2 sorum olacak bununla ilgili. ilki 1 aydan eski mail'larimi goremiyorum(hotmail ve gmail degil, is icin kullandigim 2 mail adresi). ikincisi de mail yazarken bi' adresi, to'dan cc'ye, veya tersini vs drag and drop yapamiyorum.
Su anda 20$ indirimde bu arada yeni versiyon nedeniyle. Alacaksaniz zamani tam.
Takvim, e-posta, im, kisiler, ajanda gibi seylerin hepsini bir arada tutuyor bu; Outlook da yapiyor bunu ama bu ayni Facebook filan da destekliyor. Iyi bir sey. Vidyoyu izle iste, yeni versiyon ne kadar degisti bilmiyorum ama var olanlar hala duruyordur.
@paramecium
Abi o butona takmayayim neye takayim?
soruna gelirsek;
emclient free 2 adet mail tanimlamana izin veriyor, sonrasi ucretli.
Bu iki mail icin tamamen tum featurelari ucretsiz kullanmaya devam edebiliyorsun.
Periyodik mail yedekleme, entegre calendar, gtalk v.b. gibi IM client... etc
hepsini sunuyor. Guzel. Kullan.
@gerge
hali hazirda kullanicilara altinci versiyon icin upgrade imkani veriyor da almasi 49 dolar gozukuyor hala. Ben yanlis mi bakiyorum?
Hala cok pahali bence, farkli bi fiyatlandirmaya gitmeliler artik, atiyorum 1 mail tanimladiktan sonra her mail 5-10 dolar, tamamen sinirsiz yine 50 dolar gibi biseyler...
Hala cok pahali bence, farkli bi fiyatlandirmaya gitmeliler artik, atiyorum 1 mail tanimladiktan sonra her mail 5-10 dolar, tamamen sinirsiz yine 50 dolar gibi biseyler...
Tamamen haklisin bunda ama. 4 hesap gerekli bana, kendi adsoyad domain e-posta adresim ana adres olarak kullandigim, Outlook takvim ve kisiler icin, bir de Facebook ile Google IM icin.
Windows kullandigim anlarda bunu yukleyemiyorum pahali geldiginden. Yani Windows en cok kullandigim ucuncu OS Mac ve Linux'den sonra. Oyun icin sadece. Ancak tamamen crossplatform olursa verebilirim ucretini. Windows only bir app icin cok 50$.
Mac'de sunu kullaniyorum (yaninda Outlook.com webden) cok iyi bence imap mapping ve alias desteklerinin imbaligiyla: http://airmailapp.com
Ben sahsen mail.app kullaniyorum, ve mavericks ile gelen iyilestirmelerden memnunum, 3rd party bisey ile degistirmeye hic gerek duymadim native appleri.
EmClient, osx ile crossplatform calissaydi bile su anki fiyati fazla olurdu. Airmail in istedigi fiyat olan 3.5TL dusunulunce hakki max 15 dolardir. Commercial use icin support falan ile premium a isterlerse 70 dolar alsinlar. Insan kullanicak yani bunu. webmail ler bu kadar gelismisken ve standalone programlardan fazlasini sunuyorken daha saldirgan bi stratejiye sahip olmalari lazim.
Mail.app'da imap mapping ve alias destegi yok gibi ama, ben bulamadim ya da. Gmail, Outlook filan kullaninca bunlar da ne deniliyor ama Runbox ile kendi domainlerimi ve @runbox.*'u kullaniyorum ve bir suru alias var. Random e-posta isteyen siteler icin copluk@*.com alias'i var mesela postalari gizli tutmak istedigim Copluk klasorune atan, haftada bir filan kontrol ettigim. Mail.app ile bunlar olmuyor. Blog ile ilgili postalari mesela [email protected] ile yollamak istiyorum ama olmuyor Mail.app ile. Runbox adresimi gosteriyor, alias'lari gostermiyor. Istedigim gibi mapping'e de izin vermiyor klasorler icin.
Bu ikisi ana sorunum aslinda, gerci cok fazla da kurcalamadim, 10-15 dakika. Bunlarin yolu varsa gecebilirim native app'a.
Su anda Mail.app kullanirsam her alias icin ayri hesap ile giris yapmam gerek. Airmail tek bir hesap ustunden tum alias'lari kontrole izin veriyor.
Ana sorunlardan sonra yancil sorun da Airmail ile Markdown ile yazmam postalari. Mail.app desteklemiyor.
Alias destegi sandigindan kolay, ilgili mail sekmesinde mailleri tanitirken virgulle ayiriyorsun. Hatta -> PH11803
imap mapping ile ilgili sorunu anlamadim ama mail.app destekliyor. Soruyu acarsan onu da anlatirim.
sadece mail.app degil herhangi bi text area da markdown kullanmak icin de su perl script i calistirabilirsin. Tuto burada -> http://apple.stackexchange.com/questions/44332/insert-code-blocks-in-the-body-of-emails
Mapping ile kastim hangi imap klasorlerinin sync'lanacagi, hangilerin gizlenecegi, hangilerinin indirilip de ekranda gosterilmeyecegi, sonra soyle ayarlar filan:
Mapping ile kastim hangi imap klasorlerinin sync'lanacagi, hangilerin gizlenecegi, hangilerinin indirilip de ekranda gosterilmeyecegi, sonra soyle ayarlar filan:
...
1. Oncelikle Gmail arayuzunden settings de, Label lar icerisinde hangi labellarin IMAP ile synclenecegi, ve hangilerinin gorunur olmasini istedigini ayarlamalisin.
2. Forwarding ve IMAP ayarlarinda Auto Expunge ON olmali
3. Mail.app icinde accounts dan ilgili gmail e girip mailbox behaviour dan draftlari OFF yap.
4. Mailbox i tekrar snychronise et.
Bundan sonra klasorlerin ve labellari gorunur hale gelmis olmali. Olmadiysa mail.app icinde ilgili accountun "IMAP path prefix" ini bos birakip tekrar sync et.
Bu buglarin cogu genelde google tarafinda gerceklesiyor.
Google kullanmiyorum iste, Runbox kullaniyorum kendi domainlerimle. Orada folder management yaratip, tasiyip, silmekten ibaret. O nedenle client-based detayli mapping ariyorum.
Ayni islemleri orda da yapabilirsin. IMAP path i biraz kurcalamak lazim.
Bu kadar kullanilabilirlik kasan bi firmanin en iyi native app inin spesifik bir problemde bu kadar ugrastirmasi tabii onlarin ayibi, soyleyecek lafim yok ona.
Sagol. Alias olayini ogrendigim iyi oldu. Sadece hesabimin oldugu, App Store girisi olmayan Mac'ler var is yerinde. Onlarda kullanirim.
Airmail iyi ama, simdilik Mail.app'in verdigi herseyi veriyor. Exchange desteginden, notification'dan quick replay'a kadar feature parity tam Mail.app ile. CloudApp destegi, kolay ve onizlemeli Markdown gibi guzel bonuslari da var. Kendi makinemde devam.
Öne çıkan mesajlar
Darklight1903
fikri olan?
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
http://imgur.com/CdPsLgH.jpg
reply, reply all, forward butonlarinin yeri ne alaka orasi ya?
maili okudugumuz yer neresi, buton yerlesimi neresi?
Sosyal ağlarda paylaş
paramecium
Takıntılı adam :P
Bu neye yarıyor? İş için outlook, kişisel için gmail devam durumundayım. Ama mailleri nasıl arşivlerim merak ediyorum açıkçası :
Outlook kolay da gmail'i bilmiyorum.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Takvim, e-posta, im, kisiler, ajanda gibi seylerin hepsini bir arada tutuyor bu; Outlook da yapiyor bunu ama bu ayni Facebook filan da destekliyor. Iyi bir sey. Vidyoyu izle iste, yeni versiyon ne kadar degisti bilmiyorum ama var olanlar hala duruyordur.
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
Abi o butona takmayayim neye takayim?
soruna gelirsek;
emclient free 2 adet mail tanimlamana izin veriyor, sonrasi ucretli.
Bu iki mail icin tamamen tum featurelari ucretsiz kullanmaya devam edebiliyorsun.
Periyodik mail yedekleme, entegre calendar, gtalk v.b. gibi IM client... etc
hepsini sunuyor. Guzel. Kullan.
@gerge
hali hazirda kullanicilara altinci versiyon icin upgrade imkani veriyor da almasi 49 dolar gozukuyor hala. Ben yanlis mi bakiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
For a limited time you can now get the new eM Client 6 with its many new features for a promotional price - just
$49.95$29.95.Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Tamamen haklisin bunda ama. 4 hesap gerekli bana, kendi adsoyad domain e-posta adresim ana adres olarak kullandigim, Outlook takvim ve kisiler icin, bir de Facebook ile Google IM icin.
Windows kullandigim anlarda bunu yukleyemiyorum pahali geldiginden. Yani Windows en cok kullandigim ucuncu OS Mac ve Linux'den sonra. Oyun icin sadece. Ancak tamamen crossplatform olursa verebilirim ucretini. Windows only bir app icin cok 50$.
Mac'de sunu kullaniyorum (yaninda Outlook.com webden) cok iyi bence imap mapping ve alias desteklerinin imbaligiyla: http://airmailapp.com
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
EmClient, osx ile crossplatform calissaydi bile su anki fiyati fazla olurdu. Airmail in istedigi fiyat olan 3.5TL dusunulunce hakki max 15 dolardir. Commercial use icin support falan ile premium a isterlerse 70 dolar alsinlar. Insan kullanicak yani bunu. webmail ler bu kadar gelismisken ve standalone programlardan fazlasini sunuyorken daha saldirgan bi stratejiye sahip olmalari lazim.
Iyi, ama para edecek kadar iyi degil.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Bu ikisi ana sorunum aslinda, gerci cok fazla da kurcalamadim, 10-15 dakika. Bunlarin yolu varsa gecebilirim native app'a.
Su anda Mail.app kullanirsam her alias icin ayri hesap ile giris yapmam gerek. Airmail tek bir hesap ustunden tum alias'lari kontrole izin veriyor.
Ana sorunlardan sonra yancil sorun da Airmail ile Markdown ile yazmam postalari. Mail.app desteklemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
imap mapping ile ilgili sorunu anlamadim ama mail.app destekliyor. Soruyu acarsan onu da anlatirim.
sadece mail.app degil herhangi bi text area da markdown kullanmak icin de su perl script i calistirabilirsin. Tuto burada -> http://apple.stackexchange.com/questions/44332/insert-code-blocks-in-the-body-of-emails
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
http://cl.ly/image/0v3N2P0W3M3y/Screen%20Shot%202014-01-15%20at%2016.37.19.png
Alias olayi kolaymis ama, programda bunu gosteren birsey bile olmayinca ama bulmak zor.
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
1. Oncelikle Gmail arayuzunden settings de, Label lar icerisinde hangi labellarin IMAP ile synclenecegi, ve hangilerinin gorunur olmasini istedigini ayarlamalisin.
2. Forwarding ve IMAP ayarlarinda Auto Expunge ON olmali
3. Mail.app icinde accounts dan ilgili gmail e girip mailbox behaviour dan draftlari OFF yap.
4. Mailbox i tekrar snychronise et.
Bundan sonra klasorlerin ve labellari gorunur hale gelmis olmali. Olmadiysa mail.app icinde ilgili accountun "IMAP path prefix" ini bos birakip tekrar sync et.
Bu buglarin cogu genelde google tarafinda gerceklesiyor.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
Bu kadar kullanilabilirlik kasan bi firmanin en iyi native app inin spesifik bir problemde bu kadar ugrastirmasi tabii onlarin ayibi, soyleyecek lafim yok ona.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Airmail iyi ama, simdilik Mail.app'in verdigi herseyi veriyor. Exchange desteginden, notification'dan quick replay'a kadar feature parity tam Mail.app ile. CloudApp destegi, kolay ve onizlemeli Markdown gibi guzel bonuslari da var. Kendi makinemde devam.
Sosyal ağlarda paylaş