Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Kartı - Amfi - Processor


aSimpleMistake

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar benim GT-8 Processorum var ve buna uygun 4 cablo methodla bağlayıp en mükemmel sesi alabileceğim fiyatı uygun büyük bir amfi tavisye etmenizi istiyorum. Ve bilgisayarda kayıt almak için işimi görecek kaliteli kayıtlar alabileceğim bir ses kartı sadece gitar değil keman ,piyano, elektro gitar, elektro akustik ve elektro klasik gibi jakla girebileceğim enstrumanların kaydını almayı düşünüyorum.Ayrıca bilgisayardan alacağım kayıtlarda ekipmanlarımı (Gt-8 veya alacağım amfi) kullanabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amfi tavsiyesini arkadaslar yaparlar birazdan, ben elektro gitar ekipmanlari ile ilgili konulara cok hakim degilim.

Ses karti kismina gelince; aramaya inanmak:
Bu mesajimda baya detayli bi aciklama var. Ekipmanlarini da kayitta kullanabilirsin tabiki. Alacagin ses karti yapmak istedigin ise göre degisir, o konuda baya bilgi var, aklina takilan bisey olursa yine yaz.

Sadece mikrofonla kayit isin icine girdigi anda, kayidi yaptigin odanin akustigi cok önemli bi etken. Line-in gitar kaydi falan yaparsin problem yasamadan. Amma velakin akustik ensturman kaydi yapacagin zaman odanin akustiginin cok buyuk bi rolu var. Ya da söyle bisey dusunebilirsin. Kötunun iyisi bi performans alirsin yine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Mikrofonlu kayıt için Korax bilir.

Ses kartı için para önemli olduğuna göre preamp ile gelen ses kartlarına bak derim. Preamp şart değil ama tercih ederim ben.

Sırf GT-8'i bağlayıp kullanacaksan amfinin etkisi çok büyük olmaz, parana uyan bir tane al. Ama tonlarını da kullanırın diyorsan tamamen zevk meselesi. Orange tavsiye ederim ama, en son bir tane Crush Pix aldım onlardan, hem Line 6 ürünleriyle çok güzel gidiyorlar, hem de kendi tonları çok iyi. En iyi transistörlü amfi Laney derdim hep, fikrimi değiştirdiler.

Ses kartı olarak işte POD Studio UX2 tercih edebilirsin gitar ağırlıklı bir model olarak, çok iyi yazılımlar da gelir yanında. M-Audio Mobile Pre alabilirsin. Presonus alabilirsin, ucuz fiyata iyiler onlar kayıt için.

Ev stüdyosu seviyesinde bu kartlar var işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evde kayıt için

yaklaşık bir 10 sene önce M-Audio Firewire Solo ve Shure SM58 mikrofon almıştım.

Firewire solo yanlış hatırlamıyorsam 300-400 lira civarına satılıyor, üzerinde mikrofon ve enstruman girişleri için preamplar var iki kanal. Bunun haricinde direk Boss GT8 in girilebileceği dijital giriş var. Normal line out çıkışlarına göre daha gürültüsüz bir bağlama şekli bu dijital çünkü prosesörün çıkışında stereo kanallardan birinin fazı 180 derece döndürülüp ses kartın girişinde tekrar 180 derece döndürülüyor dolayısıyla kablo boyunca oluşan gürültü faz farkından dolayı birbirini söndürmüş oluyor. Firewire solo olmasa bile bence dijital girişi olan bir ses kartı olsun Boss GT8 ile kayıt yapılacağı için.

SM58 dinamik mikrofonlar arasında zaten standart olarak bilinen bir seri. Ben odamın akustiği için masraf yapamadım ve bütün kayıtlarımı SM58 le yaptım. Çok iyi vokal tekniği olan gerçekten geniş sesi olan insanların ses karakterinin ve gücünün %50 ye yakını kayıtlara gelmiyor. Ama akustik çok detaylı hesaplanması ve iyi masraf yapılması gereken bir iş. Eğer akustik tasarımı yoksa odanın ve kapasitif bir mikrofon alınırsa SM58 den daha kötü sonuş bile alınabilir. Bence bu sebeple ikinci el bir SM58 le işe başlamak mantıklı.

Yalnız şu var SM58 daha çok vokal mikrofonu olarak geçer, enstruman mikrofonlanacaksa yine başka bir standart SM57 mikrofon daha çok kullanılır.

SM57 her stüdyoda mutlaka 2-3 tane vardır, davul, gitar amfisi ve her türlü enstrumanda mutlaka bir kanal SM57 ile de alınır. Bu işlere başlamak ve evde birşeyler yapmak için güzel bir mikrofon ancak tabii ki kayıt için çok profesyonel bir mikrofon olduğunu söyleyemem. Marshall amfilerin mesela TSL100 lerin drivelarında pis,kuru ve fazla bir tizlik geliyor bana. Bu mikrofonda da biraz o karakter var gibi. Amfi mikrofonlayınca biraz bir kuru tizlik katıyor gibi geliyor bana. Yani ana mikrofon olarak tek başına kullanıldığında böyle bir sonuç verebilir.

SM57 nin ve SM58 in ikinci el fiyatları 150-200 TL arasında bulunabiliyor. Çok standart mikrofonlar olduğu için rahat bulunabilir.

Bunun haricinde amfi konusunda ev kullanımları ve hatta özellikle prosesörlerle 4kablo kullanmak için Peavey Valveking'i önerebilirim. 50w 2 kanal, kendi sesleri de gayet güzel ve tek başına da kullanılabilir. Bunu önermemin sebebi hem güzel bir power amp katının olması ve 50w tüplü amfide çok yüksek bir güç ev için (5watt alltube amfi evde açınca beni rahatsız ediyor) ancak transistörlü,modelleme bir preamp kullanıyor olacağın için her seviyede istediğin drive ı alıyor olacaksın zaten. Tamam power tüpleri yeterince yanmayacak ama yine de sonuçlar gayet güzel oluyor ben de bununla kullandım çünkü Boss GT10 ve 8. Bu amfinin bir diğer olayıda içerisindeki Celestion V30 speaker. Bu speaker da piyasada standart haline gelmiş ve tek başına bile 400-450 liraya satılan bir speaker.

Valveking haricinde Blackstar ın HT serilerine bakılabilir. Onlar da alltube olarak geçiyor ancak ben alltube olduklarına inanmıyorum çünkü üzerinde ISF diye bir şey var ayrıca sesi de alltube gibi gelmiyor. Ancak baya baya güzel olduklarını söyleyebilirim. Blackstarların 20w ve üzerleri Peavey e göre biraz daha pahalı.

Kayıt sırasında BOSS GT8 sesi ile birlikte bir kanalda temiz ses gönderip yedekte tutarsan üzerine VST lerle de ses verebilir, tek çalımda bir çok sesi elde edebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
kimlandracula said:

1.000tl üzeri bir bütçe ayırmıycaksan ses kartına alacağın herhangi bir ses kartının a/d converter'ı aynı kalitede hep. Preamp olarak ise ben Presonus markasının bu seviyede ses kartlarını seviyorum. Biraz daha bi takım harmonikleri alabiliyosun.


Cok dogru, RME ya da Apogee kafasinda birseyler almayacaksan en cok isine yarayacak olani alman lazim giris/cikis sayisi, DSP lazimsa DSP'si vs gibi etkenler, ozellikle driver/firmware destegi ve ne kadar iyi feedback/guncelleme olaylari oldugu falan fistan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...