Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar toplama konusunda sorularım var, yardım bekliyorum.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gençler ortada şöyle bir şey var amd ve intel piyasanın hakimi diye biliyorum, e high tier bir üründe almayacağım, ekran kartına karar verdim zaten sapphire hd6850 alıcam. Sonuçta amdyide intelide beğenen insanlar mevcut, daha öncesinde amdyi yerden yere vurdukları dönemlerde ben 45 derece sıcağın altında amd işlemci kullanıyordum ve herhangi bir sorununu görmedim. Şuan i5 işlemcili 4 gb ram 1 gb ekran kartı.. radeon hd 5100 ekran kartı evet bir sistemden yazıyorum / laptop. amd fanboyu flm değilim ama şu sistemde solitaire oynanıyor sadece full performansla. aşırı ısınıyor vs. ki gayet cooler var altında. Amd biraz daha sıcak görünüyor eski tecrübelerime nazaran? Yani bu phenom II x4 ile bahsettiğiniz i3 arasında %10luk bile bir performans olacağı ihtimali pek mantıklı gelmiyor kulağa? Teknik bir bilgi ile açıklayabilirseniz çok sevinirim gerçekten, bende şunu diyebilirim burada amd her zaman intelden iyi olmuştur diye. Ben bunu windows aşırı derecede yaygın bir sistemken, linuxun daha stabil olmasına benzetiyorum. Hani AMD neden Intelden daha kötüdür? mantıklı bir açıklaması var mı bunun bir testi vs?
Mesaj tarihi:
Meov said:

Gençler ortada şöyle bir şey var amd ve intel piyasanın hakimi diye biliyorum,

??

Meov said:

Şuan i5 işlemcili 4 gb ram 1 gb ekran kartı.. radeon hd 5100 ekran kartı evet bir sistemden yazıyorum / laptop. amd fanboyu flm değilim ama şu sistemde solitaire oynanıyor sadece full performansla. aşırı ısınıyor vs. ki gayet cooler var altında.

laptop ile kıyaslamak anlamsız baya ki hd 5100 ile gayet normal hiç bişey oynayamaman

ilk bulduğum review i3 vs phenom için.
i3 2120 vs phenom ii x4 965

al türkçe kaynak istiyorsan da şöyle bişey var. dh'de de vardır kesin inceleme / karşılaştırma tarzı bişeyler.

he bu arada, intel fanboi olmakla suçlayıp saçma sapan özel mesajlar atıyor bazı beyinsizler ama şu an kullandığım işlemci AMD Athlon x2 7750
Mesaj tarihi:
E abi şurada amdninde iyi olduğu intelinde iyi olduğu noktalar var ve herhangi biri %10un üzerinde fark atmış değil diğerine, bunun için mi tartışıyorsunuz? Tartışacaksanız ekran kartı için tartışalım hd6850 iyi midir? phenom x4 ve 6850 alsam bunları kaldırmak için nasıl bir kasaya ihtiyacım var?

teşekkür ederim test için aluriel bu arada, meşgulüm birazda sadece patiye bakıyorum yarım saatte bir.
Mesaj tarihi:
ki hani şu testleri ve yazıları gördükten sonra intelde alabilirim bu çok büyük bir fark oluşturmaz performans açısından bir ekran kartı kadar bence.
Mesaj tarihi:
screwy said:

ekran kartı bende 6850 kullanıyorum ama fiyat/performans cok iyi olsa da ati(amd) driver isini beceremiyor. cok problem cıkarıyo her update sonrası

hic amd islemcim olmadı yorumum yok ona

ne sorun cikiyo abi? hep soyleniyo su tarz seyler. nvidianin da ekran karti yakan driverlarini unutmadik yani :)

son 5 ekran kartim ati radeon 9550, x1950gt, hd3850, hd4890, hd7850 daha bir driver sorunu cekmedim, bu kartlardan da sadece bi tanesi bozuldu degistirdim yani sdfsg
Mesaj tarihi:
6850 ile bf3 dahil hepsini ultrada oynayabiliyosun suan icin bu arada.

ben 2 kere ekran kartı yuzunden format attım makinaya. cakısıyo kendi icinde biseyler yapıyo, monitor falan acılmadı onboard a takıp format atmak zorunda kaldım iste.

simdide yeni ekran kartı driver i geldiginden beri mavi ekran alıyorum bazen.

bu arada ben de seviyorum ekran kartımı hakketen fiyat/performans cok iyi
Mesaj tarihi:
P X4 alırsan muhtemelen x6 olarak kullanabilirsin azcık şanslıysan. Ofiste vardı bi x2 yaptım oldu x4 cayır cayır çalışıyor. Ben ısındığını da görmedim. Ama HD 5850 var canavar gibi ısınıyor. O konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Ekran kartı biraz sıkıntılı gibi.

Ayrıca sırf mmo oynayacağım diyorsan X2 bile işini görecektir. X4 olmadı x3 niyetine kullanırsın zaten. :)
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

6850 ile zaten işlemciden önce ekran kartı sınırına takılırsın oyunlarda

sen ne kadar boş ne kadar cahil birisin ya?
battlefield 3 herşey ultrada multiplayer sıfır sorunla oynuyorum sen hala ekran kartı sınırı diyosun 6850 için.
annen baban seni küçüklüğünde hiç sevmedimi noldu? ciddi sorunların var senin bi ikile insanları yanlış yönlendirme cahil yorumlarınla.
meo hacım konuştuk senle PM den, 3-5 tipe bakıp yanlış karar verme oem seçiminde.
altta ultrada skyrim açık ben bf3 ultrada multiplayer oynuyorum online sıkıntı yok işlemci ısınmıyor,ekran kartı sıkıntı yapmıyor.
Mesaj tarihi:
Meov said:

E abi şurada amdninde iyi olduğu intelinde iyi olduğu noktalar var ve herhangi biri %10un üzerinde fark atmış değil diğerine, bunun için mi tartışıyorsunuz? Tartışacaksanız ekran kartı için tartışalım hd6850 iyi midir? phenom x4 ve 6850 alsam bunları kaldırmak için nasıl bir kasaya ihtiyacım var?

teşekkür ederim test için aluriel bu arada, meşgulüm birazda sadece patiye bakıyorum yarım saatte bir.

verdigim linkteki kasa ile sıkıntısız takılıyorum ha biraz daha para veririm dersen 550w %80 verimli psulardan alabilirsin elbette.
Mesaj tarihi:
yapmayın gerilmeyin arkadaşlar bu kadar lütfen.

zaten mmo oynadığımı belirttim hani max skyrim vs oynarımda öyle ultra ayar takıntım yok.

CPU: Phenom x4 ya da i3

GPU: Sapphire hd6850

diğer parçalarda yorum bekliyorum, bu parçalar için nasıl bir kasa almalıyım mesela? ramler ocz iyi midir? en son hatırladığım iyiydi. anakart olarak ilk linkte bahsettiğim anakartı alsam herhangi bir sıkıntı çıkartır mı? fiyatı iyi baya çünkü.

HDD performansı çok etkiler mi?
  • Yeni Oluştur...