paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Selam, Aktif olarak konuşma amaçlı kullanıyorum ben. Sadece benim yaptığım aramalar günlük ortalama 2,5 saat civarında. Bir de beni arayanlar oluyor. Gün ortasında şarjı bitti olayı ile uğraşmam zor, masa başında olduğum bir iş değil benimkisi. Telefonu şarja bırakıp gitmek de yine işime yaramadığı için batarya ömrü konusunda sıkıntı yaratmayacak bir model seçmem şart. Olay ağlamak değil, ihtiyacın karşılanıp karşılanmaması olayı :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 abi sana ağlama demiyorum ben :) android cihazların pil ömrü 1 gün gidince "niye böyle yeaa" diyenlere dediydim. Yanlış anladın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Selam, :D Abi o kadar para ver, mevcuttan daha "akıllı" telefon al ama tembel çıksın gibi bir mantık yürütüyorum ben :P Mecburen bataryası harici müdahalelere açık modeller daha tercih sebebi oluyor; yedek batarya taşımak daha kolay ;) Sensation XE için ekranına toz kaçıyor denilene kadar daha netti fikirlerim ama artık ı-ıhh :P Kasım gibi kesin yeni Nexus gelecektir bir de... Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 ben daha yedek batarya taşıyanını görmedim. bir de, Android'de öyle batarya değiştirmek bence mantıklı bi durum değil. Cihaz pilinin statlarını belleğinde tutuyor. Bitmiş pili çıkartıp başka pili taktığında bu statlar saçmalayacak. Taktığın pilleri tam randıman kullanamayacaksın. Çözümü için her yeni pil taktığında şarja takcaksın. FULL'ü görünce battery stat wipe edicen. Sonra tekrar %100 yapican. Sonra bir de Battery Calibrator ile kalibre edicen vs vs. Hani şu son söylediklerimden emin değilim fakat, battery stats diye bi şey var. edit. Hatta her yeni ROM değiştirdiğimde eğer yukarıdakileri yapmazsam pil çok saçma boşalıyor. Böyle %10 %10 düşüyor. Battery calibration yapinca 25 saati görüyorum Sensation XE ile. Herhangi bir custom kernel da kullanmıyorum bunun için. Herhangi bir governor ayarı yok. Stock kernel. edit2. Sensation XE alacaksan da GB'li versiyonu çıkmazsa rooting problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Selam, O batarya işlemleri de nedir öyle amanın :( Hanımda düz Sensation var, nasıl yapılıyor o işlemler :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Rootlu ve recovery kurulmuş olmalı. -Telefonu full şarj edin. %100 olsun. -Telefonu restart edin (Hot reboot değil, hatta kapatıp pili söküp takın) -Tekrar açın. tekrar %100 şarj edin. Tekrar açıldığında %98'e inmiş olabilir. -Recovery'den boot edin. Battery stats'ı silin. -Tekrar açın. Battery Calibration'ı kurun. (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration&hl=tr linki bu olmalı, şirkette Google Play Store engelli :) ) -Battery calibration'ı açın telefonu şarja takın. (Yine %98'e falan düşmüş olabilir) - Battery %100'ü görünce calibration aktif hale gelecek. -Kalibre et'e basın. Root izni isticek. Verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Selam, Şu root işini falan çözünce level-up olacağım! Hanımın telefonunda acemilik atmaktansa XE alıp kurcalamak daha iyi :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Eğer cihaz GB'de ise, ICS OTA güncellemesini almadıysanız, http://revolutionary.io/ kolayca root ediyor. Hatta recovery'i de kuruyor. HTC'den gelen ICS güncellemesini uyguladıysanız http://unlimited.io/ adresinden yardım almanız gerekiyor. Biraz daha takla atıyorsun GB'ye nazaran. (bknz, Wire Trick) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Cuma günü akşam üzeri çıkardım sarjdan. Çok ağır kullanmadım. Pil aşağıdaki gibi http://i.imgur.com/w5LsP.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 abi ağır değil hiç kullanmamışsın. %2 internet falan. sadece beklemiş telefon öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 ahah yok ya kullandım. O internet dediği browser sadece :P az açmış olabilirim browser'ı. Ama bi ton mail atıp gönderdim. onlar burada gözükmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Selam, Root etmek ne oluyor? Boot loader ile farkı nedir? Xperia S teknik olarak hoşuma gitti ama menü yapısını bilmiyorum. Samsung'dan her koşulda güzeldir sanırım :P Facebook, twitter gibi işime hiç kullanmayacağım zımbırtıları kaldırma ve işlemci hızını falan gerekmediği durumlarda düşürme imkânını hangi işlem bana veriyor? Deliler gibi prosedürler okudum bu işlemler için ama 'bunu yapınca şu işlemlere/imkânlara kavuşursunuz' diyen birini bulamadım. Sonunda Samsung kapaklı alıp çıkacağım işin içinden :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Root v.b işlemlerde yardımcı olurum. Sonylerde gerek yok gerçi, ICS ile stabil olarak en yüksek seviyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 O artik bir Xperia Sli:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar