Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mekbuk air

senko

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Herkes yeni almış sanırım. Biz de geçen iki hafta önce aldık. Video işlemek, ağır photoshop işleri filan yapmak için yetersiz. Ama hızlı yine de işlemci, satranç motorlarını filan çalıştırırken çok iyi performans gösteriyor. Sırf işlemci tabanlı işler için performans sorunu pek yok, ram ve gpu işin içine girince topallamaya başlıyor ama.

Ekranı çok iyi, alet çok sağlam duruyor, MacOS da güzelmiş. Linux > MacOS > Windows 7 oldu benim için artık OS tercihlerim. Özellikle MacOS'un içinde bash filan olması çok iyi.

2011 Yaz modeli bizimki de, 11.6" ve i5.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İşlemci için iyi testlerden abi onlar, ondan belirttim; kendim yaptım hem. 20k'lara yaklaşıyor ki ortalamanın epey üzerinde bu, i7'li daha da iyidir. İşlemci iyi yani, programcıya da en gerekli şeylerden değil mi işlemci. Yoksa:

http://imgs.xkcd.com/comics/compiling.png

Hem Linus Torvalds da MacBook Air kullanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

garip bi ikilem içerisindeyim

macbook air alırsam mid 2012 13 inc giriş modelini alacağım 4 gb ram 128ssd vs olan

geçen gün arkadaşımdaki 2011 13 inc macbook pro yu kurcalama fırsatım oldu, evet macbook air'e göre kalın ancak ram ekleme ve cd-rom slotunu çıkarıp ssd ekleme gibi opsiyonları var imiş.

tamamen arada derede kaldım aylardır air bekliyorum ancak ram ekleme vs olmaması(macbook air in 8 gb ramli alma şansım yok) , prodaki rami ucuz fiyatlara 8 veya 16ya çıkarabilme ve ssd takıp diğer hdd yide depo olarak kullanabilme vs çekici geliyor.

bilemedim sonuç olarak sizce neyapayım
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Macbook Air'da aşırı ram pek işe yaramaz. İşlemci gibi bottleneck'lerle ne kadar iş yapacağı belli zaten. 4 GB iyi yani. İşlemci iyi ama öyle 16 GB ram isteyecek bir iş yapmaya kalkarsan zaten takılır. Sanal makine filan düşünüyorsan ancak Macbook Pro düşün.

2011 summer modeline göre konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sikinti cikarir. ben o yuzden vm yuklemiyorum sauce labs kullaniyorum gereken yerde, gereken diger yerlerde windows a geciyorum diger makineye.

simdi nasi bi dev ortaminiz var bilmiyorum. benim icin macbook pro sorunsuzdu onu diyim. macbook airle geriye gittim bi anlamda.

bir memory leak var bi sekilde bi yerde, bulamadim. bu benim kullandigim yazilimlardan da olabilir. mysql textmate vs genel seyler gerci. ama surekli restarta ihtiyaci var her gun. benim gibi 1 ay up time in oluyosa makinede normalde, o bi sorun sende memory leak yasarsan win 98 gibi.

ikincisi makine kesinlikle mac pro kadar kuvvetli degil. ama dedigim gibi ne yaptigina bagli olarak degisir. yani standard bi kullanimin varsa surekli restart atiyosan, veya shutdown yapiyosan, 10 tane program birden calismiyosa, mysql apache, textmate su bu, o kadar dramatik olacagini sanmiyorum. benim her kullanimdan sonra 1 gun sonra chrome da tab acarken 1-3 saniye gciyo. mac book pro kullandim 1 sene bariz bi cok acidan daha iyiydi performansi. bu arada formatladim debug ettim vs, anladigim makinenin sinirlarina gelmisim.

ben yogun kullanan biriyim. 30-50 tab acik 2 browser acik min. vs diye dusun. edge case gelebilir nasi bi dev ortamin olduguna bagli olarak. ama benchmark olarak kabul edersen pro dan bariz yavas oldugunu ssoyleyebilirim bu tur durumlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

mac os x lerin en bad özelliğini söliyim. wifi yi çözemediler.

bilgisayarın açılışını hızlandırdıkça, wifi ile ilgili buglar artıyo. kopar, bağlanmaz, bağlanır bağlanmadığını zanneder. restart ister. network configurationları bi sıçıyo ama anlamadım gitti. gerçi mountain lion da çok problem yaşamadım şimdilik ama, macbook, macbook pro 15, imac g4 imac g5 allah belasını versin. şimdi macbook air i5 var, geçen ay aldığım. mutluyum ama bilmiyorum. şu wifi olaylarını bi tam oturtsalar. hardware mı yetemiyolar anlamadım ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Öyle değil biraz sakat söyledim orada; babama dava arası hediye olarak bir bu bir de yanında yeni iPad'den gelmiş (yıllar süren davalarda olur öyle dava bitmeden ödeme olmadığı için genelde), bana getirmiş kullan diye, geri verdim ben de gerek yok diyerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şunu da ben ekleyeyim, MacBook Air'ın (2011 Mid), wifi az çekiyor bariz. Kardeşim odasından giremiyor, eski 4 yıllık Toshiba'sı rahatça giriyor. Wireless Expander filan alacağım bu hafta bu nedenle.

Kız salonda girip odasına gidince kopmuyor ama, böyle garip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...