Solitude Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Çoğu yeni oyuncu PvP sunucusu ve PvE sunucusu arasındaki farkı bilmediğinden bunu soruyor. Ve işin kötüsü cevap verip yorum yapan insanların çoğu yanlış bilgiler veriyorlar. Paticik'in özellikle bu konuların içinde olan insanlardan oluştuğunu da düşünürsek bu biraz kötü bir durum, çünkü insanlar aldıkları bu yalnış bilgilere güveniyorlar. Şimdi ben size bu adresteki official PvP&PvE yazısını özetleyerek tercüme edeceğim. İngilizcesine güvenenler direk makalenin kendisini okuyabilirler, bana inanmayanlar buradan bakabilir. Bu yazı ve link verdiğim makale dışında lütfen duyduğunuz şeylere (PvE sunucunda mal mal quest yapıyorsun sadece, PvE sunucusunda adamla dövüşmek için ikinizinde /pvp yazması gerekiyor, PvP'de istediğin gibi gidip istediğin kişiyi kesebilirsin, ve daha bir torba dolusu yalan yanlış sözler gibi) inanmayın. Player vs. Enviroment Server Burada PvP yapmak için Temp. Enemy Flag sistemine benzer bir sistem kullanılıyor. Eğer Horde üyesi iseniz ve bir Alliance NPC'sine saldırırsanız 5 dakikalık bir TEF alıyorsunuz. Bu zaman zarfı içerisinde nerede olursanız olun size Alliance üyeleri saldırabiliyor. Şimdi kısaca ne zaman karşı tarafın oyuncularına açık olduğunuzu yazalım. [li]Karşı tarafın bir NPC'ne saldırdığınızda Karşı tarafın bir NPC'ne saldıran birine yardım ettiğinizde Başka bir oyuncuyla savaşan bir oyuncuya yardım ettiğinizde Düşman şehirlerine girdiğinizde Battleground bölgesinde[/li]5 dakika boyunca TEF alırsınız ve karşı tarafın oyuncuları size saldırabilir. Player vs. Player Server Bu sunucuda 3 tür harita bölgesi var. Yeşil = Dost bölgesi = Bu bölgede size kimse siz istemedikçe saldıramaz. Sarı = Savaş bölgesi = Bu bölgede her bir tarafın oyuncusu karşı taraf oyuncularına saldırabilir. Kırmızı = Düşman bölgesi = Bu bölgede risktesiniz ve karşı tarafın oyuncuları isterse size saldırabilirler. Şimdi kısaca ne zaman karşı tarafın oyuncularına açık olduğunuzu yazalım. [li]Düşman bölgesinde bulunmak veya girmek Savaş bölgesinde bulunmak veya girmek Düşman NPC'ne saldırmak Başka bir oyuncuya saldırmak PvP yapan bir oyuncuya yardım etmek Battlegrounds bölgesinde[/li]durumlarında karşı tarafın oyuncuları size saldırabilir. Şimdi daha önce bahsetmediğim battlegrounds bölgelerinde bahsedeyim. Battleground özel olarak büyük meydan savaşları için ayarlanmış topraklar. Bu topraklar her iki sunucu türünde de olacaklar ve oyuncuların büyük savaşlara girmesi için hazır olacaklar. Oyuna ileride kuşatma silahlarının da eklenmesi düşünülüyor ve kuşatma silahlarının kullanılması için en uygun yerler burası olacak. Şimdi toparlamak gerekirse, her iki sunucuda da korkunç bir PvP potansiyeli var. Blizzard özellikle grup haline PvP'yi destekliyor ve oyuncu class'larını da buna göre dengeliyor. PvP yapmak size honour point denilen bir ödül getirecek bu puanlarla ileride hediyeler, ekstra şeyler almanız mümkün olacak ki bunların arasında ileri seviye mount'lar bile var :) Özellikle tekrar hatırlatayım PvP sunucunda istediğinize giremiyorsunuz, PvE sunucusunda da hala tehlikedesiniz, öyle bazı oyunlarda olduğu gibi PvE sunucuna girince ortalık pespembe değil (özellikle 20. - 25. seviyeden sonra neredeyse hep contested territory'de gezdiğinizi düşünürsek). Blizzard iki konsepti de birleştirmiş ve bence çok hoş iki sunucu türü hazırlamış. Özellikle battlegrounds ve honour point sistemi çok iyi gözüküyor. Bir sonraki patch'de (ki gelmesine az kaldı) bu gelişmelerin bir kısmının başlaması bekleniyor, göreceğiz :) Not 1: Bahsettiğimn official 2 makale bunlar; Realm Types Battlegrounds ve PvP Future Not 2: Sorularınız varsa yanıtlamaya yardımcı olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
revhas Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 teşekkürler...[signature][hline]swg: revhas of eclipse (retired) swg: satto of eclipse (retired) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Ee abi tamam ne güzel pve oynuyosun devam et bol sans ne dıyelım ben pvp dıyorum burdakı cogu kısıde pvp de olucak yanı tek kalmayın die soluyorum -,- ha bu arada ben arkadasımdan pve pvp serverlarının farkını zaten ogrenmıstım yıne dıyorum pve zaman kaybı abi tabi zevk sizlerin Ha bu arada us sevrerında oynamıslıgım vardır yanı bilgimiz yok deil epey birşeyler ogrendım hatta raid olayına bile girdim [signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz [Bu mesaj Lind3r0th tarafından 26 Ekim 2004 13:19 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Lind3r0th tarafından 26 Ekim 2004 13:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solitude Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Lind3r0th: Abi bu bir değil, iki değil.. Yani tamam sen PvP seviyorsun anladık, yeter ama. Ben burada PvE PvP'den daha güzel demiş miyim? Ne alakası var senin attığın mesajın burayla. Ben burada sunucu türleri hakkında insanları bilgilendireyim bilmeyen öğrensin dedim ama sen gene saçma bir PvP tartışmasını diğer başlıklarda açtığın gibi gene açtın. Susayım dedim ama bir yere kadar. Arkadaşım, PvP seviyorsan gider PvP'de oynarsın kimse sana karışmaz ama PvE'de oynayanlara veya oynayacak olanlara da bir zahmet karışma. Oyunla ilgili bilgin varsa bunu insanları bilgilendirmek için kullan, bir işe yarasın. Not: Zaten olayını da anlamadım, ben bir mesajımda oyum PvE'de toplansın ama çoğunluk PvP isterse, orada da oynarım demişim zaten, neyi tartışıyoruz ki?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Ha pardon o yazını görmedim ama senınde deli gibi pve fanı oldugun bellı oluyor msg lardan ondan dedım yani ha bu arada tartısacaz tabiki tartısmadan nasıl dogru seylere ulascaz belkı sen dedıklerınde haklısın belkı ben belkı bu tartısmalar sonunda lan adam dogru dıyormus pve serverlarında da oynayabılırım dıyebılırım yada aksi herneyse tarıtsmak guzeldir cok ileriye gitmedıgı surece[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz [Bu mesaj Lind3r0th tarafından 26 Ekim 2004 13:52 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Lind3r0th tarafından 26 Ekim 2004 13:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 hmm pve olayı güzelmiş.. pvp imkanı da sıfır değil ama ne zaman ve ne şekilde olacağı tümüyle kullanıcıya kalmış, en doğrusu.. öbürü kantırsıtrayk, akanzi raşanzi işi..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 yazı ve açıklama için saol baba bir iki şey sormak istiyorum ben sarı ve kırmızı bölgedeki fakı anlamadım yani sarıda herkes birbirine dalabiliyo ama kırmızıda onlar mı ilk olarak saldırmalı bi de bu mount dediğin olay at,kaplan,dinazor,mechano falan mı yoksa başka bişey mi bi de eğer mount bu bahsettiğim şeylerse bunların hız avantajından başka bi getirisi varmı çünkü warhorse 1000 altına satılıyo at infernal çıkartıyo bile olsa 1000 altın kimse vermez :D ben veririm ama :D bi de şu nightmare de bildiğin at mı yani o da mı sadece koşuyo warlock un bastığı zımbırtı ? biraz dapıldı kusura bakmayın mrk işte adam öldürür[signature][hline]Fear leads to anger , anger leads to hate , hate leads to suffering ... icq : 783670]icq : 783670 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 PvP serverında sen kendi şehrindeyken düşman gelip hiç bişey demeden sana dalabiliyor mu?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 dalabiliyior pve de ise sen adamın bolgesıne gırınce adamın sana vurmasını beklemen lazım yada pvp kabul etmesı lazım yoksa sen adama mal mal bakarsın adam gozunun onunden gıder :D[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 yanlış bilmiyorsam yukarda Lind3r0th'un yazmış olduğu bilgi doğru değil. PvP sunucularında bile kendi şehrinizde beklerken kimse gelip size saldıramaz. pvp yapanlara tarafınıza karışırsanız (buff vs) ilk saldırıyı siz yaparsanız yakın zamanda düşman npc'si kesmişseniz her bölgede saldırılabilirsiniz. hatalarımı düzeltirsiniz, ben o kadar ilgilenemiyorum, ama böyle kalmış aklımda.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu [Bu mesaj Mirage tarafından 26 Ekim 2004 18:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mirage aklında dogru kalmıs ama pve serverında deıdklerınm dogru pvp de sen elf ısen ornegın orc gelır ıstedıgı zaman dalar ıstedıgı yerde ama tabı sehırde dalmak zor adam guardlardan gecıcektr sana gelıp dalıcak ama istedıgı yerde dalabılecegı gercek gecen gun oynarken elf sehırlerınden bırısınde ıdım sehırden az cıktım yaklasık 40 yrd onumden 10 tane horde elemanı gectı ıstese ezerlerdı ama daha lvl 12 ıdım :P ugrasmadılar[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 40 yard ne kadar yapıyo tam olarak oyunda yani bi ağaç boyu falan mı daha mı uzun ? zaten elf base ine girip ancient of protector u geçebilen biri oyunda mevcut değil ve olamaz DIE ın en iyi warrior u lvl 75 guardın elinde nasıl da can vermişti hatırlayın ki ancientler lvl 100 siz düşünün euaheuahe[signature][hline]Fear leads to anger , anger leads to hate , hate leads to suffering ... icq : 783670]icq : 783670 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ya tabi ana şehirlere girmekj imkansız yanı ama kucuk sehırler var orda lvl 40 bılemedınız 50 guardlar war :D onlar ezılır 30 kısı fılan dalınca ahahha ama harbi lvl 75 guard zor oldurmek yanı blizz forumlarında yazmıslardı 10-15 dk ugrasmıslar yanı onların yalancısıyım :P 40 yrd ne kadar yapı ne bılem ahha hesaplayın cosmos da ole yazıordu ama harbi adamları gorunce ıcınde heyecan delı oluyor yusuf yusuf bıde ben utanmadan adamları ızledım sonra neyse haber werdık fılan asmıslar geldı bole lvl 60 atların uzerınde ne oldu bılemem en son ben 2 tane aldım ben 3 tane aldım geyıgı yapıyorlardı :D ha bir kerede raid de ezdıler benı troll ezdı cok pıs adam gun ıle ezdi abi 2 kere attı sadece yerde sınav cekıyordum ahhaha[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sQu Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 sarı ve kırmızı bölge arasındaki fark : kirmiziya girerseniz orada bulunan npcler yani şehir guardlari falan da size saldiracaktir. Kirmizi bölgeler zaten horde kontrolü altinda olan şehirlerdir. Yeşil bölgeler de sizin kendi şehiriniz oluyo zaten. Yani bu bölge durumu sizin oynadiginiz karaktere bakiyo, alliance daki bi karaktere yeşil olan bölge horde'a kirmizi oluyor. Sarı bölgeler ise herkezin eşit olduğu bölge. Ayrıca pve serverinda kimse gelip de siz şehrinizdeyken size saldiramaz. Ancak siz ona saldirmadiğiniz sürece. Karşı tarafin topraklarina girdiğinizde sadece onlarin size saldirma hakki var, siz onlara saldiramiyorsunuz pve de. Aynı şekilde siz de gidip karşı tarafin topraklarina girip saldiramazsiniz kimseye, anca birinin çıkıp size saldirmasi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ben de PvP sunucularından bahsettim zaten. PvP sunucularında da bazı bölgeler tamamen güvenli. diyelim insansınız, stormwind'tesiniz (adını doğru hatırlıyorum umarım). hop ordan orc'un biri gelip hoplaya zıplaya size saldıramaz. ister guard'ları geçsin, ister geçmesin, saldıramaz... diye biliyorum. said: Solitude, 26 Ekim 2004 07:23 tarihinde demiş ki: Player vs. Player Server Bu sunucuda 3 tür harita bölgesi var. Yeşil = Dost bölgesi = Bu bölgede size kimse siz istemedikçe saldıramaz. [signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Demekki çömez dönemleri geçtikten sonra, PvP server'ında lvl atlamak için mecburen takılmak zorunda olduğumuz yerlerde içimizde devamlı bir düşman korkusu olacak? Ay ne hoş, uo gibi :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s1eger Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 said: Qui, 26 Ekim 2004 21:46 tarihinde demiş ki: Demekki çömez dönemleri geçtikten sonra, PvP server'ında lvl atlamak için mecburen takılmak zorunda olduğumuz yerlerde içimizde devamlı bir düşman korkusu olacak? Ay ne hoş, uo gibi :) evet aynen öyle olacak. mesela ben şu an level 34 oldum, quest yaptığım yerlerde undeadler taurenler cirit atıp tutmakta. ölüyorum öldürürüyorum ama zevk alıyorum. [Bu mesaj s1eger tarafından 26 Ekim 2004 22:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dorn Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 said: s1eger, 26 Ekim 2004 22:16 tarihinde demiş ki: said: Qui, 26 Ekim 2004 21:46 tarihinde demiş ki: Demekki çömez dönemleri geçtikten sonra, PvP server'ında lvl atlamak için mecburen takılmak zorunda olduğumuz yerlerde içimizde devamlı bir düşman korkusu olacak? Ay ne hoş, uo gibi :) evet aynen öyle olacak. mesela ben şu an level 34 oldum, quest yaptığım yerlerde undeadler taurenler cirit atıp tutmakta. ölüyorum öldürürüyorum ama zevk alıyorum. yaşanmaz. evet evet işte kesinlikle istediğim şey bu ya. uo'dan beri oynadığım hemen hiçbi mmorpg'de doru dürüst yusuf tadı alamadım yolda yürürken. hiçbi zaman öyle ahım şahım bi pvp'ci de olmamış olmama rağmen yine de oyuncu mutlu olsun diye yaratılan aşırı güvenli ortamlar beni fazlaca sıkıyor. iyi güzel benim yerim pvp serverı gibi gözüküyor wow'da[signature][hline]Ankara Paintball Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiJAJE Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ehee bi questte yolumuzun üstünde orc şehri vardı orayı geçmemiz gerekiyodu bizim lvl lerde 3 kişi 21 er fln neyse gidiyok böle çıkan orcu kesiyok çıkanı kesiyok böle böle gidioduk baya adam kestik sonra bunlar bi yardım çağırdı adamlar bi geldi lvl 40 lık fln hep bizi tarumar ettiler tabi :) hatta us beta hakkında herşey bölümünde var ss ler bakın orda ölü iken bizi yamıltan grup vardı ondan mnceki ss lerde bizim avladıklarımız pvp the best gerisi hikaye...[signature][hline]<------------------------------------------> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solitude Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ucunbiri: Sarı "contested" bölge olduğu için herkez karşı tarafın düşmanlarına direk olarak saldırabiliyor. Herhangi bir kısıtlama yok. Kırmızı yani "enemy" bölgesinde ise düşman sana saldırmadıkça sen onlara saldıramıyorsun. Mount diye bahsettiklerim bildiğimiz binek hayvanları. Şu an için hız dışında hiç bir artıları yok ama hız çok önemli bir şey, çünkü sürekli bir uçtan bir uca yürümek haritanın inanılmaz sıkıcı belli bir seviyeden sonra. Bir mount'a sahip olunca hızın inanılmaz artıyor. O yüzden zaten korkunç fiyatları var. Felmount'da bildiğin mount yanlış bilmiyorsam. McsPeyn: Kendi şehrin dediğin büyük şehirler, yani yeşil bölgelerse sen düşmana dalmadıkça tüm şehri de yıksa kimse sana dalamaz. (PvP ve PvE için konuşuyorum) Lind3r0th: Rica ediyorum bilmediğin konularda yorum yapma. İnsanları yalnış bilgilendiriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Tamam gosu hasu abi daha birşey demem :d oyun cıkınca zaten bol bol konusucaz[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solitude Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Gosu'lukla alakası yok, linkleri daha ilk mesajımda verdim, okumakla ilgili. Benim özelliğim, bir işi biraz ciddiye alıyorsam, bu oyun olur, kendo olur, başka bir şey olur, ilk önce epeyce bir okurum, guide'mış, faqs'mış, handbook'muş. Ama nedense insanlarda bu pek yok. Forumları takip edelim, geyikleri dinleyelim, oralarda aksiyon eğlence olduğu için insanlar onu tercih ediyor (senin için konuşmuyorum, genel olarak söylüyorum, karşılaştığım tavır bu benim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Peki bu pvp ve pve sunucularına aynı charla girebilecekmiyiz acep?[signature][hline]Gamer's East Owner & Coder İnatla Hala Zenciyiz Contact: [email protected] (MSN ve Mail) Dalamar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 hayır[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2004 pvp server da honour point denilen sistem çok harika olmuş kendinden düşük lvl lileri kesersen honour point in düşüyo yani siz quest yaparken sizden 20 lvl üstün biri gelip sizi kesmez buda çok harika bir olay[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar