Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

navigasyon cihazları konusunda bilgi?


cetoritto

Öne çıkan mesajlar

Değerli arkadaşlar. Haftaya araba ile tatile çıkıyoruz. Şimdiye kadar navigasyon cihazları ile ilgilenmedim. Kulaktan dolma bilgilerim var. Son zamanlarda arkadaşlarımdan navigasyon cihazlarının işlevselliği, kullanışlılığı ile ilgili şeyler duydum. Bu konuda oldukça cahilim. Şimdi aracıma navigasyon cihazı alayım mı, almayayım mı, kararsız kaldım.
Sizlerden ricam şu sorularıma cevap verip beni bilgilendirebilir misiniz?:

1. Navigasyon cihazları yer-yön göstermenin yanı sıra başka ne gibi özelliklere sahiplerdir?
2. Önerdiğiniz navigasyon cihazı markası ya da markaları nelerdir?
3. Portatif mi olmalı yoksa araca monte mi ettirmeliyim? Sanırım araca monte ettirince teyp sistemi komple elden geçiyor ve daha pahalı oluyor navigasyon cihazı.
4. Eğer portatif sistemi öneriyorsanız şarj durumu, kullanım şekli konusunda ne diyorsunuz? Ve yine portatif sistem öneriyorsanız bana 200 Lira civarında bir sistem önerebilir misiniz?


Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

navigasyon anadoluda yaşayan insan için çok gereksiz. al yanına bir ayrıntılı türkiye haritası bulamazsan o yörede yaşayanlara sor en ince ayrıntısına kadar söyler zaten bilmiyorsan. navigasyon denen icat birbirleriyle muhatap olmayı sevmeyen ülkeler için üretilmiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi şimdi ben sana garmin tavsiye edicem ama garmin tuzludur birde senin karasal yayın ihtiyacın olacağını düşünürsek ve yurt içinde kalacağınıda hesaba katarsak yani bilemedimki aslında navigator e ihtiyacın bile yok bi ipad yada iphone varsa yada dandik bir karasal navigasyonu olan nokia telefon bunlar bile işini görür

ama yinede buraya bi bak.

zapatoçhni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de blackberry var ve onda ayrıntılı haritalar var. ama ne bilim, bu navigasyon cihazları ile ilgili sesli yol tarifi, trafiğin durumu konusunda anında bilgi falan gibi duyduğum şeyler hoşuma gitti. onun için sorguluyorum zaten.

Evet, Tom Tom bana önerilen markaların başında geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle o trafik güncel bilgileri falan eğer sağlanan alt yapıda varsa ve cihazda bu bilgiyi alabilecek türden bir bağlantı birimi varsa olabiliyor onun dışında GPS'i sen çok işlevsel kullanamıyorsun bildiğim kadarıyla (karasal yayın hakkında pek bilgim yok) yanlış yönlendirmek istemiyorum .

şehir içi zaten gerek olmadığı düşünüyorsan uzun yolda yurt dışı olmadığı sürece pek işlevsel olmayacaktır. ama yinede bilgilendirmede L2 Multi Trac, yapabilen bir cihaz bulursan al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...