasın."

Ne yapabilirim diye falan sordum, çünkü işin ucunda 10000 lira civarı bir burs geri ödemesi sözkonusu; adam diyor ki "karşı tarafı sıkıştır, işlerini çabuk halletsinler."

Ne diyim ben artık, şu sıcak yaz günlerinde saç baş yoldurdular resmen...
Sosyal ağlarda paylaş

derken tam tahmin ettiğim şey olmuş;

said:
nam-ı diğer marmara iibf olup kapatılmış, yerine iktisat, işletme ve siyasal bilgiler fakülteleri kurulmuştur.

hahaha özentiler.

şaka bir yana iyi olmuş
açıyodun bakıyodun marmara iibf nerde diye
yok kamu yönetimi tarabya'da
yok bilmem çeko hisarşeysinde
yok iktisat bahçelievlerde

lan bu nasıl okul diyordu herkes muhtemelen
böyle iyi olmuş
hem her fakülte toparlar kendini
böl parçala yönet iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

bu türk üniversiteleri erasmus konusunda çok aptallaar. Bizde de 1 ay içinde belge getir %20 hibe keseriz modundalar ama yetişmiyor ki bişey
benim de bi dersim var sınavına giremediğim hastaydım giremedim rapor almadım diğer sınavı kaçırmamak için. Şimdi hoca sınava girmedi işaretledi onu değiştirmeyi bekliyorum
yoksa hibe kesintisi yiyebilirmişim olmazsa belge de bi sahtecilik düşünüyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

Krediler 30 altı olunca geri istiyorlar hepsini.

Çok saçma işler ya, Almanya'da alışmıştım ne güzel, gidiyorum güler yüz, sarışın mavi gözlü süt gibi alman kızları işlerimi hallediyor tıkır tıkır, her şey mailime akıyor. Ne desem take it easy falan.

Buraya geldim, daha ilk telefon görüşmem, bir şey yapamayız Semih, ısrar et onlara, ağırdan alıyorlar biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu avusturya almanya hollanda ve fransa hiç biri türk okullarını sklemiyor bile. Bizimkiler ısrar olayına alışmış bana diyor ki ısrar et, hocana mail att yolla. Avusturya dan kesin mail geliyor hiç bir şekilde hocaya direk mail atamazsın tekrarlamasın lütfen bizimle irtibata geç diye.

lööö ısrar et yaaa bi sigaraya hallederler modundalar haa
Sosyal ağlarda paylaş

"Israr et" kulturu diyoruz biz buna

turkiyedeki butun devlet universitelerinde hakim bu, hoca olsun, memur olsun farketmiyor, ilk gidisinizde sizle ugrasmak istemedigi icin ya topu baskasina passliyor yada taca atiyor

ne kadar israr eder, ne kadar basinin etini yerseniz biktigi ve cok onemli calismalarina engel teskil ettiginiz icin sizden biranonce kurtulmak adina buyuk bir alcakgonulluluk ve ozveri ile yapiyor isinizi

hocadan randevu almam icin 4 mail attim

4. de geri dondu, randevu saati verdi

gittim, randevu verdigi saatten 1.5 saat sonra geldi

zaman kazanmak icin "yolladigim taslagi okudunuzmu hocam?" dedim, "okumam mi gerekiyordu?" dedi

taslagi okumadigi icin zamanimizin cogunu ona harcadik, baska isi cikti isimiz bitmeden kacti

sonuc: haftaya gel
Sosyal ağlarda paylaş

O değil almanlar da kaypak çıktı.

Adama mail attım sınav sonuçları ne zaman yayınlancak diye, yarın yayınlanır dedi, yarın gece oldu tık yok hala.

8 gün önce "mailinizde sheet for certificate of attendance diye bahsettiğiniz belge nedir?" diye bir mail attım erasmus tutoruma, hala cevap yok.

İşin komiği transkript yazdırmak için "certificate of attendance" gerekmiyor; gereken tüm belgeleri dönmeden önce vermiştim, sınav sonuçlarını da mailleyecektim.

Ne güzel işlerimi halleden hatun Hindistan'a gitti, yeni gelen işleri öğrenirken ben çekicem kahrını.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha işin Türkiye ayağında eşdeğerlik belgesi yazdırmak için 2 hoca ve kurul imzası lazım. Hocalardan bir tanesi bayramı fırsat bilip vanishlemiş, diğeri kafasına göre geliyormuş; kurulun da ne zaman toplanacağını kimse bilmiyor henüz. Haftaya ara sor dediler.

Şu erasmus'un evrak işleri o kadar dandik ki. Hele bir de Göttingen gibi bir yere gittiğinizde tam curcuna, sistemler her fakülteye hatta her bölüme, hatta ve hatta abartmıyorum her hocaya göre değişiyor. Bir sınava 1 hafta öncesinden sistemden kaydolmanız gerekirken diğer bir sınava kaydolmak için 1 ay önceden hocayla konuşup isim yazdırmak gerekiyor falan.

Transkript için de tüm ders hocalarıyla görüşüp tek tek not gösterir belge alıp bunu tutora veriyorsunuz, tutor bölüm başkanına veriyor, o ne yapıyor bilmiyorum...

Adamlar herhalde kendileri de kabul etmiş olacak ki sistemin dandikliğini, her fakülteye help desk kurmuşlar, her gün öğrencilerle dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

2 gündür öğrenci belgesi alamıyorum bende lol elektrikler yok dio kadın

aha bastım bugün mekanı adamlar hala diyor yok tadilat var yok internet yok saçam sapan şeyler dedim kardaş sene 2012 sen ne dion?

gittim sonra başka bi bina var öğrenci işleri idare bilmemnesi diye oradan aldım bi kadın bulup sonra geri döndüm bu mekana dedim buradan veriyorlar şerro niye milleti mağdur ediyorsun falan topladım ordakileri götürdüm oraya adeta bir musa ve yahudiler havasında gittik. böle saçma sapan bi okul işte kimseye inanmayın kendiniz deneyin her haltı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...