Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Nigger_of_the_sand said:

Ordu gelenegi olayi oyuncunun alehine rigged gibi geliyor bana

yaptigim tum savaslarda ai dusmana daha cok ordu gelenegi geliyor, 3e1 girdikleri savasi kaybetseler bile

Normalde hep siegelerden geliyordu. Artık siege yapak kale az olduğu için traditi ok n az geliyo.

Savaşlarda ne kadar adam kaybettiğine göre gwliyo tradiation
Ve kaybettiğin ordu miktarını toplam oduna oranı falan. O yüzden buyuk ülkelerle traditionı yüksek tutmak baya zor
Sosyal ağlarda paylaş

calvaria said:

insan tabi doğarken dinini seçemiyor bizde babadan kıpti olduğumuzdan ve mekke bizim şehirlerden olduğundan her yıl düzenli isyan ediyorlar ve kıptileştiremiyorum, bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ?

coptic yapmak adına tek önerebileceğim şey beklemek
ilerleyen techle beraber (admin 10 sanırım) baya missionary point açılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

kıpti dini beni çok baltaladı, zaten 2-3 ülke vardı onlarında biri tebaam birini sildim 1 i de ittifakım, başka ülkelere kıptilik yayamıyor muyum ? mesela sildiğim bir ülkeyi geri kıpti ve tebbam olarak geri çıkartamıyor muyum? ne bile m komşuları ikna edemiyor muyum ?

amacım osmanlıya kıpti cihad yapmak. ama şu halimizle yarısı osmanlı tarafından silinmiş memlüke bile zor dayandık.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen türkçeye dönünce anlamak zor ama
şçyle bir durum var
bir ülkeyi vassal olarak release edersen defualt dini neyse o olarak çıkar
bunun tek çaresi dip tech 23 te sanırım client stateler geliyor o şekilde ülke yaratmak
diğer bir opsiyonda eğer release ettiğin ülkeyi zorla dinine geçirebilirsin ama 100% isyan moduna giriyor birde zaten eğer oda çeviremeyecekse sürekli isyan patlıyor ülkede
o nedenle release edeceğin ülkenin techlerine bakman lazım
mesela najdi ele geçirir releaselersen religion idea alıyo najd hep o convert edebilir

bu arada coptic oynuyosan relegious ideası kesin al
hem deus vult süper bir cb
hemde ele geçirdiğin ülkeleri convert ederken işni kolaylaştırır
Sosyal ağlarda paylaş

off sorma nasılsa sıkılır 2 dk sonra bırakırım diye türkçe yamayla başladım zaten süper bir ingilizcem de yok. ingilizceye döneyim bari.

bilgiler için teşekkür edeyim admin 14 dip 16 askeri 20 yim tüm parayı askeri danışmanlara yediriyorum. gelen varisler max 3/2/2 oluyor zaten.

Kıpti olmanın en kötü yanı kıpti olmayanlarla kraliyet evliliği yapamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben genel olarak çok yanlış başlamışım zaten, etraftakilerle kanka olmaya kastım uzun süre. şimdi hiçbiri savaşlarda yanımda yer almıyor. adamın birini izliyorum, adam etrafındaki herkesle savaşıp vasalı yaptı başlar başlamaz. ordanda senin dediğin gibi memlüklere yürücez dedi.

akşam yeniden başlayıp akarım bu bilgilerle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi EU4 değişik bir denge oynu 1 2 ally kesinlikle defansif amaçla şart. Ama örneğin etiyopya oynayacaksan küçük ally yerine küçükleri yemen lazım.
Öbür türlü sen savaşırken direk saldırabilir AI ordun azalınca. Zaten genelde müslüman bir çevrede hristiyan olarak çok aggro çekeceksin.

İlk oyunlarında bence büyüklerle başla örneğin ottoman oyna ilk başlarda oynu öğrenmek adına çok güzel ülke ottoman.
Bilgisayarım kaldırsa lets play yapıcam youtube için ama yeni bilgisayar almayı bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

etiyopya'da en önemli konu, osmanlı memlüklere sefere başlamadan, senin de memlükleri tehdit edebilecek seviyeye gelmen. onun için hemen etrafını domine etmen lazım, somali ve mogadişu tarafı memlüklerle alliance koparamazsa, orayı çok rahat temizlersin, ki oralar baya değerli topraklar. birde bonepart bahsetmiş, religious gidersen çok rahatlarsın.

osmanlı'yı sürekli takip edip, memlüklere girdiğinde sen de girersen, batı afrika'ya kapı açmış olursun. yeterince güçlenirsen, avrupa'dan alliance koparıp, osmanlı'yı kontrol altında tutarsın. gerisi senin zevkine kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğiniz taktikler ve izlediğim videolar ışığında tekrar başladım, etrafımdaki ülkeleri vassal yaptım.

Bir sorunla karşılaştım. vassalım olan ülkenin arkasında bir ülke var, vassalımın o ülkedeki topraklar üzerinde claimi var ve izlediğim bir videoda adam aynı durumda vassalının claimini sebep göstererek savaş açabiliyor. ama ben açmak istediğimde sebep yok gösteriyor.

özet olarak; vassalımın claimini sebep göstererek, komşum olmayan bir ülkeye savaş açabiliyor muyum ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...