Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanimcilar yardim. Bilgisayar kapanmasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

8-10 ay kadar once pc aldim, oyun ve calisma makinesi olsun diye Gecen orcs must die oynarken bilgisayar kendini kapatti. Diablo da da yapti.

Formatladim vs, bayagi baktim, butun driverlari update ettim vs. Yazilimsal denencek herseyi denedim. Fakat yapiyo bunu halen.

Sonra CPU vs sicaklik tutan bi yazilim kurdum. Radeon HD 6950 var bu arada. Onun sicakligi kapanmadan once 107 dereceye kadar ciktigini gordum.

Arastirmalarima gore 90 a kadar GPU sicakligi normal diyolar (CPU daha dusuk)

107 garip bi rakam, sanirim ondan yapiyor. Belki 110 da kapatiyo.

Bundandir diyebilir miyim sizce? Bi de acaba garanti sureci nasi olur bunun. Direkt Gigabyte a vs yollayip (onundu sanirim bakmam gerek), isiniyo mu diyeyim. Normal sartlarda, windows da sorunsuz oldugu icin nasi yapmam gerek, sorunun ondan olup olmadigini anlamam.

Cikarip yolliyim diyorum ama ondan olup olmadigina da emin olmak istiyorum. Mesela 6950 kendini kac sicaklikta kapattirir vs bu tip seyleri nereden bulurum.
Mesaj tarihi:
Ekran kartı ısınması PC kapanması için fazlası ile yeterlidir hatta bazen hemen geri açamazsın.

Edit: Bence direk yolla birde oyundaki FPS artışları interval kullanımı ile eşittir bu da ekran kartını ısıtır mesela Eve onlineda bu kısıtlama yapılabiliyor yapmaz isen 400-700fps arası görüyorsun ama kart 90 dereceleri geçiyor interval kısıtlaması yapınca 80 i bile görmüyor neredeyse. Diablo vb oyunlar da da artık FPS ayarı var onlarda da çok abartmamak lazım zaten 60 fps fazlası ile yeterlidir. Vsync açmak denenebilir o da FPS sabitleyen bir faktor.
Mesaj tarihi:
6950 icin max temp 90-95C

stok hizlarinda 107 dereceyi bulan referans tasarim icin rahatlikla bilgisayar icerisinde kritik bir airflow sorunu ve/veya heatsink temasi/fan arizasi var diyebiliriz.

ne kadar driver hatasi da olsa bunu gecmemeliydi kart.

%85 nem ile ortam sicakligi 50 derece olan bi yerdeysen o baska.
Mesaj tarihi:
Tamamdir vsync ozelligi varsa deneyeyim onu bi dahakinde.

CPU vs hersey soguk gorunuyo, tekrar check edicem onlari, bi de 3 fan var kasada, saglam bi kasaydi aldigimda. Sanirim kasa icinde ki bi flowdan degildir diyorum.

Ama ekran kartinin kendisinde belki, ustundeki fanda sorun vardir. Onu da nasi anlicam bilmiyorum gerci. Kendim sokeyim GPU fanini tekrar takayim diyorum bu seferde garanti gider diye tirsiyom.

Su an kis burasi, odam 25 derece falandir.
Mesaj tarihi:
heatsink in sokulmesi garanti kapsami disinda degil, aftermarket dahi takabilirsin.

ama soktukten sonra ne yapicaksin elinde seramik bazli thermal macun olmadan iste o soru isareti.
Mesaj tarihi:
Ortam 25 derece iken o dereceyi bulmak cidden zor bence hardware zorunu yaşıyorsun kartı direk yolla en başında da belirtmiştim. Bir ihtimalde güç kaynağı yükü kaldırmıyor ise ekran kartlarında ısınma olabiliyor. Kaçlık power sup?
Mesaj tarihi:
Ya bi sokeyim bakayim termal macun cok mu az mi, durumu nedir. Degilse bulunur heralde diyorum macun, alirim en kotu, cok ucuz cunku, gonderip 3 hafta windows suz kalmaktansa, o daha kotu. (gerci eski kasa var ama degmez yinede 5-10 dolar icin)

O zaman ben bi sokeyimde bakayim termal macuna.

Olmadi karti yollucam o zaman artik.

Bu arada denize girilmez burada su an, 20 derece disarisi, yagmurda yagiyo.

Yukari eyaletlere cikarsan girersin, tropik iklime dogru, 3 saat ucakla, orada 30 derece olmasi gerek.

edit: Power supply hatirlamiyorum ama 600 watt olabilir. Fakat o niye isinma yapsin ki?

edit 2: baktim simdi thermaltake 700 watt
Mesaj tarihi:
BI dakka buldum galiba sorunu.

Su an bi deneme daha yaptim. 85 dereceye cikti, halen GPU nun ustundeki fanlar calismiyo. GPU nun ustunde 3 tane fan var, 3 u de duruyo.
Mesaj tarihi:
okdir eed eminim ondaymis sorun, hic calismiyo hic bi sart altinda.

manuel 100% yaptim oda etkie tmedi. Zaten control centerdan fan speed e bakiorum, %30 dan basliyo artiyo surekli GPU isinmaya devam ettikce, ama santim oynamiyo 3 fanda.

Soktum, giris yerlerine baktim vs yine calismiyo. Zaten yeni bi sorun, sanirim bozuldu birden, gonderiyim garantideyken.

tesekkurler herkese yardimlari icin.
Mesaj tarihi:
Abi bende 6950 kullaniorum malesef cok isinio melet. Afterburner kurdum rahatladim bi nebze kendim fanlara program yaptim cunku catalyst cok beklio abi fanlari artirmadan evvel anlamadim.

Bende 50-60 dereceye kadar yuzde 40 sonra kademe kademe artio genelde 82 derecede felan yuzde 70 yukleniorum fanlara sabit kalio sicaklik full yukte iken. xfx var bende tek fanli ama fanlar yuzde 50 nin uzerine cikinca jet motoru oluo.

Birde gecenlerde benimde durmadan mavi ekran verip resetlenme yada kapanma olayi vardi soktum karti ustunde ki tozu felan temizledim bide heat sinkte bole pas korozyon gibi biraz lekeler vardi onlari temizledim duzeldi sorun kalmadi.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

6950 icin max temp 90-95C

stok hizlarinda 107 dereceyi bulan referans tasarim icin rahatlikla bilgisayar icerisinde kritik bir airflow sorunu ve/veya heatsink temasi/fan arizasi var diyebiliriz.

ne kadar driver hatasi da olsa bunu gecmemeliydi kart.

%85 nem ile ortam sicakligi 50 derece olan bi yerdeysen o baska.

Su benim bir cok soruma cevap oldu cunku max temp olarak nette cok fazla farkli cevap var kimisi 80i gecerse omru azalmaya baslar diyo kimisi benim ki full yukte 60i gecmio dio bende bi turlu kartin max saglikli tempini bulamadim
Mesaj tarihi:
ilk nesil 4850 vardı bende 120-130 falan oluyordu hem de fanı çalışmasına rağmen heuhae ama ilginçtir kart bozulmamıştı sıcaklıktan, baya bi uzun süre (1 yıldan fazla) bu şekil kullanmıştım
Mesaj tarihi:
ulan ati, ulan amd

tee yillar yillar oncesinde aldigim x1900gtde ayni sorundan olmustu, hala fan kontrol olayini duzeltememisler mi lol

bu arada sydenhamde sicaklik nasi 20 derece lam, dee why 8 derece donuyoz evde
  • Yeni Oluştur...