Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Işınlanma gerçekten yapılabilir mi?

Dantes

Öne çıkan mesajlar

einstein ın bir teorisine göre ışık hızına ulaşan her kütle fiziksel etkisini kaybediodu mesela sandalye ışık hızında camdan geçio ama cam kırılmıo ama sandalye ışık hızında duvara çarpıcna sadece sekio aynen ışık gibi.
times da okumuştum.[hline]En güzel deniz: henüz gidilmemiş olandır
En güzel çocuk: henüz büyümedi
En güzel günlerimiz: henüz yaşamadıklarımızdır
ve Sana söylemek istediğim en güzel söz:
henüz söylememiş olduğum sözdür.
Nazım Hikmet Ran

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 11 August 2003 17:00 tarihinde demiş ki:
benim asıl merak ettiğim şey:
eğer ruh diye birşey varsa, o nasıl ışınlanacak? duygularımız falan nası ışınlanacak ?

saçma mı düşünüyorum?[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sabo doktor sana 1 ay ömrünün kaldığını söyledi sanırım , ruhtu ölümdü falan..[hline]:: arcane ::::::::hp/hss::::::::1::::::::2::::::::3::::::::
Sosyal ağlarda paylaş

Ra_d ve Deamon'ın dedikleri çok karışık. En azından benim kafamı allak bullak ediyor.

Ama moleküler parçalayıp birleştirme imkansız bence. Ne bu zipli dosya mı yolluyoruz yoksa insan mı ışınlıyoruz? Molekküllerine ayırınca adam direk ölür. Bu yüzden Ra_d'ın dediği olay daha akla yatkın geliyor bana.

Ayrıca ışınlanma ile kopyanın ne alakası var onu anlamadım ben? Işınlayabiliyorsan kopyalarız diye mi düşünüyorsunuz?

Bilimde ruh diye birşey yoktur. Işınlarken sen fiziksel birşeyi ışınlıyorsun. Ruh olduğunu felan varsaysak bile, kasmamıza gerek yok o konuda. Sen fiziksel birşeyi ışınlıyorsun. Yolda giderken nasıl düşüncelerin seni takip ediyorsan, "ruhun" da takip eder..[hline]You are not bad afterall,
You just dress bad.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 11 August 2003 20:24 tarihinde demiş ki:

Ayrıca ışınlanma ile kopyanın ne alakası var onu anlamadim ben? Işınlayabiliyorsan kopyalarız diye mi düşünüyorsunuz?

Eger ki bi maddeyi molekullerine ayirip yeniden birlestirebiliyorsak ayni malzemeyi cogaltarak kopyalama yoluna gidilebilir gibi bi teori sanirim. organik maddeler icin pek mantikli degil ama cansiz maddeler icin mantikli gibi bence...[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Sosyal ağlarda paylaş

Işınlanmak için pratikte :
Kütlenin 0 a indirgenmesi.
Hızın ışık hızına çıkarılması.
Peki ben bir soru sormak istiyorum hane şöyle bilinen bir olay vardır işte yıldızı görürrüz fakat o kaç milyon yıl önceki halidir o zaman biz ışık hızıyla giden bir araca binip 1 ışık yılı uzaklıktak,i yere gidip geldikten sonra 2 yıl geççek fakat dünyadan bayağı bir yıl geçmiş olcak ?
Sizce bu mantıklı mı açıkçası bana çok mantıklı geldi ..[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşım anlatmıştı bana, ne kadar doğru bilemem.

Kur'an'da diyormuş ki: Zamanıyla bir fili bir kapı deliğinden geçirmek mümkün olacak.

Eğer gerçekten böyle bir şey varsa, Deamon'un dediği çok mantıklı olur. Koskoca kapıdan değil de, küçücük aralığından geçebilir aynen ışık gibi.[hline]There's a heaven above you baby...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Melancholy-, 11 August 2003 23:08 tarihinde demiş ki:
...Kur'an'da diyormuş ki: Zamanıyla bir fili bir kapı deliğinden geçirmek mümkün olacak...
bu tür iddiaları direk ignore edin. kur'an'ın muhtemel bilimsel keşiflere ipuçları verme gibi bir amacı yok.[hline]Cüneyt Arkın, 23 July 1978 16:16 tarihinde demiş ki:
BIRAK O KIZI!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Mordrac_, 11 August 2003 19:38 tarihinde demiş ki:
Hurriyet bilimde okumustum bir isik parcasini isinlamaya basarmis bilim adamlari, yine orda okudum oda ortaminda isigi durdurmayi hatta geri almayi basarmislar. Bu da zamani geri almak demek oluyormus Hurriyetin yalancisiyim.[hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.

Elektorndu o[hline]Nebula/Locus :: Tommy Parker

Nekadar sallarsan salla son damla donuna düşer.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jacabo, 11 August 2003 21:18 tarihinde demiş ki:
olabılıyor yapıyolarda cok ufak bır maddeyı cok az ılerı yane ole a$mı$ sekılde yapamıyorlar bızım fızıkcı solemı$tı yapıldıgını ama ole anlattıgım sekıl yanı[hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

La oda birisi çaktırmadan üflemiştir öyle olmuştur Allah bilir :)[hline]Nebula/Locus :: Tommy Parker

Nekadar sallarsan salla son damla donuna düşer.
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllar önce Bilim Teknik dergisinde okumuştum...Işınlama Teorik olarak yapılabilomuş fakat bir insanı moleküllerine ayırabilecek güçte bir enerji oluşturulduğunda sağda solda sağlam hiç bişey kalmaz çünkü nükleer bomba gibin bir olay sözkonusuymuş..Ayrıca bir insanın bütün moleküler yapısını depolayıp daha sonra ışınlanan yerde tekrar toplayabilecek kapasitede bir bilgisayar dünya üzerinde yokmuş ve şu anki teknoloji ile yapılması imkansızmışş..
Sosyal ağlarda paylaş

Canlı varlıkların ışınalanma adı altında çok hızlı koordinasyon transferi ancak bilim adamlarının üzerinde çalıştığı bir tez olan wormhole sistemi ile olabildiğini okudum.Çünkü wormhole a giren ışık hüzmelerinin başka bir worm hole'dan normalden çokdaha fazla bir hızla çıktıklarını bulmuşlar ancak bu tarz bir sistemle canlı transferi ileride sağlabilirmiş.[hline]End is near;
Bu I aint afraid;
I see sarrow on faces
But I aint show pitty,
Cause Im the Fallen One!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...