Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahçelievler katliamı hükümlülerine beraat!

xieon

Öne çıkan mesajlar

"Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, "Bahçelievler katliamı" davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi."

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1093745&CategoryID=77

7 kere ölüm cezasına çarptırılmış kişilerin elini kolunu sallayarak salan zihniyeti...
Sosyal ağlarda paylaş

Kanun tasarısı burda

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/1/1-0565.pdf

Tabi bişey anlamak mümkün değil ama anladığım kadarıyla davaların görülme süresini kısaltmak, tutukluluk sürelerinde iyileştirme vs gibi konularda gelişme sağlaması gereken bir kanun tasarısı. Böyle bir tasarı nasıl bu adamları serbest bıraktırıyor diye merak ettiğim için araştırdım biraz bulabildiğim en detaylı açıklama bu

said:
Avukat Ekinci, müvekkilinin Bahçelievler katliamı davasında 7 kez idam cezasına çarptırıldığını belirterek, "oysa benzer davalarda 7 kişi ölürken, bir tek cezaya hükmedildiğini" söyledi. "Öcalan bile tek bir ceza aldı" diyen Ekinci, "Bu yasal düzenlemenin bu dosya için çıkarıldığı doğru. Bu haksızlığın giderilmesi için 6352 sayılı Yasa'nın geçici 3. maddesi konuldu. Bu doğrultuda infazın durdurulmasına karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Müşteki avukatlarından Sansal ise önce 7'şer kez idam cezasına çarptırılan sanıklar hakkındaki cezanın, 2002'de çıkan ve lehlerine olan 4771 sayılı Yasa'ya uyarlandığını ve cezalarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildiğini anlattı. Sansal, bir kez lehlerine uyarlama yapıldığı gerekçesiyle, sanıkların yeni düzenlemeden yararlanamayacağını savundu.

6352 sayılı Yasa'nın, belli suçlarla ilgili tarih sınırlaması getirdiğini ifade ederek, bunun Anayasa'daki "Mahkemelerin teminatı", "Hakim ve savcıların bağımsızlığı" ve "Hukuk devleti" ilkelerine aykırı olduğunu savunan Sansal, düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını istedi.

Bu bile bir mindfuck. Hadi tek suç için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi hukuksal olarak doğru değilmiş, bu adamlar niye tahliye oluyor? Hukukuçu patiler bi açıklasın şunu. Hele ki şu boldladığım kısım çok pis kokuyor. Bu adamları serbest bırakmak için bir motivasyonu var mı devletin? Bu bahçelievler katliamının tam detayı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

aptallar tarafından yönetildiğimiz için oluyor bunlar.

yasa yazmayı bilmeyen adamlar olunca katiller salıveriliyor karnını doyurmak için poğaça çalan birisini 12.5 yılla yargılıyorsun. Tabi ondan sonra neden mahkemeler çok dolu, neden cezaevleri kapasitelerinin 5 katı dolu. Tabi poğaça bile çalsa birisi bu bir suçtur ama çalan kişi itiraf ediyorsa suçunu bu işi tek celsede hakim karşısına çıktığında halledecek yasalar olmalı. Mesela kamu hizmeti cezası verebilmeli mahkeme o tek celsede.

Noktalama işareti hatası veya anlam kayması yüzünden kaç kere çıkarılan yasalar 1 ay içinde tekrardan düzeltilmek zorunda kaldı, kaç kere çıkmaması gereken insanlar tahliye edildi haddi hesabı yok. Komşular alışverişte görsün mantığıyla iş yaparsan sonuçlar bunlar oluyor başka ne olacak. O yüzden niyet önemli diyoruz yıllardır. Tabi birisi çıkıp hemen "parmağın sahibine değil parmağın gösterdiği yere bak" diye geçiştiriyor. Ondan sonra bu adamın diğer eli neden benim götü elliyor diye soruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı davanın sanıklarından, hatta bizzat öldürenlerden haluk kırcı'ya da erken tahliye kararı geliyormuş!???

http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Haluk-Kirci-ye-erken-tahliye.htm?ArticleID=128084

adamın kendi ifadesinden:

"hepsini yere yatırdık. ne yapacağımıza karar vermek için abdullah'a (çatlı) birini gönderdik. eter ve pamuk vermiş,hepsini tek tek bayıltıp öldürelim, demiş. dışarı çıkıp abdullah'la konuştum. evde öldürmek zor olacak, ikişer ikişer götürüp öldürelim,dedim. iki kişiyi büyük reisin arabasına bindirip eskişehir yoluna götürdük.....böyle zor olacağını anlayınca abdullah, 'tek tek boğalım bunları' dedi, bir tanesini zorla boğdum..... diğer dördünü bu şekilde öldürmek zor olacaktı... sedirin üzerinde bulunan dört kişiye yakın mesafeden ateş ederek mermileri boşalttım, sonra silahı götürüp abdullah'a verdim...."

şöyle de bir akıllara zarar defalarca tutuklanma-salıverilme öyküsü var:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Haluk_K%C4%B1rc%C4%B1
Sosyal ağlarda paylaş

abi eli kanlı katil olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu demokrasi şehidi ilan eden liberal demokrat basınımız var bu ülkede. Yani muhafazakar kesimi tabanında barındıran AKP'nin içinde bu adamlara sempati besleyenlerin olması gayet doğal. Nasıl olsa pis gomunistleri öldürdüler hepsi allahsız, maneviyatı olmayan sapık insanlardı netice olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

bir iş için kiralık adamlar gerekiyordur belki durduk yere çıkarmadıkları kesin.

yapmadıkları şey değil geçen senelerde hizbullahçıları bırakıp bir hafta sonra yanlış yaptık biz diye adamlar için tekrar yakalama kararı çıkarttılar ama adamlar çoktan toz olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

rehin mi? iyi arastir bence bir sehri savas esnasinda ele geciriyor ve ruslar baski kurdugunda askerlerini korumak icin hastaneye siginiyor.daha sonra bir rehinenin bile burnu kanamadan kaciyor.tabii rus salak kuvvetlerinin saldirisinda olenler haric.bence biraz arastirin koru korune her denileni almayin emperyal dunyanin l ufo goren masum koyluleri
Sosyal ağlarda paylaş

oncekendimi said:

rehin mi? iyi arastir bence bir sehri savas esnasinda ele geciriyor ve ruslar baski kurdugunda askerlerini korumak icin hastaneye siginiyor.daha sonra bir rehinenin bile burnu kanamadan kaciyor.tabii rus salak kuvvetlerinin saldirisinda olenler haric.bence biraz arastirin koru korune her denileni almayin emperyal dunyanin l ufo goren masum koyluleri

emperyal ne demek bana bir söylesene şunu.
Sosyal ağlarda paylaş

bahane olarak "ama ruslarda aynı yöntemleri uyguladı" diyen ve öldürdüğü ve ölümüne neden olduğu siviller için ben yapmadım miki yaptı düzeyinde açıklama yapmış olan teröristi nasıl kutsarsan kutsa. Kendisinin terörist olduğu gerçeği değişmeyecek. Rusya'nın 100 katı daha korkunç sivil katliamları yapmış olması kendisini masum kılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

adam vataninin kurtulmasi icin mucadele veriyordu keyfine hukmu 80 sene surmemis osurukdan komunizm icin degil.ailesinden 11 kisiyi oldurduler ve onun tek dedigi "bizim olulerimiz cennete onlarinki cehenneme gider benim mucadelem vatanim icindir"

ha ama pardon amerikaya isyan edenler devrimci kahraman,ruslara bayrak acanlara terorist denilmesine alisali 30 sene oluyor.

muhsin yazicioglu da kendini milliyetci sananlarda,kendilerini devrimci sananlar ne yaptiysa onu yapmislar iste
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...