Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havalimanlarındaki Interviewer ne iş yapar?


dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Yahu bi arkadaşıma cv bırakmıştım havalimanında o da vermiş bi yere. Sanırım TAV bünyesi altında taşeron firma güvenlik firması.

Interviewer profile diye bir pozisyon için çağırdılar. Pek de anlamadım. Arkadaş dedi, vize kontrolü falan filan anlaşmalı şirketlerin yolcularına falan bakılıyormuş. Maaşı önü mönü açıkmış dedi de bana pek bi saçma iş geldi
bilgisi olan var mı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika ve Ingiltere ucuslari icin guvenlik sebebiyle checkin den once ayri vize kontrolu yapiyor bazi havayollari. Ayrica yolculara bazi standard sorular soruluyor, "Bagajinizi kendiniz mi hazirladiniz? Icinde muhteviyatini bilmediginiz bir esya(hediye tarzi) var mi?
Bahsettikleri interviewer bu olmasin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O dediğin işi yapan birisi olarak kısaca maddeler halinde sıralayayım,

-ABD, İsrail, İngiltere, Lufthansa'nın bazı uçaklarının ve bazı diğer gereksiz uçuşların kontuarının önünde durursun, yolcularla gereksiz sorular sorarsın ya da vizelerini kontrol edersin. Sorular sadece İsrail ve ABD için geçerli aslında. 6 adet soru, ezbere bilmen gerek İngilizce ve Türkçe olarak ve her yolcuya sorman lazım. Ben sormuyordum ama çünkü çok saçma geliyordu.
-İş saatlerin tam anlamıyla düzensiz, bir gün işe gece 3'te gidersin, onu takip eden gün sabah 6'da. Belli bir çalışma programı yok, uçakların kalkış saatine göre düzensiz bir ayar çekerler. 15 günde 3 gün izin hakkın var, onlar da yorgunluktan bitmiş bir halde uyuklayarak geçer.
-Çalıştığın süre boyunca, ki bu en az 8 saat günde, ayaktasın. Mola alabilirsen ya da yemek yiyebilirsen oturursun, bunların haricinde hep dikilirsin ayakta.
-Çalışma programında ki son uçak havalanmadan ayrılamazsın, uçak rötar yaparsan sıçtın demektir.
-Güne başlarken, gün biterken brifing yapılır ama hiçbir anlamı yoktur, senin yaşadıklarını sana tekrar anlatırlar.
-Servisler sadece geceleri evden alır, eve bırakır, gündüzleri otobüs, metrobüs durağı ya da daha merkezi yerlerden toplar seni.
-Eğitim verirler 15 günlük, kendini kral zannedersin, havaalanında işe başlarsın, yolcusu posta koyar, TK çalışanı posta koyar.
-Maaşın zamanında yatar.
-Bir süre sonra ben niye bu ABD'lilerin, İngiliz'lerin götünü koruyorum diye sormaya başlarsın kendi kendine.
-Dedikodu çok yaygındır.
-Güvenliksindir ama kimseye müdahele hakkın yoktur, ancak polise şikayet edersin.
-ABD, İngiltere genelde şirket çalışanlarına vizede kolaylık sağlar.
-Bir sürü değişik insan tanıma şansın olur ama sohbetler 5 dakikayı geçmez, o yüzden yabancılarla tanışırım hevesi olmasın hiç.
-Freeshop'tan alışveriş yapamazsın, yolculara yalvarman gerek, sadece uzaktan bakıyorsun.

Özetle böyle. Askerlik gibi, her 2 ayda bir yeni elemanlar gelir çünkü işe giren çıkan çoktur. Temposu çok yorucu, o yüzden bence 10 ay kadar takıl, sonra sen de çık. Herkes öyle yapıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Abi demedin mi iş tanımı nedir ?

Yani birisi seni işe çağırıyor , sen paticikte soruyorsun ne iş yapıcam diye :D


ya yok aramışlar ben tav dan aranıcam sanıyordum. Duymamışım geri aradım güvenlik falan deyince ne işim olur benim güvenlikle diye kapattım. Cv mi kabul etmişler ama cv yi arkadaşım vermişti.
Kabul etmem ya zaman kaybı bir işmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...