Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Ordu gelenegi olayi oyuncunun alehine rigged gibi geliyor bana yaptigim tum savaslarda ai dusmana daha cok ordu gelenegi geliyor, 3e1 girdikleri savasi kaybetseler bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 insan tabi doğarken dinini seçemiyor bizde babadan kıpti olduğumuzdan ve mekke bizim şehirlerden olduğundan her yıl düzenli isyan ediyorlar ve kıptileştiremiyorum, bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Nigger_of_the_sand said: Ordu gelenegi olayi oyuncunun alehine rigged gibi geliyor bana yaptigim tum savaslarda ai dusmana daha cok ordu gelenegi geliyor, 3e1 girdikleri savasi kaybetseler bile Normalde hep siegelerden geliyordu. Artık siege yapak kale az olduğu için traditi ok n az geliyo. Savaşlarda ne kadar adam kaybettiğine göre gwliyo tradiation Ve kaybettiğin ordu miktarını toplam oduna oranı falan. O yüzden buyuk ülkelerle traditionı yüksek tutmak baya zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 calvaria said: insan tabi doğarken dinini seçemiyor bizde babadan kıpti olduğumuzdan ve mekke bizim şehirlerden olduğundan her yıl düzenli isyan ediyorlar ve kıptileştiremiyorum, bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ? coptic yapmak adına tek önerebileceğim şey beklemek ilerleyen techle beraber (admin 10 sanırım) baya missionary point açılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 kıpti dini beni çok baltaladı, zaten 2-3 ülke vardı onlarında biri tebaam birini sildim 1 i de ittifakım, başka ülkelere kıptilik yayamıyor muyum ? mesela sildiğim bir ülkeyi geri kıpti ve tebbam olarak geri çıkartamıyor muyum? ne bile m komşuları ikna edemiyor muyum ? amacım osmanlıya kıpti cihad yapmak. ama şu halimizle yarısı osmanlı tarafından silinmiş memlüke bile zor dayandık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 tamamen türkçeye dönünce anlamak zor ama şçyle bir durum var bir ülkeyi vassal olarak release edersen defualt dini neyse o olarak çıkar bunun tek çaresi dip tech 23 te sanırım client stateler geliyor o şekilde ülke yaratmak diğer bir opsiyonda eğer release ettiğin ülkeyi zorla dinine geçirebilirsin ama 100% isyan moduna giriyor birde zaten eğer oda çeviremeyecekse sürekli isyan patlıyor ülkede o nedenle release edeceğin ülkenin techlerine bakman lazım mesela najdi ele geçirir releaselersen religion idea alıyo najd hep o convert edebilir bu arada coptic oynuyosan relegious ideası kesin al hem deus vult süper bir cb hemde ele geçirdiğin ülkeleri convert ederken işni kolaylaştırır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 son bir şey daha var yanlış hatırlamıyorsam eğer hali hazırda oyun açıldığında olmayan bir ülkeyi release edersen onlarda idealarını senle aynı alıyor diye hatırlıyorum örneğin iraq suriye felan mesela sende ne vars aonla başlıyo olması laızm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 off sorma nasılsa sıkılır 2 dk sonra bırakırım diye türkçe yamayla başladım zaten süper bir ingilizcem de yok. ingilizceye döneyim bari. bilgiler için teşekkür edeyim admin 14 dip 16 askeri 20 yim tüm parayı askeri danışmanlara yediriyorum. gelen varisler max 3/2/2 oluyor zaten. Kıpti olmanın en kötü yanı kıpti olmayanlarla kraliyet evliliği yapamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 diğer hristiyanlarla yapabilmen lazım yapamıyomusun etiyopya oynuyodum ben en son hatırlayamadım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 bu arada 14 16 20 olmanın sıkıntısı su hayvn gibi corruption alıyo ve parayı corruptiona basıyo olman lazım su anda techleri penalty varken almıyosun di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 ya işte yeni başladım -25 penalty falan var ama o etiyopya olduğumdan diye ben hiç ilgilenmiyorum öyle şeylerle. tam olarak tech olayınıda çözmüş değilim. olmadı biraz izleyip öğreneyim ben. sonra bütün dünya kıpti olana kadar oynayacam kafaya koydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 BonePART said: diğer hristiyanlarla yapabilmen lazım yapamıyomusun etiyopya oynuyodum ben en son hatırlayamadım ama şimdi oynayanları izliyorum katoliklerle aynı kökendenmiş onlarla oluyor dedi. eve gidince denerim hemen. öyle birşey varsa sittim ottiyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 katolik değilde orthodoxlarla aynı kökenden olması lazım iskenderiye patriarchysine bağlılardı yanılmıyosam hatta sahil kesimini ele geçi,rdiğinde portekiz geliyor kanka olalım felan diye bi hristiyanlık olayı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 ben genel olarak çok yanlış başlamışım zaten, etraftakilerle kanka olmaya kastım uzun süre. şimdi hiçbiri savaşlarda yanımda yer almıyor. adamın birini izliyorum, adam etrafındaki herkesle savaşıp vasalı yaptı başlar başlamaz. ordanda senin dediğin gibi memlüklere yürücez dedi. akşam yeniden başlayıp akarım bu bilgilerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 abi EU4 değişik bir denge oynu 1 2 ally kesinlikle defansif amaçla şart. Ama örneğin etiyopya oynayacaksan küçük ally yerine küçükleri yemen lazım. Öbür türlü sen savaşırken direk saldırabilir AI ordun azalınca. Zaten genelde müslüman bir çevrede hristiyan olarak çok aggro çekeceksin. İlk oyunlarında bence büyüklerle başla örneğin ottoman oyna ilk başlarda oynu öğrenmek adına çok güzel ülke ottoman. Bilgisayarım kaldırsa lets play yapıcam youtube için ama yeni bilgisayar almayı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 ilk oyun için niye etiyopya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 kötü bir tercih değil aslında HRE dibinde fransa oynayıp ilk seneden coalition patlatmakda mumkun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Ne bileyim içindeki afrikalı ağır bastı heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Feamer said: ilk oyun için niye etiyopya? Aslında oyunu ilk defa oynuyorum ama birkaç streamerdan izledim çoğu osmanlıyla oynuyordu osmanlının bana zevk vermeyeceğini düşünüp küçük bi ülke aradım. Etiyopya dan önce başka bi hindu ülkesiyle başladım 1 saat dolmadan elime verdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordhen Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 etiyopya'da en önemli konu, osmanlı memlüklere sefere başlamadan, senin de memlükleri tehdit edebilecek seviyeye gelmen. onun için hemen etrafını domine etmen lazım, somali ve mogadişu tarafı memlüklerle alliance koparamazsa, orayı çok rahat temizlersin, ki oralar baya değerli topraklar. birde bonepart bahsetmiş, religious gidersen çok rahatlarsın. osmanlı'yı sürekli takip edip, memlüklere girdiğinde sen de girersen, batı afrika'ya kapı açmış olursun. yeterince güçlenirsen, avrupa'dan alliance koparıp, osmanlı'yı kontrol altında tutarsın. gerisi senin zevkine kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 verdiğiniz taktikler ve izlediğim videolar ışığında tekrar başladım, etrafımdaki ülkeleri vassal yaptım. Bir sorunla karşılaştım. vassalım olan ülkenin arkasında bir ülke var, vassalımın o ülkedeki topraklar üzerinde claimi var ve izlediğim bir videoda adam aynı durumda vassalının claimini sebep göstererek savaş açabiliyor. ama ben açmak istediğimde sebep yok gösteriyor. özet olarak; vassalımın claimini sebep göstererek, komşum olmayan bir ülkeye savaş açabiliyor muyum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 eğer vassalın komsuysa açabilirsin bu arada her zaman vassal almak mantıklı değil dengelemek lazım diplo ve admin pointsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Vassalin coreu icin acabiliyorsun ama claimi icin acamiyorsun diye biliyorum? Yanlis miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Art of War yada common sense varsa savaş açabiliyorsun. Düz Eu4'de yoktu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 vasaalın claimi icinde acılıyo hatta diplomacy ekranında eğer vassalın cevresindeki toprakları interest ayarlarsan vassalın oralara daha cok claim atıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar