Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Selamlar, geliştirdiğim bir sistem için settings.ini dosyası oluşturtuyorum ve developerların sistem üzerinde kolayca işleri halledebilmesini sağlıyorum. Lakin bunun en uygun syntaxı nasıl olabilir ona karar veremedim. Gözü yormayan ve bakıldığında hemen anlaşılacak birşeyler düşünüyorum ama tamda bulamadım. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Şuandaki durumu şu şekilde; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 XML olmuş bu? XML iyidir işte Edit: Ya da eski oyun ini'leri tarzında bi şey istiyosan [bölüm başlığı] değişken_adı=değer değişken_adı2=değe2 ... şeklinde bi şey yapabilirsin ama önceden yapılmışı varken iyidir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Ne bilim gözüme çok karışık geldi belki alternatif hoş bişiy buluruz dedimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 döküman yaz hacı sen kadar açıklayıcı yazsan da anlaşılmaz koddan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Döküman yazıcam zatende ne biliyim şu tipe bak ya sizinde gözünüze acayip çirkin gelmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 abi çirkin de xml yani zaten, kojinin dediği gibi ultima config tarzı da yapabilirsin, o biraz daha okunaklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 xml sucks, json rocks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Tim çok mantıklı adamsında bazen sarhoş oluyorsun heralde ha :D Adamlar bunu eliyle yazacak lan. Ama bi dk lan yoksa ben db'de tutup arayüz mü yapsam. Offf bilemedim ki ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 abi config dosyasının json olması bayağı bir saçma. çünkü insan gözüyle okunabilmesi açısından xml daha verimli ki config dosyaları genelde xml ile oluşturulur. en azından "json rulz" olacak bir durum yok burda. sorun, semantik olarak yapısını pek iyi kurmaman olmuş pluton. o yüzden karışık görünüyor. ben şimdi programının mevcut ihtiyaçlarını ve gelecekteki olası ihtiyaçlarını bilmeden, buradan bir şey diyemem ama yaklaşık şöyle bir şey yapsan, daha düzgün olurmuş; <config> <libraries> <library>users<library> <library>general<library> <library>html<library> </libraries> <caching> <cache html="false" blabla..> <noCacheFiles /> </caching> <style> <files> <file dir="css" blabla...>style.css</file> <file dir="css" blabla...>deneme.css</file> </files> </style> </config> senin dosyana göre yaptım ama bence senin dosyanda en baştan hiyerarşik bozukluklar var. bunu direkt bilemem tabii ama önce ihtiyaçlarını tam olarak tespit et, ondan sonra onları hiyerarşik olarak böl ve xml'e dök derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 eed racta gibi yaparsan daha iyi olur, ama XML gayet iyi. error handling de iyi, typo vs yapinca. JSON cok uygun degil conf dosyasi olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Ya onu ben de farkettim yazdiktan sonra da dedim olan oldu bi kere, erkek adam sozunden donmez, kalsin boyle. hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Ractamainus said: abi config dosyasının json olması bayağı bir saçma. çünkü insan gözüyle okunabilmesi açısından xml daha verimli ki config dosyaları genelde xml ile oluşturulur. en azından "json rulz" olacak bir durum yok burda. sorun, semantik olarak yapısını pek iyi kurmaman olmuş pluton. o yüzden karışık görünüyor. ben şimdi programının mevcut ihtiyaçlarını ve gelecekteki olası ihtiyaçlarını bilmeden, buradan bir şey diyemem ama yaklaşık şöyle bir şey yapsan, daha düzgün olurmuş; <config> <libraries> <library>users<library> <library>general<library> <library>html<library> </libraries> <caching> <cache html="false" blabla..> <noCacheFiles /> </caching> <style> <files> <file dir="css" blabla...>style.css</file> <file dir="css" blabla...>deneme.css</file> </files> </style> </config> senin dosyana göre yaptım ama bence senin dosyanda en baştan hiyerarşik bozukluklar var. bunu direkt bilemem tabii ama önce ihtiyaçlarını tam olarak tespit et, ondan sonra onları hiyerarşik olarak böl ve xml'e dök derim.. Teşekkür ederim çok iyi fikir ama şimdi böyle oluncada milletin kafası karışmaz mı ? Hani ben düşünmüştüm kütüphaneleri yüklemek için direk virgül ile ayırıp ayırıp yazsınlar hem zamandan kazanırız falan diye ama yemeyecek galiba En güzeli bu şekilde çevireyim ben bunu ya ilerde sıkıntı çekmeyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 veri tutarken, istisnai durumlar olur belki(?) ama virgül mantığından genel olarak sakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 di said: xml sucks, json rocks. katılıyorum, xml laf kalabalığı gibi daha çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 bu arada eğer zaten virgul ile ayıracaksan bence eski usul satır satır yapman daha mantıklı (bana daha okunaklı geliyor) cssfiles=x1.css,x2.css db=mongodb gibi gibi -- alttaki mesajları sonradan okudum :D sanırım haklılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Böyle oldu güzel oldu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 config dosyasi dedigin xml olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Cihan.php biraz agır olmamısmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Kendine göre bir ağırlığı var tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 güzel olmuş, geçmiş ola. merhabaCihan.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar