di Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Selam, Esimin en buyuk hobisi fotograf cekmek ama duzgun bir lensinin olmadigindan sikayetci. E biz de calisma izni bekleme davasina 7 aydir issiz oturup mecburen cepten yiyoruz, baya baya zorluyor bu durum bizi. Haliyle simdiye kadar cekilmis olan fotograflari ve bundan sonra cekilecek olanlari degerlendirip, en azindan ekipman icin ufak bir katki yaratmak istiyoruz. Stock Photo siteleri en buyuk secenek sanirim gibi gorunuyor ama yine de bu isi profesyonelce yapanlar ne derler, ne tavsiye verirler diye merak ediyoruz. Aslinda Dyna'yi harraslayacaktim bu konuda ama hic zamani degil simdi. Bulutlarda ucuyor o simdi. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Biri vardı sanırım stock photodan binlikler götüren. Telefonda olmasam daha fazla yardımcı olmaya çalışırdım. Google keywords Stock photo site:paticik.com Bir dene istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Diger konuyu takip etmistim zamaninda, link'i de su; http://forum.paticik.com/read.php?18,6151701 Baya bir sey yazilip cizilmis durumda ama isin ehli olanlardan ek bilgi illaki gelecektir diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 aslinda ilk etapta bir wordpress photo blogu patlatip tum resimleri oraya yuklersen kucuk cozunurluklu olanlarini, fotolarida guzelce taglersan google yoluyla bile baya kisi gelecetir, cunku stock photo arayan cok var direk google dan adam mesela store bridge stock photo diye aratiyo zort diye senin siten gelir en basa varsa ole biseyin mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Dugun, sunnet, dogum gunu ve cesitli diger etkinlikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 ben de bulutlarda uçmak istiyorum ya edit: oha lan günlük sanmışım burayı sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 aquila said: Dugun, sunnet, dogum gunu ve cesitli diger etkinlikler. dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Di sana laf sokacaktim ama sen gecenlerde olumlu bir adim attigin icin sana olan gicikligim simdilik sona erdi. Boyle de pozitif bir insanim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 kalkanlarını indirip gelmiş insana laf sokulmaz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 aman diyene kilic kalkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 sipeyskeyk said: Di sana laf sokacaktim ama sen gecenlerde olumlu bir adim attigin icin sana olan gicikligim simdilik sona erdi. Boyle de pozitif bir insanim. Haci iyi ettin de, diger konuda laf sokmayayim yazarken konuyla ilgili mesaj da yazdim. Tatli tabagini geriye bos gondermek gibi bisey oldu simdi bu seninki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Pic etmeyin olm konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 valla cevre yoksa o işler kolay deil öle en güzeli bi blog acıp linklemek belki bişi cıkar ama çokda ihtimal vermiyorum hani benim ark kendi çizip koyyodu bloga ona teklifler geliodu sunu yaparmısın sunu çizermisin tarzında bide hani atıyorum aradı bi otel dedi websitesine resimler koycaz gelip cekermisin? öle durumda gitme falan durumuda yoksa zor gibi hacıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Bende stock photo ile baslardim. Portfolyom olurdu hem. Hemde isin prof anlamda nasi gittigini anlardim. Tabii once yatirim yapardim bi slr kameraya. Sonra kitap alirdim kursa giderdim, lightroom un kurdu olurdum, stockphoto calisirdim. Ardindan tum turk isyerlerini arardim katalog cekimi yaparim diye ucuza. Sonra gerisi gelirdi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 di said: sipeyskeyk said: Di sana laf sokacaktim ama sen gecenlerde olumlu bir adim attigin icin sana olan gicikligim simdilik sona erdi. Boyle de pozitif bir insanim. Haci iyi ettin de, diger konuda laf sokmayayim yazarken konuyla ilgili mesaj da yazdim. Tatli tabagini geriye bos gondermek gibi bisey oldu simdi bu seninki. Abi konu ile ilgili fikrim olsa yazardım ya. Boş göndermeyelim seni. Kilo vermişsin çok tatlı olmuşsun diyeyim, şimdilik bununla idare et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 aquila said: Dugun, sunnet, dogum gunu ve cesitli diger etkinlikler. doğru diyor aslında, biraz kasıp bu tarz işlere girebiliyorsa para kazanabilir.Diğer ciddi işler için çevre ve portfolio gerekiyor. Eğer çabalar bir iş alırsa lens+makina falan kiralayıp idare edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 aquila said: Dugun, sunnet, dogum gunu ve cesitli diger etkinlikler. yalniz ingiltere icin saka maka bu olabilir tr'dekine gore overrated denecek kivamda oluyor bazen bilgisayar tamirciligi vb is gucu gerektiren seyler, benim tanidigim okuluna giderken bir yandan da ek is olarak dugun vsye gidiyor buldukca, hatri sayilir katkisi oluyor butceye benim dedigim ulke farkli ama deneyin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Abi nerden nasil is buluyormus sorar misin tanidigina ? =) Ingiltere oyle hakkatten. Adamlar saat pili degistirmeye bile £12.99 diyor. Saat pilini aldim £3.5'a -ki kuvvetle muhtemel guzel kazik yedim- kendim degistirdim. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Abi normal fiyatlar onlar. Saatine ne kadar kazandigina bagli olarak degisir. Ornegin berberlerde oyle, ucuz ve cok zaman harcayan berber yoktur. Cunku adam saatine en kotu 25 dolar yapiyosa, sana 12 dolar charge ettiginde max 30 dk harcamasi gerek. Ki ondan da az olur her zaman. Saatine 200 dolar charge eden yazilimcidan adam is istiyo, 10 dakka suruyo, adam 100 dolar charge ediyo (cunku o isi alana kadar da bi zaman harciyo), eger baska ulkedense adam, saatlik ekonomiden degilde aylik, haftalik ekonomiden geliyosa compute etmiyo adamda. Gelismis ulke o yuzden diyoruz zaten. Fotografci olmak isterse, olur. Tr de cok zor, ama orada olur ve parasini kazanir. Avustralya'da 30 undan sonra fotografci olmus arkadasim var, ondan once alakasi yoktu. tr de zor bu isler daha, oralarin ekonomisi farkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 fotografcilik okuluna gidiyor kendisi, hem okuldan hem tanidiklarindan teklif olursa gidiyor iste, fransada ya cilingirin 5 dk kapima abanmak icin 150 euro almasi da fazla hani ya da benim 10 dkda livecd ile kurtardigim resimler icin milletten 100 euro isteyen (ve alan) cinli bilgisayarcilar konuyu dagilmasin tabi craigslist vs haric nereden bulabilirsiniz gel dugun var diyecek birini onu acikcasi bilemiyorum da dugun ne ya demeden gidilebilir gibi cok super pro degil ama en azindan adam gibi cekecek birini ariyoruz vs tarzi ilanlar vardir muhakkak ? bizzat ilgilenmedigim icin bilemiyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Stock photo için siteler var, başka bir topicte de tartışılmıştı, oradan olabilir. Ya da denildiği gibi google kullanılabilir. Zaten çevreyle falan çok fazla satış yapılamaz stock photo olayında bence (nitekim farklı farklı sektörlerden binlerce talep var) Fotoğraftan en temiz para düğün vs. işinden kazanılıyor bence. Eski alt komşumuzun çocuğu üniversitede öğrenciyken başlamıştı eş dost düğününe gide gide, sonra düğün salonlarıyla falan anlaştılar derken şu an kamu yönetimi mezunu bir düğün fotoğrafçısı kendisi. Şirket falan kurdu, çalışanları gidiyor, kendi para sayıyor. İngiltere'de bu tip işler sizin için uygun olabilir, kesinlikle orada almancı tadında çalışıp, yaşayan türk aileleri vardır, onlarla tanışın; düğün fotoğrafı çekiyoruz diyin, kart-vizit dağıtın, beğenirlerse İngiltere'deki türklerin fotoğrafçısı olursunuz :) Almanya'da arkadaşım aldığı D90'ın parasını 2 düğünde çıkarttı bu yöntemle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 hobi olarak fotografa başlayan arkadaşlar... sonrasında düğün, sünnet çekimlerinden deli para kazandıklarını söylerler. stock photo iyi bir başlangıç! tavsiyem ürün, obje odaklı uploadlarda bulunmanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 seksi fotoğraflarınızı çekin, satın, kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Bulunduğunuz bölgenin güzel güzel karelerini yakalayıp Acrylic, Alluminium, Canvas vb baskı alın. A5, A4 ve A3 ebatlar iş görür. Her fotoğraftan min 10 tane bastır. Bir tane web sitesi yapın, fotoğraf portfolyosunu koyun. İletişim bilgileri vb... Telefon, email, web site adresi ad soyad falan ekleyip bide güzel ve sade bi tasarım yapıp business card bastırın. Bölgedeki publara gidip pub manager ile görüşüp pub'ın duvarlara fotoğrafları asın. Yanına da fiyatını iliştirin. Genelde 20 ila 50 pound arası (foto ebatına ve kalitesine göre değişir) fiyat verilir. Bu ücretin ilk etapta %40'ına kadar bir miktarını pub'a bırakın. Kalanını siz kazanın. Başlangıcı yapın bu şekilde. Satarsa daha çok pub ve galeri ile anlaşırsınız. Sonrasında da gelen özgüven sayesinde farklı yöntemler denersiniz. (ör: camden, spitalfields, bricklane market gibi yerlerde stand açıp bastırdığın fotoğrafları satarsınız.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 vergisini nasil ödüyecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar