Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C4 VTR

senko

Öne çıkan mesajlar

beyler bayanlar bu araci kullananiniz var mi hic?
bak abi soyle iyidir soyle kotudur diyebilecek

zannedersem hastasi oldum aletin.
fiyatlari benim alacagim arabalara gore 20-22 arasinda degisiyor
bi cilginlik yapip fiesta-astra alacagima sunu almak hos olmaz mi :)

saniyorum kronik bi klima sorunlari varmis bunlarin
bir de arka koltuklar ne kadar rahat
bi 206cc kadar dar degildir sanirim
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

lan peki mazda3 nasıldır?
22k'ya buldum 80k km'de mazda3

Bizde vardı mazda 3,çok hor kullandık. 240k da idi sattığımızda araba.Yemin ediyorum en ufak bir sorun bile yaşamadık. Tık demedi araba.1 kere uyarı sinyali vermedi (yağ azaldı dışında)

servis ücretide ucuzdur kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada özellikleri nedir ne değildir bilmemde , citroen C4 VTR Harbiden çok tipsiz ama DS5'lere bitiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sucuk ekmek ne kaddan oldu, almadan bişey söyleyeyim; Fransız arabası kalitesiz oluyo falan deniyo ya, bizzat gördüğüm şeyler bunlar:

Tam da senin almak istediğin gibi bi C4 (gerçi 4 kapı olandı) ofise giderken geçtiğim yolda kenarda saçma sapan bi yöne bakarak yolda duruyodu. Dikkatli bakınca ön tekerleklerinin çapraz durduğunu gördüm. Köküne kadar toe-in olmuş halde... Arabanın hiç bi yerinde çarpık vuruk falan da yoktu. Yanından yürüyerek geçiyodum uzun uzun bakma şansım da oldu.

Onun dışında babamda şirkette bi Renault Kangoo var, acaip hor kullanıldı tamam ama araba 80le giderken stop eder mi lan? Ben de içindeydim bi de o anda. Babam nası motorun durduğunu farketti anlamadım o gürültüde. Hafif yokuş aşağı ve kıvrımlı bi yoldaydık üstelik. Direksiyon kilitlense vs. düşünmek bile istemiyorum...

Çalıştığım şirketin CEO'su (Fransız kendisi) eşinin Peugeot 307'sini alıyo bi gün işe gelmek için. Yağmur falan yağıyo. Ofise geldiğinde arabanın bagajının su dolduğunu görüyo. Stepne yuvasındaki (stepne yerinde değildi) bi delikten mi ne araba giderken oluşan türbülanstan su dolmuş içeri, şaka gibi...

Al sana Fransız kalitesi abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

senko said:

lan peki mazda3 nasıldır?
22k'ya buldum 80k km'de mazda3

Bizde vardı mazda 3,çok hor kullandık. 240k da idi sattığımızda araba.Yemin ediyorum en ufak bir sorun bile yaşamadık. Tık demedi araba.1 kere uyarı sinyali vermedi (yağ azaldı dışında)

servis ücretide ucuzdur kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada özellikleri nedir ne değildir bilmemde , citroen C4 VTR Harbiden çok tipsiz ama DS5'lere bitiyorum.

abi bayağı bi araştırdım,
hani hep sorunsuzdu fln diyorlar da abartıyorlar zannediyordum. Millet abartmıyor galiba. 2-3 tane de makale'ye rastladım biri amerikan bi derginin biri TUV'un ikisinde de sorun oranı en az olan araba mazda, hem de açık ara farkla. %14 gibi bişiydi oranı ardından direk %26 ile mercedes geliyor.

3'te kesin kararlıyım artık, sadece geriye bi tane temiz 3 bulmak kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Sucuk ekmek ne kaddan oldu, almadan bişey söyleyeyim; Fransız arabası kalitesiz oluyo falan deniyo ya, bizzat gördüğüm şeyler bunlar:

Tam da senin almak istediğin gibi bi C4 (gerçi 4 kapı olandı) ofise giderken geçtiğim yolda kenarda saçma sapan bi yöne bakarak yolda duruyodu. Dikkatli bakınca ön tekerleklerinin çapraz durduğunu gördüm. Köküne kadar toe-in olmuş halde... Arabanın hiç bi yerinde çarpık vuruk falan da yoktu. Yanından yürüyerek geçiyodum uzun uzun bakma şansım da oldu.

Onun dışında babamda şirkette bi Renault Kangoo var, acaip hor kullanıldı tamam ama araba 80le giderken stop eder mi lan? Ben de içindeydim bi de o anda. Babam nası motorun durduğunu farketti anlamadım o gürültüde. Hafif yokuş aşağı ve kıvrımlı bi yoldaydık üstelik. Direksiyon kilitlense vs. düşünmek bile istemiyorum...

Çalıştığım şirketin CEO'su (Fransız kendisi) eşinin Peugeot 307'sini alıyo bi gün işe gelmek için. Yağmur falan yağıyo. Ofise geldiğinde arabanın bagajının su dolduğunu görüyo. Stepne yuvasındaki (stepne yerinde değildi) bi delikten mi ne araba giderken oluşan türbülanstan su dolmuş içeri, şaka gibi...

Al sana Fransız kalitesi abi.

Abi tamam fransiz arabasini yerin de, yigidi de oldurun hakkini verin.

Soyledigin toe in gerekli bi eylem, ayari yanlis yapilmissa (ki disardan bakinca nasil anlasilir o ayri) da bu aracin degil ustasinin sucu.

307 nin stepne cukuruna su dolmasi da kullanici hatasi, stepneyi cikardiktan sonra kilit somunlarini takmazsa olusmasi normal.

Bu mevzular her aracda var, yikandiktan sonra farlari daimi olarak bugulanan, veya arka stop lambalarindan herhangi biri patladiginda sigorta kutusu arizasindan dolayi buji isitma hatasi veren ve hatta klimasi calismayan vw grup arabalari (simdiye kadar ibiza, fabia, golf, leon ve yeti de gordum)

veya devamli kafasina gore arka silecekleri calisan ve rolesi sokulmedigi surece bir turlu durdurulamayan bmw 3 compact, arka kapilari kafasina gore kilitlenmeyi birakan ford elektrikli arabalar (x type, mondeo, freelander ) diye ornekler sonsuna yakinsatilabilir.

Cok guzel araclar degiller belki ama ekonomik, yuruyenleri sorunsuz, motorlari dunya standardi belirleyen renault ve psa yi bu kadar ezmemek lzm.

Mazda 3 e gelince , guzel araba da 22k lira biraz ucuz geldi, ince eleyip sik dokumak lzm. Piyasada goreceli bol olmayan bi arac, temizini bulmak biraz challenge. E birde kullananlar da nasilsa saglam araba diye cidden kullaniyor yani. 150k altinda mazda gordugumde sasiriyorum. Resmen yorgun oluyor aletler asdfa
Sosyal ağlarda paylaş

Toe-in olayı bildiğin bişeyler kırılıp olmuştu ya. kilitlenmiş araba olduğu yerde. Diğer ıvır zıvır problemler başka markalarda da olabilir de bu kadar abzürt şeylere rastlamadım hiçbirinde. 307 olayına da kullanıcı hatası diyosun da çok basit bi kauçuk - silikon vs. parçayla çözülecek iş o da.

Mesela Golf 5 - Seat Leon vs. VW grubu arabalarda da üretimde mi ne bi nanelik varsa, bi arka stop sönüyo. Kablo problemidir belki, nedir bilemiyorum da o dönemin tüm VW grubu modellerinden yolda 10 tane görüyosam 5i öyle falan.

Motor ve yürüyenini ezmedim zaten, şasi ve motor-yürüyen aksam dışında kalan her tarafı kalitesiz, o yüzden ucuzlar zaten. Gerçi 3008'e bindim bi süre, onda iç mekan gayet hoş =P
Sosyal ağlarda paylaş

Mazdalar ve ozellikle ticariler bu mevzuda baskadir o ayri. 5 defa rektefiye gormus 560k kilometre de 96 model e2000 ile de yol yaptim, motorun yagsiz calismasina sasiriyordum.

Benim karsi ciktigim sey aracin hakkindan fazla kotulenmesi. Her markada , her millette cikiyor curuk elma. Hatta bir seride tum hersey sikintisizken iclerinden bir tanesi de sikintili cikabilir, o seriyi daha kotu yapmaz. Mekanik boyle bisey yani. IT ci olarak hdd leri baz alarak tahmin yurutebilmen lzm.

Bu da surda dursun bu arada;

http://www.whatcar.com/NonCar/257121254727.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...