Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni başlayacak birisi için keman?

uk

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
Selamlar hazir acilmisi ve cevaplanmamisi (az trollenmisi) varken yeni acmayayim dedim.

Küçük kuzenim (11 yaşında falan) keman dersi almış okuldan ve çok heyecanlı keman konusunda ailesini falan trollüyormuş. Kendi çocuğum keman istiyor gibi heveslendim bende ilk kemanını ben alayım dedim.

Başlangıç enstürmanının bir fender seviyesinde olmaması gerektiğini bildiğimden bir Cort, Ibanez seviyesinde keman markası var mı bildiğiniz?

500'e kadar bütçem var, myDukkan'a falan baktım da bilemedim tam sadece gitar çalabildiğimden.

Marka önerilerine açığım, teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

ok...ilk mesaja baktım,gerisine bakmadım.
elektro gitar çalan birisi olarak sazın tınısının ve zenginliğinin başka bir müzik aletinde olmadığına inanıyorum. bana göre en yakını gitardır ve o bile sazın çok uzağındadır.çok isterdim gitar yerine saz çalabilmeyi.
kemanın yaşının küçük olması gerektiğini konservaturar keman bölümü mezunu arkadaşım teyit etmişti.bunu diyen arkadaş 10 yaşından itibaren keman öğrenmeye başlamıştı.şu an borusan'da çalıyor.ayrıca kendi grubu var falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Keman aslında marka olarak alınmaması gereken bir ensturman. el yapımı kemanlar her zaman daha tercih meselesidir tabi fiyatları da yapımcısına göre değişir. Fabrikasyon alıcaksan ki başlangıç icin önerilir Sevilla ya da Valencia falan alırsın (Valencia iyidir :) ). Bir de çin malı kemanlardan uzak dur.
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

Keman aslında marka olarak alınmaması gereken bir ensturman. el yapımı kemanlar her zaman daha tercih meselesidir tabi fiyatları da yapımcısına göre değişir. Fabrikasyon alıcaksan ki başlangıç icin önerilir Sevilla ya da Valencia falan alırsın (Valencia iyidir :) ). Bir de çin malı kemanlardan uzak dur.

Teşekkürler. myDukkan'da Valencia görmüştüm bi iki tane fiyat aralığı da güzelmiş araştırayım bundan ben. Yamaha falan baktım ama direk 1k. Yeni başlayan insan için gereksiz harcama olacak gibi gözüküyor
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

gitar "çalan" biri sazı 2 ayda 5 yıldır çalan birisi gibi öğrenir çeto.

yok canım,öyle olmuyor o iş.
aynı şey değil de kime, ne anlatıyorum?

edit: yani ele alıp tıngırdatmak değil mesele.elbette aldığım zaman bir şeyler çaldığımı sanıyorum ama gitar öğrenmeye çalışırken harcadığım zamanı şu an saz için harcayacak vaktim yok.dolayısıyla gitarda ki becerim,el çabukluğum,gitarı tanımam gibi şeyler saz için şu an olamaz çünkü bugünkü şartlarda çok zaman ayıramam saza...

bir şeyi eleştirmek olsun da ne olursa olsun anasını satayım.bilir bilmez her boku eleştirmeyin olm,anlayın bir karşınızdaki adam ne demek istiyor,neyi kastediyor.biri der "gitarla saz aynı", biri der "gitar çalan saz da çalar"...Kayahan'ın gitar çaldığı gibi bir şey değil benim kastettiğim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu snob tavırlar sana HİÇ gitmiyor be çeto.

gitar çalan birisi sazı çok daha kolay öğrenir diyorum. sen öyle bir konuşuyosun ki, keşke gitar değil de saksofon çalsaydım der gibi.

çeto daha ne kadar patetik hale gelebilir ki diye düşünürken son zamanlarda bi snob tavırlar içine girdin, patetik değil patates oldun. biraz dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...