Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Settings.ini dosyasının en uygun

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, geliştirdiğim bir sistem için settings.ini dosyası oluşturtuyorum ve developerların sistem üzerinde kolayca işleri halledebilmesini sağlıyorum.

Lakin bunun en uygun syntaxı nasıl olabilir ona karar veremedim. Gözü yormayan ve bakıldığında hemen anlaşılacak birşeyler düşünüyorum ama tamda bulamadım. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum.

Şuandaki durumu şu şekilde;

Sosyal ağlarda paylaş

abi config dosyasının json olması bayağı bir saçma. çünkü insan gözüyle okunabilmesi açısından xml daha verimli ki config dosyaları genelde xml ile oluşturulur. en azından "json rulz" olacak bir durum yok burda.

sorun, semantik olarak yapısını pek iyi kurmaman olmuş pluton. o yüzden karışık görünüyor. ben şimdi programının mevcut ihtiyaçlarını ve gelecekteki olası ihtiyaçlarını bilmeden, buradan bir şey diyemem ama yaklaşık şöyle bir şey yapsan, daha düzgün olurmuş;

<config>
<libraries>
<library>users<library>
<library>general<library>
<library>html<library>
</libraries>
<caching>
<cache html="false" blabla..>
<noCacheFiles />
</caching>
<style>
<files>
<file dir="css" blabla...>style.css</file>
<file dir="css" blabla...>deneme.css</file>
</files>
</style>
</config>

senin dosyana göre yaptım ama bence senin dosyanda en baştan hiyerarşik bozukluklar var. bunu direkt bilemem tabii ama önce ihtiyaçlarını tam olarak tespit et, ondan sonra onları hiyerarşik olarak böl ve xml'e dök derim..
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

abi config dosyasının json olması bayağı bir saçma. çünkü insan gözüyle okunabilmesi açısından xml daha verimli ki config dosyaları genelde xml ile oluşturulur. en azından "json rulz" olacak bir durum yok burda.

sorun, semantik olarak yapısını pek iyi kurmaman olmuş pluton. o yüzden karışık görünüyor. ben şimdi programının mevcut ihtiyaçlarını ve gelecekteki olası ihtiyaçlarını bilmeden, buradan bir şey diyemem ama yaklaşık şöyle bir şey yapsan, daha düzgün olurmuş;

<config>
<libraries>
<library>users<library>
<library>general<library>
<library>html<library>
</libraries>
<caching>
<cache html="false" blabla..>
<noCacheFiles />
</caching>
<style>
<files>
<file dir="css" blabla...>style.css</file>
<file dir="css" blabla...>deneme.css</file>
</files>
</style>
</config>

senin dosyana göre yaptım ama bence senin dosyanda en baştan hiyerarşik bozukluklar var. bunu direkt bilemem tabii ama önce ihtiyaçlarını tam olarak tespit et, ondan sonra onları hiyerarşik olarak böl ve xml'e dök derim..

Teşekkür ederim çok iyi fikir ama şimdi böyle oluncada milletin kafası karışmaz mı ?

Hani ben düşünmüştüm kütüphaneleri yüklemek için direk virgül ile ayırıp ayırıp yazsınlar hem zamandan kazanırız falan diye ama yemeyecek galiba

En güzeli bu şekilde çevireyim ben bunu ya ilerde sıkıntı çekmeyeyim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...