fenn Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Bir nörolog felç vakalarını inmenin geldiği zamandan üç saat içinde müdahale edebilse felcin etkilerini tamamen geri çevirebileceğini söylüyor. Püf noktasının felcin tanımlanması, teşhis edilmesi ve üç saat içinde hastanın medikal bakımının başlaması olduğunu söylüyor. Felcin tanımlanmasında üç test: "S.T.R." Bazen felcin semptomlarının tespit edilmesi zordur. Bilinçsiz olmak malesef felakettir. Felç hastası, eğer yakınındaki kişiler tarafından felcin semptomları teşhis edilemezse, ciddi beyin hasarına maruz kalır.Doktorlar yakında bulunan herhangi birinin üç basit soru sorarak felci teşhis edebileceğini söylüyor: S *Gülümsemesini söyleyin (Smile) T *Basit bir cümle kurmasını söyleyin (Talk) (örn. Bu gün dışarısı güneşli.) R *Her iki kolunu kaldırmasını söyleyin. (Raise) Hasta bu görevlerin herhangi birini yapmakta zorlanıyorsa, derhal acil servis numarasını arayın ve semptomları almaya gelenlere söyleyin. Felcin yeni işareti: Dilinizi çıkarın! Dikkat: Felcin birbaşka işareti şudur: Hastaya dilini çıkarmasını söyleyin. Eğer dil kıvrılmışsa veya bir tarafa doğru yatmışsa bu da felç işaretlerindendir. Bir kardiyolog bu mektubu her alanın 10 kişiye iletmesi halinde iletenin en azından bir hayat kurtaracağını söylüyor.. facebooktan aldım. anlayanlar üç kağıdı bi yaarsa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 sonunda "bu mesajı 10 kişiye iletin" maillarının mantıklıları ortaya çıkmaya başladı... they are evolving o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 FW:FW:FW:FW:FW:FW:FW:FW: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 neticede devasa bulk mail listler oluşturma amacıyla çıkmıyor mu böyle şeyler? neden on? on deyince bel vermiş bence biraz, SEVDİKLERİNİZE GÖDNERİN falan dese daha bi yedirecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 profesyonel yorum: ön beyin atardamarı (efsane türkçeleştirdim) etkilenirse çoğunlukla bacak ve ayakta felç ortaya çıkar. noldu STR'ye ? :D ama şu da var; STR orta beyin atar damarı semptomlarını anlatmış. ve 3 saat içindeki müdahale çok önemli o kısımlar doğru. yalnız ben sinsi seyreden bir inme / felç görmedim... genelde inme geçiren biri varsa, sizin STR yapmanıza gerek kalmadan acile koştururken bulursunuz kendinizi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 http://img.getglue.com/topics/p/gregory_house/normal.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 fenn said: Bir nörolog felç vakalarını inmenin geldiği zamandan üç saat içinde müdahale edebilse felcin etkilerini tamamen geri çevirebileceğini söylüyor. Püf noktasının felcin tanımlanması, teşhis edilmesi ve üç saat içinde hastanın medikal bakımının başlaması olduğunu söylüyor. Felcin tanımlanmasında üç test: "S.T.R." Bazen felcin semptomlarının tespit edilmesi zordur. Bilinçsiz olmak malesef felakettir. Felç hastası, eğer yakınındaki kişiler tarafından felcin semptomları teşhis edilemezse, ciddi beyin hasarına maruz kalır.Doktorlar yakında bulunan herhangi birinin üç basit soru sorarak felci teşhis edebileceğini söylüyor: S *Gülümsemesini söyleyin (Smile) T *Basit bir cümle kurmasını söyleyin (Talk) (örn. Bu gün dışarısı güneşli.) R *Her iki kolunu kaldırmasını söyleyin. (Raise) Hasta bu görevlerin herhangi birini yapmakta zorlanıyorsa, derhal acil servis numarasını arayın ve semptomları almaya gelenlere söyleyin. Felcin yeni işareti: Dilinizi çıkarın! Dikkat: Felcin birbaşka işareti şudur: Hastaya dilini çıkarmasını söyleyin. Eğer dil kıvrılmışsa veya bir tarafa doğru yatmışsa bu da felç işaretlerindendir. Bir kardiyolog bu mektubu her alanın 10 kişiye iletmesi halinde iletenin en azından bir hayat kurtaracağını söylüyor.. facebooktan aldım. anlayanlar üç kağıdı bi yaarsa sevinirim Ne olur ne olmaz , bilimimiz amin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Ben de daha faydalı bişi koyayım http://www.youtube.com/watch?v=ILxjxfB4zNk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar