Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 www.hoodcast.com Cok yakin bir arkadasimin hayli uzunca bir suredir uzerinde calistigi , bizzat benim de tum safalarinda elimden geldigince yardimci olmaya calistigim fikir sonunda hazir. Hoodcast herkesi kendi cevresinin muhabiri yaparken ayni zamanda yine herkesin bir baskasindan birinci elden haber almasina olanak veriyor. Butun bu haberlerin yayimi da her kullanicinin okudugu, raporladigi ve hatta gorgu tanigi oldugu olaylarin ; kullanici hareket ettikce ayni bolgedeki diger kullanicilara sunulmasi seklinde gerceklesiyor. Butun bunlar kullanicilarin anonimitesi korunurken , ilgi gosterilen haber ve olaylarin ust siralarda yer almasini saglarken , diger -cok da enteresan- olmayan haberlerin sizi mesgul etmesini onluyor. Her bir yayin icin kaynak, lokasyon, kanit ve aciklama gerekiyor. Butun bu yayinlar lokasyonlarina gore kategorize edilirken listedeki degerleri kac kisinin gorgu tanigi oldugu gibi yayin uzerindeki aktiviteler tarafindan belirleniyor. Su anda sadece iOS kullanicilari icin ulasilabilir durumda. Cok yakin bir surede ios kullanicilarindan gelen feedbackler de goz onune alinarak android versiyonu uzerinde calisilmaya baslanicak. Yukle >> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 fikir güzel ama milletin güncel haberleri twitterdan öğrendiği bir dönem için fazla kompleks olmuş be abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 keşke android sürümü de olsa. aslında bu gibi dijital imkanlar haber kanallarını yendi. polat tower yangını mesela. tv'de haber yoktu,ki yakınında kanallar var, net'te milletin çektiği fotoğraflar vardı. tuzla yangını da aynı. amasya'daki olaylarda da haberden önce net'te haber vardı. dün bile, izmir'deki olayda konuştuk aslında bunu farketmeden http://forum.paticik.com/read.php?13,6414296,page=2#msg-6414404 Black_Lupin said: medya karartması mevcut memlekette. herhangi bir şekilde bilgilendirme yada olayın oluş şekline dair bilgi verilmiyor. hatta hiç bahsedilmiyor. ve derken haber yayıldı tabii http://forum.paticik.com/read.php?13,6414296,page=2#msg-6414413 said: YARALI ASKERLER İÇİN TWITTER'DAN KAN ÇAĞRISI Saldırının ardından yaralı askerlerin kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi her gruptan ama özellikle 0 Rh (-) grubu kan aradığını Twitter 'dan duyurdu. Ege Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı: ''Yaralı Askerlerimiz Üniversitemiz Hastanesinde Acil Her Gruptan Kana İhtiyaç Vardır. Ege Üniversitesi Kan Merkezine Bekliyoruz..'' sonuçları ortada doğrusu. peki farklı olan nedir, twitter'da ben haber peşinde koşmuyorum. doğrusu bi laf vardır biz de "tüm yemekleri aynı kapta yemezsini tatlı ile karpuz ile fasulyeyi üstüste koyup yemezsin" demek için kullanılan bişi. yaşar ağanın çanağı derler. hah ben nefret ederim. twitter'da takip ettiğim adam sayısı minimumdur, ve çok aşırı mesaj spamlayanı da silerim. ona göre de haberleri alma opsiyonum çok olmuyor. bu gibi servisler bize net ve çevremizdeki haberlere hızlı ulaşmamızı sağlayacak olanağı tabiri caizse farklı bir kapta sunuyor. güzel gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Ben beğendim daha tarz.Twitter nedir ya hele ki bizim zone ne amaçla kullanıyor ahahha ve aslında x yere gidenlerin fikirlerini yazabilirler oan takip edilir vs..vs.. Başarılar.Rekabete açık olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 tesekkurler herkese, dasaaa terazini kirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 yükleyelim bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Güzelmiş, android'e gelirse kurarız, destekleriz, tasarım olarak da çok sade ve stil olmuş, elinize sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Cok iyi fikir. Guzel site. Uygulamayi deneme sansim yok, android icin cikarsa bakabilirim bende. Bastim "Like" i fb dan azcik yayilmasina katkim olsun. :) Bu arada support sayfasinda Cancel/Send butonu birbirinin uzerinde gozukuyor bende. Bilerek mi oyle yaptiniz? Sakat is. (firefox son surum yuklu.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 tesekkurler. yanyana durmaliydi o butonlar, safari, chrome , opera da duzgun duruyor. Mozilla da problem cikmasina sasirdim. Bi bakalim neymis problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clifff Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 aynen bende de üstüste görünüyo. windows, chrome güzel olmuş, başarılar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 hakikaten windows makinelerde oyle bi davranis var. bakiliyor mevzuya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 serefsizim akl... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 açıklamayı anlayamadım ben. bölge bazlı haber yayma aparatı mı bu? yani ben atıyorum x ilçesindeyim şu an, x ilçesindeki insanların postladığı haberleri mi görüyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Oh. En azindan tanidigim biri yapmis. Senelerdir sayiklayip durdugum seylerden biriydi de hiyar oldugumdan elimi bile surmediydim fikre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 App i kullanmadim yazilan kadariyla konusacagim. Fikir guzel, gecmiste aslinda cok denendi, ama tutmadi. Halen calisanlari var tabii, belli bi amaca yonelik. (CNN in haber bazli var mesela sanirsam) Mass market icin zor bir model. Genelde o "magic" momenti bekleyen web ve mobil uygulamalarin cogu fail oluyor. Magic momentten kastim, belli bir kullaniciya erismeden kullanisli olamayan uygulamalar. Twitter oyle degil mesela, sadece bir kisi icin bile kullanisli followerlari ile iletisim icin. Facebook daha fazla, ama yine cok fazla degil, cunku sen ve arkadaslarin kullandigi an kullanisli, circle kucuk. Bu tur app lerde sorun cliff in cok yuksek olmasi, yani bakirkoy de yasiyosam, bakirkoyden hatiri sayilir derecede kullanici olacak ki (ki insanlarin cogu content tuketir, uretmez, youtube rakamlarina bakabilirsiniz o anlamda), kullanisli olsun app, bunu dunya ya vurdugunda milyonlarca kullanicidan bahsedebiliriz. Bu tur app leri genelde zaten soyle denerler, mesela Yelp biraz daha ona yakin bi ornek magic moment konusunda, yine aslinda daha kucuk oranda. Orada da founder sadece kendi town inda uzun sure yapmis, sonra 1-2 tane daha eklemis, sonra sadece eyalet, sonra 1-2 eyalet daha eklemis vs vs. Cok yavas ve focused scale edersin. Arkadasin da kendine kucuk bu town secip, reklamla vs bildigi tum yollarla orada kullanimi artirmasi olmali. Tabii yatirim gerekir onun icin. O town da arttiktan sonra genislemeli, yavas yavas. Ama tabii herseyden ote app yazmis, bu fail olsada ikinci ucuncude ettigi deneyimlerle daha da iyi seyler cikacaktir. Turkiye gibi bi yerde mobile app gelistiricilerin azligi varken, iyi bi noktada. Benim aklimda benzer bisi vardi zamaninda. Ama auto generated content. Twitter lokasyon veriyo API inda. Twitter in firehose API ile tum tweetleri alicak, sonra karsilastirma yapicak tweetler arasinda, natural language processing deniyor. Belli bi pattern yakalarsa, belli bi volume de, onu app e haber olarak cikaricak. Yani japonya da deprem oldu diye mesela. Butun haber kuruluslarindan once haberleri cikarirsin hep, ama natural language processing den iyi cakmak gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 şimdi pazarı küçük tutmak lazım. çünkü büyüğünü yaratmak kullanıcısayısı/(emek*zaman ) olarak saçma rakamlara gidiyor benim yazacak imkanım yok, öğrenmeye kassam öğrenene kadar yıl geçecek. yanımda da "gel abi şunu bi değerlendirelim" diyebileceğim birisi de yok. pazarı küçük tutmak dediğim şudur. misal haber vs mi? abi bunu bi kaç ekleme ile local bölgelerde tutturmanın ve yaygın olmasını sağlamanın bir yolu var. expatları hedefleyeceksin mesela. android versiyonu da olacak elbette. rahat 500kişi benim bölgeden çıkar eğer belli olayları yerine getirebilirse. yeterli mi? tek bölge içi güzel bi başlangıç. diğer bölgelerde de bu gibi sayılarla başlar ve yayılır. doğrusu kapalı komüniteler üzerinde geniş bi komün expatlar ve buna rağmen çok fazla app yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 "roket adam" said: açıklamayı anlayamadım ben. bölge bazlı haber yayma aparatı mı bu? yani ben atıyorum x ilçesindeyim şu an, x ilçesindeki insanların postladığı haberleri mi görüyorum? Okuyucunun icerik gormesi iki sekilde oluyor. 1. X ilcesindeki top eventleri goruyorsun. (radius u sokak, mahalle, ilce, il >>> gibi kendin ayarlayabiliyorsun) 2. Y ilcesinden X ilcesine gelmis A kisisinin Y ilcesinden tasidigi onemli eventleri goruyorsun. Boylelikle mevzuya "virality" eklenmis oluyor, bu da bize belli bir onemin ustundeki lokal haberlerin baska yerlere daha hizli yayilmasina yardimci oluyor. Lokal onemi disinda baska yerlere onem teskil etmeyen olaylarin lokal kalmasini sagliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 @nedanko sagol zahmet edip yazdigin icin. gecmiste uygulanan diger clone lardan farki daha lokasyon ve kullanici oriented bir taban uzerinde olabildigine basitlestirilmis bir sekilde icerik yonetimine izin vermesi hoodcast in. Evet genel olarak tuketimin uretimden fazla olmasi konusu bas kasitan bir mevzu. Ozellikle auto generated content eklemek istemedik sisteme, basindan beri kullanicilarin yonlendirmesiyle sekillenecek birsey planlandi. Orda guvendigimiz mekanizma kullanicilarin sadece tuketmesi bile tuketme bicimlerine gore sisteme katkida bulunmasi ve "event" lerin gosterimine karar vermekde fayda saglamasi. Open beta donemi sonrasinda olayi kalabaliklastirmadan kullanicilari daha fazla -dogru- katilim yapmaya tesfik edecek fikirler implement edilecek. Zaten arkadaki en buyuk mevzu gorunmeyen taraflarda calisan natural language processing ve suggestion algoritmalari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 abi bunu facebook değil de twitter üzerine yapsanız çok güzel olur. twitter'da bile yerel haber sitelerinin hesaplarını takip eden binlerce insan var. ve şu anda facebook aklı başında adamlar tarafından sadece arkadaşlarla konuşmak ve oyun oynamak için kullanılıyor. gündem twitter'dan konuşuluyor. (facebook'taki yılmaz özdil yazıları ve şehit haberleri hariç) nasıl bir sistem olabilir bilmem ama mesela ben buraya haber girince aynı zamanda o haberi kendi twitter hesabıma da girmiş olayım, aynı zamanda da ortak bir twitter hesabında da (bu hesaplar yerelleşmiş de olabilir, ankara izmir vs gibi) gözüksün. yani muhabirlerin sıradan vatandaş olduğu bir medya düzeni zaten gelecekte olacak bir şey. bunu tek bu app üzerinden yapamazsınız ama, güzel bir fikir heba olmuş olur. mutlaka sosyal medya entegrasyonu, özellikle twitter olmalı. cüneyt özdemir'in dipnot'u var mesela, hem tablet dergi, hem de haber sitesi normal. o sistemde de asıl kaynak vatandaştan gelen bilgiler. şu sistemi o dipnot'la birleştirip harika işler çıkarabilirsiniz ortaya. ben arkadaşının yerinde olsam iş teklif ederdim cüneyt özdemir'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 bir de facebook connect'de bir sorun var sanırım. bağlayamadı hesabı bir. hah bağladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 non-facebook login uzerinde calisiliyor, bu konuda cok fazla istek geldi. Twitter entegrasyonu hazir, o da bu versiyonda onaylanicak. facebook da paylasim yapilabildigi gibi twitter da da ayni sekilde paylasim yapilabilecek. Soyledigin gibi kumulatif live eed twitter uzerinden cok fazla junk item dolar , efektif bi yontem uzerinde dusunelim. Ama olasi gormedim acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 aslında bi denetim mekanizması olsa az da olsa, sadece seçilen haberler o toplu hesapta paylaşsa iyi olabilir. işini iyi yapan bir editör yeter buna. fikir de reklamla tutabilecek kadar güzel. güzel bir alt yapı ile uçabilir mevzu. çünkü herkesin elinde smartphone var artık ve twitterdan kendi çaplarında düzensiz olarak haber yayını yapıyor zaten herkes. biraz fazla kaynak ve zaman isteyecek bu iş sanırım ama eğer tutarsa değer tüm o emeklere. hatta düşündüm de şöyle bir, mesela bir yerde bir olay oldu, aynı anda 4-5 kişi haberi yolladı sisteme, editör bu haberleri toplayıp yollayan herkesin imzasıyla tek bir haber olarak sunabilir. böylece hem derli toplu olur, hem de okunabilir olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clifff Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Aslında gamification işe yarayabilir şu sistemde. Achievementlar olabilir mesela. Ödüllendirmek lazım biraz kullanıcıyı çekmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ahmedinejad said: mesela bir yerde bir olay oldu, aynı anda 4-5 kişi haberi yolladı sisteme, editör bu haberleri toplayıp yollayan herkesin imzasıyla tek bir haber olarak sunabilir. böylece hem derli toplu olur, hem de okunabilir olur. Zaten bu otomasyon ile oluyor, ayni haberler witness sistemiyle sayiliyor, dublicate lar ise stacklenicek. Sanirim bu sekilde gereksiz kalabaligin onune gecilip konsantre , tam kaynagindan habere erisilebilir oluncak. clifff said: Aslında gamification işe yarayabilir şu sistemde. Achievementlar olabilir mesela. Ödüllendirmek lazım biraz kullanıcıyı çekmek için. gamification ustunde dusunulmus bi yaklasimdi. Yalniz ayni foursquare deki gibi false check in leri encourage etmek , haber gibi kritik mevzularda kullaniciyi ve okuyucuyu yanlis yonlendirebilecegi gerekcesiyle bir sureligine rafa kaldirildi. Duzgun bir yaklasim bulundugunda neden olmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2012 hoodcast in kullanici haberlerinden biri the verge, neowin, seattle news gibi yerlerde viral oldu. Gelen hit ve mesajlar heyecanlandiran nitelikde. Bir sonraki update hazirliklarimiz suruyor, kisa bir sure sonra android versiyonumuz da hazir olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar