Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şükufeyi kurtaramadık


Mayhem

Öne çıkan mesajlar









Bir bar çıkışı ana caddenin ortasından alıp montumun içine sokarak eve getirip, biberonlar ile emzirdiğim, bir çok vadire atlattığımız, hastalıktan kurtulduğumuz Şufukeyi dün itibariyle yoğun uğraşlar sonucu kaybettik. Hastalığı sigara dumanına ve oda spreyine karşı alerjisi çıkmasıydı. Yaklaşık 1 ay yoğun bir tedavi süreci izledik. Nebülazetör ile Ventolin verildi, deri altı antibiyotik yapıldı, serum takıldı, Assist şurup verildi ve bunlar olurken akciğerlerinin sadece %20 gibi bir oranda çalışıyor, hırıltılı öksürüklü nefes alıp veriyordu. Bundan dolayı ise neredeyse hiç yemek yiyemedi, su ara ara az da olsa içebildi ama yetmedi. Halsiz, düştü, birden %50 oranında kilo verdi ve daha fazla dayanamayarak kollarımda can verdi. Sizlere uyarım şayet evcil hayvan besliyorsanız; lütfen evinizin içinde sigara ve oda spreyleri gibi maddeleri kullanmayın. En azından evcil hayvanınızın yanında kullanmayın. Benim gibi bir durumla karşılaşmanız çok uzak değil çünkü gerçekten çok hassas ve küçük akciğerlere sahipler. Önceden teşhis yapılamadan çok geç oluyor ve geri dönüşü yok.

Çok özleyeceğim kendisini. İlk ve son kedimdi. Başka kedi de bakamam sanırım.

D. 03.02.2007
Ö. 11.08.2012
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başınız sağolsun.

benim mirruk da geçen kışın ortasında akciğerinden rahatsızlandı. 2-3 defa antibiyotik tedavisiyle temizlemeye çalıştık ciğerleri, üstüne vicks ile buğu kürleri yaptık. her seferinde iyileşir gibi oldu yine tekrarladı. burnu sürekli tıkalı olduğundan tavuğu balığı bile kokusunu alamadığı için tanıyamadı, dolayısıyla yiyemedi. sevdiği bi kuru maması vardı renkli karışık sebzeli bişey, onu görünüşünden tanıdı sanırım sadece onu yedi biraz biraz. onu yemesi mirruk'umun hayatını kurtardı sanırım. çok zayıfladı, uzun süre halsiz yattı. hiç kendini temizlemedi falan. neyse son antibiyotik kürü işe yaradı ve sonunda iyileşti. gece dışarı çıkma huyu var malesef benimkinin. bu kış bakalım inşallah tekrar hastalanmaz. tekrar hastalanırsa ne yaparız bilmiyorum. çok fazla antibiyotik aldı. metabolizmaları bizimkine göre antibiyotikten çok fazla etkileniyrmuş ve daha kolay antibiyotiğe direnç geliştiriyorlarmış.

zor işler yani. evden birisi hastalanmışla aynı oluyor. işinizi gücünüzü bırakıp onunla ilgileniyorsunuz. sürekli moral bozukluğu falan... kısaca iyi bakın kedinizi hastalandırtmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...